Včeraj sem na morju pobrala paradižnik ,ki je bil videti krasen ko pa sem ga danes rezala za solato pa je bil notraj skoraj prazen nič semen oz tiste tekočine.A kera ve kaj je to vzrok?
Felicita -> RE: Paradižnik (30.8.2009 12:31:22)
lahko da mu je blo presuho ko je rasel, lahko pa je taka sorta (npr volovsko srce ma veliko 'mesa' pa praktično nič semen in tekočine).
Nea_teja_ -> RE: Paradižnik (30.8.2009 12:52:18)
sorta je pelati no sej je bil okusen sam bolj suh
pikecpokec -> RE: Paradižnik (31.8.2009 10:18:53)
Pelati so bolj za kake omake za testenine ali pa za vlaganje.
Nea_teja_ -> RE: Paradižnik (31.8.2009 10:21:23)
Ja vem sam ni mi jasno da so bili notri skoraj votli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
mika -> RE: Paradižnik (31.8.2009 10:33:14)
Tudi jaz sem se čudila mojim pelatom, da so tako votli, po okusu pa so dobri. volovsko srce pa so fajn mesnati.
muška -> RE: Paradižnik (31.8.2009 12:05:04)
pelati v veliki večini nimajo semen, ker se uporablajo za vlaganje. Jaz jih poparim, olupim, zmiksam z paličnim in vložim v kozarčke. lansko leto sem dodala še nekaj navadnih paradižnikov katerim nisem odstranila semen in sredice pa ni bilo OK
mika -> RE: Paradižnik (31.8.2009 19:07:35)
Muška, kako pa pripraviš kozarce. V pečici segreješ ali kako? Imam veliko paradižnika, pa bi ga vložila, ampak ne vem kako.
Gina -> RE: Paradižnik (31.8.2009 22:16:34)
Olupiš, narežeš, prekuhaš fejst ornk, da mal povre, pobereš proč peno, daš v vroče kozarce, pasteriziraš.
muška -> RE: Paradižnik (1.9.2009 9:12:36)
jaz jih na hitro prevrem, tolko da začne odstopat koža. Potem to kožo potegnem dol in olupljene pelate zmiksan z paličnim. Dam v kozarčke, jih zaprem in dam v pečico ogreto na 100 stopinj za dve uri. PO dveh urah pečico izklopim in pustim, da se vse skupaj ohladi kar v pečici.