nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Dan Saj se niti javit ne utegnem toliko enih reči je za opravit... Pri nas smo vsi bolni, no, dva sta že zdrava (velika pika in Gregi), mala pika je že bolje, sva pa danes zjutraj zbolela midva z Nadomestna dr. na pamet in na daljavo pravi, da ni gripa. Je pa vsekakor nadležna viroza Včerajšnji pogreb stare mame je bil... hmmmmm, ni prave besede oz. ne upam napisat tiste, ki jo imam v mislih. In sram me je povedat, koliko ljudi je sploh prišlo na pogreb Izkazalo se je, v kakšno osamo se je s svojo zlobo spravila, še na svoj lasten dan pogreba. Moram pa povedat, kako zelo veliko mi je pomenilo, ker je prišel na pogreb in potem na "sedmino" (tam nas je bilo celih 7) brat mojega pokojnega starega ata (star je 82 let). Bilo mi je res toplo pri srcu in občutki so bili nepopisno lepi, ko sem se po dooolgih letih lahko prvič sproščeno pogovarjala z njim, ima isto barvo glasu, kot jo je imel moj stari ata, enak način govora, obrazne poteze, mimiko,... Taka zlata, dobra duša. Osrečilo me je. Prej naša stara mati ni dovolila stikov z žlahto, sploh ne po atovi strani, mah, itak niti tudi po svoji ne... Stari ata in ta njegov brat sta bila soseda, ampak je naša stara mati vedno znorela, če se je ata samo preko ceste pogovarjal z njim, jaz sem si kot otrok vedno želela iti k ženi atovega brata v hišo, strašno me je zanimalo, kako imata notri, velikokrat me je vabila, spomnim se, da je imela v žepu "firtuha" (predpasnika) vedno vrečko z bonboni in mi je na skrivaj dala kakšnega. 1x sem si le drznila iti k njej, ko me je povabila na štrudl in nikoli ne bom pozabila tistega dne, ker sem jih potem od stare matere dobila s kuhalnico po riti, zraven mi je pa zagrozila, da me bodo ugrabili in kam odpeljali, če bom hodila k njim. In si po tistem niti blizu atovega brata in njegove žene nisem več upala Uf, preveč sem se že razpisala, sem čisto notri padla, ampak moram vam povedati, da je zdaj (po smrti stare mama) padel nekakšen Berlinski zid: kot bi se odgrnile stare, težke, zaprašene zavese v svet ljudi, katerih smo se morali po njenih zahtevah in vzgoji izogibati. Joj, koliko je že ura, hitro kosilo! Kasneje preberem. , resnično je težko verjet, da je človek lahko tako zloben, saj se ni rodila taka in tudi kot otrok verjetno ni bila taka. Se vprašaš, kako lahko postane oseba taka . Res mi je bilo hudo te stavke brat, si lahko le mislim, kaj ste morali kot družina dat skoz