RE: Star skoraj eno leto, pa še ne govori (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


nananaja -> RE: Star skoraj eno leto, pa še ne govori (27.8.2009 17:10:17)

Moja dveletnica je malo več poskušala govort, ko je slišala svejega bratranca, ki je 7m mlajši. Njega naučijo vse živo, da jim odgovarja, mojo je pa ata hotel dva dni nazaj naučit, da bi rekla ali pokazala, da je zdaj stara dve leti, je pa nekaj časa gledala stran, potem je pa rekla samo: NEEE. Ona se vse zmeni, kar je treba.





čipka -> RE: Star skoraj eno leto, pa še ne govori (29.8.2009 10:25:55)

Moja je glih 1 leto, pa smo tudi še vedno na "tatata"...  In se sploh ne sekiram...ko bo bo!




teja28 -> RE: Star skoraj eno leto, pa še ne govori (29.8.2009 10:43:18)

nas je star leto in pol in je njegova komunikacija bolj podobna tisti od kakšne male opice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Sicer kdaj pade kakšna mama, ali pa am am, drugače je pa vse bolj ali manj aaaaaaaa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Na prve besede torej nestrpno čakamo.




Anonimen -> RE: Star skoraj eno leto, pa še ne govori (29.8.2009 10:45:29)

IZVIRNO SPOROČILO: teja28

Na prve besede torej nestrpno čakamo.


Potem zacne govorit, in je nekaj casa lusno.
Ampak potem, ko se mu odpre, si pa znas zazelet dobrih starih casov, ko je bil tiho enaindvajset sekund skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




oka -> RE: Star skoraj eno leto, pa še ne govori (29.8.2009 10:52:27)

Daj času čas in ne glej drugih otrok, sploh ne kot merilo za razvoj tvojega. Jaz imam dva otroka in čisto različne izkušnje z njunim govorom.

Prestolonaslednik je spregovoril kar hitro, govoril je kot dež ampak z določenimi napakami, ki so se mu kar dolgo vlekle.

Mala madam je spregovorila kar pozno (krepko čez dve leti) in tako pravilno, da smo samo gledali kako je to mogoče, ko pa je tako dolgo uporabljala le preproste besede in neko latovščino.

Če bi gledala po svojih otrocih, bi me moralo za malo madam pošteno skrbeti. Ampak otroci so si različni, različno vpijajo okolico, imajo različne potrebe, zato je jemati nekega drugega otroka kot merilo za razvoj tvojega čisto BZ. Itak pa smo mame nagnjene k pretiravanju pri opisovanju sporobnosti naših mulcev tako da...




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]