tabletke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

malecka24 -> tabletke (26.8.2009 20:37:08)

LP

Ne vem ce ta tema spada sem,zato se opravicujem vnaprej.
Jemljem tabletke ze dva meseca.Prvi mesec je vse bilo ok in je prisla M normalno,nato sem zacela z drugim zavojckom,sedaj imam se 7 do konca.Zanima pa me to in moje vprasanje je naslednje?Kakor pise v navodilih,ce pozabis vzeti tabletko in ce mine manj kot 12h jo lahko se vzames in je kao vse ok,ce je vec kot 12h pa kao ne smes vec....itd.2x se mi je zgodilo da sem vzela tabletko in je minilo oz.je bilo 12h ali kako uro manj in sem nato naprej jemala kot ponavadi,sedaj imam se 7 do konca.Medtem sva s partnerjem imela spolne odnose.Mene sedaj zanima ali je kaksna moznost da sem zanosila?Od teh tako imenovanih dveh malih napakic je minilo morda en teden.Sedaj pa imam zelo majhne bolecine v spodnjem delu(kot bolecina preden se dobi M).Upam da nisem zakomplicirala vprasanja in da nisem nadlezna.Vsem se zahvaljujem za odgovor in se enkrat se iskreno opravicujem za nadleznost.LP

blaža -> RE: tabletke (26.8.2009 20:44:32)

meni se je samo enkrat zgodilo, da sem pozabla vzet in to prvo tabletko, po menstruaciji. In potem sva en teden pazla, da je spet prišlo zadosti hormonov v telo, da je bilo varno.

je treba kar redno jemat. če pa veš, da si pozabla in vzela kasneje, pol je bolje če en teden pazita.

ne vem kaj bi ti rekla. če tam piše, da je ok če vzameš v naslenjih 12ih urah, bi moralo bi ok. jaz bi šla po test, za vsak slučaj. čeprav je redkost, da zanosiš, če jemlješ tabletke, sem enkrat sedela z eno znanko v čakalnici, ki mi je povedala, da je noseča in ne vejo kako in kaj bojo, ker je zanosila "z" tabletkami. kej bolj podrobno je nisem spraševala.

miapia -> RE: tabletke (26.8.2009 20:46:30)

Statistike sicer ne vem, ampak enako vprašanje sem postavila svoji G, ne spomnim pa se več, koliko časa sem tabletke že jemala. Če pozabiš vzeti tabletko v 12 urah, jo pač tisti dan spustiš oz. kot da si jo pojedla. Ta izpuščen dan ti pa zmanjša zaščito za stotinko procenta, odvisno tudi od dolžine jemanja. Dlje boš jemala tabletke, manj se bo ta en dan poznal. Počakaj na predviden dan M, če je ne bo, pa naredi test, ker možnost zanositve vsseno obstaja, tudi če tabletke ne bi pozabila vzeti.

malecka24 -> RE: tabletke (26.8.2009 20:52:44)

Hvala za vase odgovore.Pa mislite da lahko zanosim kljub temu ce sem jemala naprej tabletke?Midva imava ze dve puncki,sam sem glih dobila sluzbo pa nebi bil glih tapravi cas za dojencka.

Felicita -> RE: tabletke (26.8.2009 20:54:27)

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Če pozabiš vzeti tabletko v 12 urah, jo pač tisti dan spustiš oz. kot da si jo pojedla.

Kere tabletke pa so to? ker v navodilih od mojih (yasminelle) piše da vzameš pozabljeno tabletko takoj ko se spomniš, tudi če to pomeni 2 naenkrat... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (razen v 3. tednu ko lahko pač takoj narediš 'pavzo')

malecka24 -> RE: tabletke (26.8.2009 21:10:13)

CILEST se imenujejo.
V navodilih pise da ce si pozabil vzeti tabletko in je minilo cca 12h da pozabljeno tabletko vzames takoj in da nadaljujes z jemanjem ostalih tabletk ob obicajnem casu.Zanima me tudi to ker sem videla da prodajajo teste za nosecnost ki ga lahko naredis se preden ti zamuja M?A so za kaj?

Anonimen -> RE: tabletke (27.8.2009 9:43:46)

mene pa zanima ali ima katera tabletke yarina[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image]

Stran: [1]