Mal tolažbe prosim... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Wahoo RR -> Mal tolažbe prosim... (4.6.2005 18:47:09)

Dejte mi mal spodbude, prosim.
Sploh ne vem kaj je...
Začelo se je v torek, ko sva s tamalo šli na morje. Bile sva v Lanterni v prikolici, pri sestri ki ima enako staro punčko. In ker jo ona daje spat že okrog 20-ih, sem rekla ok...bom še jest. Najprej se je začelo, da ni hotla dodatka. Že od začetka jo zvečer podojim potem dodatek ( 90-120 ml ) in potem mi spi od 5-8 ur. Kar je bilo super. Čez dan pa vedno samo na prsih. Razen, predno gremo kam za več ur, da je res sita.
Zato ker ni imela zaloge, se mi je seveda zbujala na okvirno 3 ure...drugo noč je bila celo 5 ur pokonci ( od polnoči do 5 zjutraj ), čeprav sva šle kasneje spat. Vglavnem, čist porušen ritem.
Tretjo, zadnjo noč...ista pesem...na 3 ure.
Čez dan je bila drugače dobrovolček...Drla ( ne jokala ) se je takrat ko je bila fejst zaspana. Takrat je palil samo voziček in ta hud makedam )

Ok, zdej a jo je res tok klima zmedla ? Oziroma zakaj noče več adaptiranega mleka ? Čeprav sem ji ga probala drugi dan dat podnevi pa ga je pila . Al je samo kakšno obdobje ? 7. junija bo stara 3 mesece.

In kar je najhuje, je sedaj tako še doma. Včeraj sva zvečer prišle domov. Sicer je bila zelo vesela...Se je veselo razgledovala. Sploh se je smejala, ko je zagledala očija...sam pol pa spet...nč dodatka.

Vglavnem ...kakšne podobne izkušnje ? A bo minilo ? Zmedena sem zato, ker je bilo do sedaj super. Ponoči mi je vedno spala, bila dobrovolček...zdaj pa ima vedno več teh napadov dretja...Pomaga samo dojenje ali pa kot sem rekla voziček na makedamu.

No, upam da se kej znajdete iz tega pisanja...pa hvala za pomoč...




buči -> Mal tolažbe prosim... (4.6.2005 19:45:55)

Žal ti ne znamsvetovati, ampak baje da je to lahko obdobje. Tudi kolegici je zavračala prilagojeno mleko. Pa je vstrajala, vstrajala, vstrajala .... Enkrat se je pač uredilo. Se pa zna tako malim porušit ritem, pa klima naredi svoje. Upam, da se kmalu spet vse uredi!

:kuza:




Wahoo RR -> Mal tolažbe prosim... (4.6.2005 19:57:27)

No, za prilagojeno mleko vzamem nazaj...
Spet se je drla...pa sva ji probala med drugim dati tudi mleko in je flaško samo po ustih premetavala...ne z jezikom ven rinla...In sva se vprašala...da niso mogoče že zobki ? Pa sem ji probala z mezincem mal dlesni drgnit...pa ji je bilo očitno všeč...pa mal ga je sesala vmes...no in takrat sem ji še enkrat probala dat flaško...in evo...je spila v šusu 90 ml...
Tko da ok...to očitno bo...

A je res možno, da so zobki ?




rainbow -> Mal tolažbe prosim... (4.6.2005 20:31:04)

Halo!

meni se osebno to ne zdi nič čudnega, posebej če je drugače zadovoljna.
a smem vprašat, zakaj je to adaptirano mleko potrebno????? zagotovo imaš dovolj mleka, če jo predvsem dojiš. ni nujno, da ti bo vedno spala po adaptiranem mleku (osebne izkušnje)
mogoče pa je zadovoljna samo s tvojim mlekom, jaz bi bila na tvojem mestu vesela; te flaške so meni šle tako na živce.

res pa je, da se mamice vedno sprašujemo, če je otrok sit.

probaj samo dojit, saj se bo vse uredilo; lahko da jo tudi mučilo sprememba lokacije, morda so otroci na to občutljivi

srečno:rozica:




Wahoo RR -> Mal tolažbe prosim... (4.6.2005 23:18:08)

rainbow...

dodajam že od prvega tedna dalje....zelo slabo je pridobivala na teži..tako da sem nekaj časa dodajala po vsakem dojenju...zdej se pa trudim in skos dojim...Se trudim ogromno tekočine spit, pa tematil tabletke jem...da spacam čez dan zadosti mleka...zvečer mi je pa po dojenju vedno še spila 90-120 ml...in potem spala od 5-7 ur...Čez dan pa bolj dremucka kot spi...ampak me ne moti tok...
Rada dojim in jo skos pristavljam...

ampak ok, sej ta mlek bomo že zrihal...bomo pač malo manj v kosu spali...:zmeden2:

zdej me bolj skrbi ta strašanski jok...:((:((:((:((




Errai -> Mal tolažbe prosim... (5.6.2005 10:35:08)

Ni nujno, da joka, ker je lačna. Naš je tudi do 2,5 mesecev lepo spal ponoči (7-8 ur skupaj, se podojil, pa še 2-3 ure), potem pa se je začelo zbujanje na 2-3 ure, včasih še pogosteje. Pa ni bilo nobene spremembe v hranjenju (ves čas smo se samo dojili). In ko se je zbudil je pomagala samo joška, ker dude ne mara. Tudi druge mamice pravijo, da se pri taki starosti spalni ritem pogosto poruši in otroček, ki je prej prespal noč, se zdaj zbuja zelo pogosto. No, naš je zdaj star 6,5 mesecev in ni še nič bolje. No včasih, ampak res redko, se zgodi, da spi 5 ur skupaj, drugače pa imamo še vedno budnico na 2-3 ure. In takrat ko se ponoči več zbuja, potem zjutraj izpusti obrok, torej verjetno res ne gre za lakoto, ampak se zbuja, ker pač kaj sanja, potem pa ne zna zaspati nazaj. Ma, do šole bo že boljše.




Wahoo RR -> Mal tolažbe prosim... (5.6.2005 11:14:20)

ne ne...Irena..ne skrbi me spanje...
zavračala je adaptirano mleko, sam kot sem napisala ga je včeraj potem spila ob 20-tih...Zaspala je potem ob 22-tih in spala do 4-ih...sepravi 6 ur...potem se je pa do sedaj ( 11-tih ) samo dvakrat na kratko zbudila...mal joškala...vglavnem še zdej spi :)
Očitno ima dovolj, pa še tale dež je verjetno v igri :)

ta jok mi ne gre iz glave...pač do sedaj je pomagala joška ( to pomeni da je trikrat potegnila pa se umirila ) al pa voziček ( v momentu zaspala ) ...včeraj pa to ni več pomagalo...vsake tolko je začela...par minut...samo nosila sva jo..
Zato sem spraševala, če so mogoče že zobki...slini se že dolgo, roko ima skos v ustih ( ampak to vidim da tudi drugi )
Upam, da so...da bom vsaj vedela da zato joka...
Tako me pa kar srce boli, ko jo vidim kako joka :(

Je mogoče to obdobje tako ? Ali pa so res zobki ?

Kako lahko še veš da so zobki ?
Hvala za pomoč




Bina01 -> Mal tolažbe prosim... (6.6.2005 7:13:32)

Lahko so zobki. Malček moje prijateljice je pri 3 mesecih dobil prvi zobek.:bravo:
Lahko je pa tudi obdobje. Pri tej starosti otroček ugotovi, da je ločen od matere in se že lahko pojavljajo prvi strahovi. Poleg tega pa že bolje vidijo in v okolici zagledajo kakšno stvar,ki jim ni najbolj všeč. Pa gredo hitro v grozljiv jok.

Tudi moj starejši je veliko prejokal. Pomagalo je samo to, da sem ga nosila in se zraven še guncala. Živa groza. Otroka ne moreš pustiti jokati, moje roke in križ pa so tako trpeli, da sem včasih že od bolečin spustila kakšno solzo. Ko je mož prišel, sem ga pa takoj njemu spustila v roke (revež je komaj še šel na WC). Še vsa sreča, da otroci zrastejo in se težave spremenijo. Pri štirih mesecih pa je bilo že veliko, veliko bolje :bravo: Mislim, da sem šele takrat odkrila užitek materinstva.

Sedaj pa ima moja zvezdica 2 meseca in se že pripravljam na morebitne spremembe.

Če si še vedno v strahu ali je vse v redu, pa mislim, da je najbolje da kar pokličeš pediatra. Mi imamo zelo dobro zdravnico in se nanjo lahko vedno obrnem, da me potolaži.




Wahoo RR -> Mal tolažbe prosim... (6.6.2005 13:41:12)

najlepša hvala Bina01 Upam, da bo :)
Do sedaj je bila res zelo zelo pridna...in seveda je kr šok, če se kej takega prične...

Hvala in tudi tebi srečno :)




Stran: [1]