Saktosalpings in zanositev (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

Anonimen -> Saktosalpings in zanositev (28.8.2009 22:53:51)

Pozdravljene, ali katera pozna kak primer, ali pa je sama uspešno zanosila in donosila zraven enega saktosalpingsa ( zaprt jajcevod s toksično tekočino), ali je res zanositev nemogoča, ker bi naj vsake toliko ta tekočina se sprostila v maternico in "ubila" zarodek.

Ali obstaja kakšno zdravilo, razen same odstranitve jajcevoda - saktosalpinga?

Hvala vam za mnenja.

emaa -> RE: Saktosalpings in zanositev (24.9.2009 16:05:42)

Kolikor vem je saktosalpinks vrečast jajcevod, to o čemer ti govoriš je hidrosalpinks, jajcevod zaprt, s tekočino notri. Zanositev je možna, vendar ja zarodek odmre. Meni se je to zgodilo, ker sem imela hidrosalpinks, pa cel kup zarastlin, ob spontanem splavu sem imela zaradi te tekočine visoko temperaturo, v glavnem zbolela sem zelo. Edina rešitev sicer ni odstranitev jajcevoda, meni so ga pač odprli, spustili tekočino, odstranili vse ostale zarastline. Sicer je bilo vprašanje glede funkcionalnosti samega jajcevoda. Ker se zaradi stanja toliko let resice lahko preveč poškodujejo in ne zmorejo ujeti jajčeca. Sicer sem kljub temu spontano zanosila 2x, prvič z dvojčki, drugič z enim. Tako, da imam doma dva fanta, tretjega otroka pa pričakujem v roku 10 dni. 

Stran: [1]