Bosch ali Gorenje? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

Mici7 -> Bosch ali Gorenje? (30.8.2009 13:56:00)

Kupujemo sušilni stroj in bomo izbrali enega od teh dveh znamk.
Kakšne imate izkušnje, katerega (model) priporočate?
Energijski razred bo A ali B.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.8.2009 14:20:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

sanja nk. -> RE: Bosch ali Gorenje? (30.8.2009 14:47:18)

No khm Bosch smo imeli mi, samo je imel skoz neke napake pa serviserje, zdej imamo Gorenje pa je vse okey, drugače pa Bosch naj bi bil malo bolj kvaliteten v svetovnem merilu kot je Gorenje, lahko da smo mi imeli pač samo primer slabega, samo Gorenje ima razvejano servisno mrežo, Bosch ima enega mehankarja na 150 kilometrov, pa Gorenje ima meni zelo atraktivne modele, znanec ki dela v Gorenju pa govori, da Gorenje ne ker dajejo notri slabo tehniko je pa kakovostno ogrodje, mah no jaz sem izbrala Gorenje že zaradi slovenskega proizvoda. 

Najaa -> RE: Bosch ali Gorenje? (30.8.2009 15:24:13)

Z Gorenjem imamo slabo izkušnje tako da sva vzela sušilca Bosch. Z njim sem zelo zadovoljna, zdaj nam že 3 leta zvesto služi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: Bosch ali Gorenje? (30.8.2009 16:27:09)

Energijski razred bo A ali B.

Gorenje nima razreda A.

Mici7 -> RE: Bosch ali Gorenje? (30.8.2009 17:59:10)

Vem, da Gorenje nima A. Boschev je sicer precej dražji (A), vendar ga precej hvalijo.
Pralni stroj imamo Gorenje. Predvidevam, da ne bi smelo biti nobenih težav, če se odločimo za Boschevega sušilca saj imamo namen imeti sušilca na pralnem stroju? To najbrž ni nobena ovira?

sazi -> RE: Bosch ali Gorenje? (30.8.2009 18:07:40)

Mi imamo oba stroja Bosch, čeprav sem imela v osnovi namen imeti pralnega Gorenje - pa sem dobila Boschevega z enakimi karakteristikami precej ugodneje.
Sušilni Boschev pa je A kategorije in je res super. Je precej varčnejši, kot je meja za A pa še vedno posuši precej hitreje, kot je v osnovnem programu zapisano ( s senzorji preveri vlažnost in prej neha), tako da zagotovo porabi še manj. Pa v 7kg sušilca dam celo žehto iz nabito polnega 7kg stroja (tehtala perila pa res nikoli nisem.

Stroj je v osnovi zares drag, ampak če preštudiraš režime v trgovinah, ga skupno lahko dobiš precej ceneje: npr naš nakup:
kupili smo ga v Mercator tehniki, kjer pri nakupu nad 2000 eur dobiš 5% popusta (smo kupili zraven še nekaj drugih stvari, drugače bi bil pa popust 3%). In ker so bile trojne pike, je to pri tem nakupu skupaj s kasnejšim koriščenjem pik zneslo namesto 1000 EUR manj kot 800 EUR - to je pa že precejšnja razlika.

Postavitev Boschevega stroja na Gorenjev stroj ni noben problem. Tudi tako kombinacijo sem že videla v živo.

Stran: [1]