Maksi1 -> RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 6.del (4.9.2009 14:21:32)
|
Zamrzovanje - ni vsa zelenjava enako. Korenje samo opereš in očistiš in daš v vrečke. Ko ga rabiš, se ti gre par korenčkov kar lepo narazen. Isto velja za brokoli in cvetačo. Stročji fižol, špinača, blitva - blanširaš. Zadnje dvoje daš v skrinjo po porcijah. Stročji fižol pa se ti bo tudi dal narazen, če ga boš v večjo vrečko dala. Bučke daš tudi surove, samo jih narežeš na kocke. Rdeča pesa - skuhaš, zrežeš, po porcijah v skrinjo. Fižol gre lahko surov. Gobe: jurčki surovi, štorovke blanširane. Krompir....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vso zelenjavo, če imaš čas pa lahko pripraviš do konca, jo shraniš v glih prav majhne porcije, da je že pripravljeno, ko odtajaš.
|
|
|
|