Ulaa
|
Ja PEF metri so super, samo so primerni nekje od leta dalje, prej otroci ne znajo dobro pihnit not, in nima smisla merit. Alergije, bicom: mi smo tud testirali na vse zivo, kozni testi so bili negativni, bom na pediatriji prosila za ponovno testiranje na hrano, ker prvo smo imeli pri mesecih. Smo sli na bicom in naj bi bil alergicen na KM, se sedaj strogo drzimo diete - pa iz tega vidika ne vidim kakega zboljsanja, je pa res da smo sedaj mesece na dieti in to mogoce se ni dovolj. Nam je na bicomu rekla da ko bomo ene pol leta na dieti, se pricnemo zdravit. zdravila: vsa ta zdravila imajo v sebi kortikosteroide, ki niso glih o.k., v osnovi kolikor jaz vem tanjsajo sluznico in jo v bistvo delajo se tanjso. Samo menda je Flixotid se eden najbolj prijaznih, Ventolin ni glih. Jaz recimo se pri vdihih tresem po njem - ampak nuca pa . Ja pulzni oximeter sem imela v mislih, samo kaj pa vem, jaz si kar ne upam kupiti rabljenega, kaj pa ce potem ne bo delal, pa bom zanj dala 250 € malicki: glede zdravnikov, mislim, da je zal tako, da je cisto odvisno na kakega naletis. Jaz imam super pediatrinjo, ki je ze takoj zagnala kraval in preiskave, ko je slisala kako diha. Potem na pediatricni glih nisem imela super izkusenj, dokler nisem prisla do pulmologinje, ki nas sedaj vodi. Ona me poslusa in se enkrat ni rekla, da si zmisljujem in paniciram. In takoj, ko sem ji povedala kako smo bili spomladi, nas je dala na preiskave, ki so tudi potrdile astmo. Sedaj smo pa tam abonenti na pol leta. lilka: saj za osnovo lahko stejes vdihe. Ponoci, ko otrok mirno spi, mu stejes vdihe v eni minuti. Steti moras za zacetek ko je otrok zdrav, oz. v dobro kondiciji, ker potem dosti hitro ves, da se je stanje poslabsalo. Pri poslabsanju od 20-50% ukrepas ze doma, z dodajanjem zdravil, in se seveda, bolj kot se nagiba k 50%, hitreje spravis k pediatru, kar je pa 50% + je pa ze nekako pediatricna na seznamu - no, taka navodila imam jaz.
|