Plenice Racman (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

aspara -> Plenice Racman (25.8.2009 23:01:46)

Zanimajo me vaše izkušnje s plenicami Racman za široko previjanje. Ali so primerne in dovolj učinkovite kot npr. široko previjanje z navadnimi tetra plenicami?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.8.2009 23:42:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

živa -> RE: Plenice Racman (26.8.2009 9:26:39)

Ja, so učinkovite in super za široko povijanje, boljše kot tetra in enostavnejše za uporabo. Jaz sem jih imela pri prvem, dokler ni začel lulat na kahlico, in drugem pa sem jih 3 mesecih opustila po nasvetu razvojne pediatrinje, ker je bila mali zategnjen v mišicah.

Lp,

živa

aspara -> RE: Plenice Racman (26.8.2009 17:59:51)

Vse lepo in prav, ampak jaz bi uporabila plenice za enkratno uporabo, čez pa Racmanko za široko previjanje ( v primeru, da kolki ne bi bili ok). Je to vredu oz. so te plenice za to primerne??? 

Belika -> RE: Plenice Racman (26.8.2009 18:37:27)

Tako mi delamo, pediatrinja v bolnici je rekla da lahko, patronažna pa je še bolj iz stare šole pa pravi naj raje tetra uporabljamo. Tako da spodaj pamperske čez pa racmanke, edino ponoči mu dam pa tetra pleničko.

živa -> RE: Plenice Racman (27.8.2009 11:38:12)

Po mojem bi bilo tudi to ok.

aspara -> RE: Plenice Racman (27.8.2009 15:49:56)

Belika: koliko teh pleničk ste pa nabavili???  Niso ravno poceni, zato sprašujem. Verjemem pa, da so starejše partonažne bolj za časom! Ko sem bila v MŠ, so jih samo pokazali, širokega previjanja pa nas sploh niso učili (ker naj bi se ukinjalo). V MB porodnišnici pa naj bi vse otroke previjali na široko, ne glede ali so kolki 1A ali ne. Zdaj pa vedi kaj je prav?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Belika -> RE: Plenice Racman (27.8.2009 16:04:10)

Mi jih imamo zaenkrat samo 4, saj mu je ne menjam pri vsakem previjanju, ampak samo konec dneva (no ja razen če slučajno kaj čez pride), itak je spodaj pamperska. Da bi imela samo racmanke se mi sedaj niti ne zdijo praktične, ker je blato tako mehko še, ko bo pa večji bom pa morda dokupila še nekaj racmank. Bomo videli kako se bodo te obnesle. Čeprav so pa zelo nepraktične kar se tiče sušenja. Mi namreč nimamo sušilnega stroja in se tudi v tej vročini sušijo celo večnost, pozimi zna pa to trajati še veliko dlje. 

Drugače pa nogice ima isto narazen kot pri širokem povijanju, če se kaj hudavčka jo imamo en dva tri gor, ker pri tetra če preveč muva moram popravljati, kar ga še bolj razjezi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].  Pa še sedaj ko je samo v bodiju tista racmanka prav luštno gleda na njegovi riti...

Edino kar se mi dogaja da ima po nogicah malo rdečih pikic[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], sedaj ugotavljam ali je to od racmank (zaradi elastike) ali samo naključje, tako da trenutno testiramo in ga imam v navadnih da vidim, če se bodo izginile in se slučajno potem spet pojavile.

Belika -> RE: Plenice Racman (27.8.2009 16:09:52)

Kaj je prav pri širokem, pa ima pomoje vsak svojo teorijo. V bolnici so nas učili dve tetra (v križ narejene) + povijalna, patronažna je rekla samo ena tetra in povijalana... povedla je pa da v nekaterih občinah uporabljajo še čisto en tretji sistem (pa se ne spomnim kak), tako da vsak je prepričan v svoj prav in vsak svoje zagovarja.

Stran: [1]