nananaja -> RE: velika animacija med hranjenjem (1.9.2009 1:56:25)
|
Kakšna imate pa merila, koliko naj pojedo vaši malčki? IZVIRNO SPOROČILO: emina83 tak mamo, kaj češ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] moja je 2,5 let in tudi poje bore malo (11,7kg) in kaj je s tem narobej? Moja dveletnica ima tudi 11kg, pa se mi ne zdi, da bi imela premalo. Včasih kakega obroka ne poje nič, saj dohranjevanja pa že pol leta ne trpi in nobena animacija ne pomaga. Pa ve po enem letu kuhate malčkom posebej? Res ob začetku uvajanja je treba najti način, kako nahranit otroka in ni vedno lahko. Ampak pri enih sedmih mesecih je prva prav rada drobila kruh, packala suhe slive..., ko sem jaz kuhala, saj pojedla še ni veliko. Pa tudi mlajša uživa, sedaj je ravno začela spoznavat načine hranjenja. Ampak pri enem letu se pa otrok začne učit jest sam tudi z žlico. Pa poskusite tako, da mu daste v roke žlico, pa naj malo sami packajo. Pa tudi jaz sem pri drugi, ki na začetku ni z veliko žlico jedla, ponavadi kašice za njo pojedla in vržem stran le, če je res prežvečeno ali močno prepackano - pri starejši. Sem pač mnenja, da se hranimo skupaj, brez velikih kupov igrač, je se kar je na mizi, če ne poje, se pospravi. Enkrat mi je uspelo dobro, drugič izgleda zaenkrat vredu, ni prišla še do žlice. Pa upam, da se mi kdaj kasneje ne bo kolcalo.
|
|
|
|