dilema-naj vzamem službo? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Klemy82 -> dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 21:30:13)

Torej, spet jst in moje kolobocije s službo.
Da apdejtam... v firmi delam prek študenta skor dve leti....absolvent se mi izteče konec septembra, do konca študija imam še par izpitov in diplomo, nekako sem računala, da bi lahko končala do konca koledarskega leta, če bi bila res pridna.
NO, dala sem prošnjo, če bi me redno zaposlili... in še isti dan me je poklicala iz kadrovske, da nej se oglasim na razgovor. Danes sem imela razgovor... situacija je taka.... Če hočem, me lahko s septembrom zaposlijo za določen čas. AMPAK (seveda je vedno en ampak[sm=smiley13.gif]). Za to delovno mesto je zahtevana mimimalno srednješolska izobrazba. To seveda imam. Problem pa bo, ko enkrat diplomiram. Praktično mi ne bi podaljšali pogodbe, ker bi bila ful prekvalificirana za to službo. Če bi imela 6. stopnjo, bi se še kje kaj našlo, s 7. stopnjo pa nimam kaj. Praktično se ljudi s 7. stopnjo pri nas po novem ne zaposluje.
Se pravi, službo lahko dobim in jo bom imela dokler ne diplomiram. Potem pa...hvala lepa za sodelovanje.[sm=smiley13.gif] (seveda vsi vemo, da je problem v tem, da bi me morali preveč plačat, ane[sm=hudicek1.gif])
Po eni strani se mi načeloma ne mudi diplomirat...edino kar me doleti je, da bi morala vrnit štipendijo za zadnji letnik...tako bi imela pol leta, leto dni delovnih izkušenj in bi kasneje lažje dobila službo drugje..po eni strani pa sem že sita tega faksa in bi rada enkrat končala vse skupaj.
Res sem v dilemi- naj vzamem službo, vmes naredim izpite in diplomiram enkrat kasneje pač, ali končam faks in grem čičat na Zavod brez formalnih delovnih izkušenj in si prišparam 2000eur od štipendije?[sm=smiley13.gif]
Mama mi pravi, da nej samo mirkam, če vzamem službo, da ne bom potem kar obupala nad faksom in vse pustila, kot se je naredilo mojemu bratu, ki še zdaj ni spacal diplome skupaj...
NE vem. Res bi rada končala faks, ker se bojim, da če bom res preveč odlašala, mi bo padlo dol vse skupaj in na koncu ne bom naredila nič, po drugi strani pa si ne znam predstavljat, da bi bila brez službe in finančno odvisna od fanta.
Kakšen nasvet?[sm=smiley24.gif]

Oceania -> RE: dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 21:34:27)

Poslušaj mamo in študiraj. Pod takšnimi pogoji, kot ti jih zdaj ponujajo boš še vedno dobila službo, če jo boš iskala.

Tejči -> RE: dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 21:39:09)

Jaz bi takoj vzela službo. Ob službi se še vedno da študirat, če je le malo volje. Vsaj jaz sem tak tip, da če imam več obveznosti, več naredim, če nimam nič, pa znam tud 24 ur v luft gledat.
Le pogumno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Misek -> RE: dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 21:55:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Kakšen nasvet?[sm=smiley24.gif]

Zakaj bi pa ti komerkoli morala povedat, da si dostudirala?

Vijoličarka -> RE: dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 22:02:03)

Jaz ne vidim problema. Če prav razumem, službo potrebuješ. Torej jo vzemi in jo obdrži toliko časa, kot ti ustreza. Vmes pridno študiraj. Tudi diplome ti zaradi službe ni treba zavlačevati. Tudi potem, ko boš že diplomirala, jih v bistvu ni treba prav nič obveščati, da si diplomirala, če misliš, da bi te potem vrgli na cesto. Pač boš nekaj časa delala nekaj, kar zahteva srednješolsko izobrazbo in dobivala vsaj to plačo. Ko se ti bo ponudila boljša služba, pa samo zamenjaj. Ko se bo stanje izboljšalo, bo na voljo tudi več služb.

Arwenko -> RE: dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 22:06:12)

Jaz bi vzela službo, v miru doštudirala, pa pol iskala dalje novo. Štipendijo pa bi morala vrnit samo če ne diplomiraš v roku dveh let po zaključku statusa, če se jaz prav spomnih teh pravilnikov. 

Klemy82 -> RE: dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 22:25:09)

Hvala. V bistvu imate prav, res mi jim ni treba na pladnju nest moje diplome. No, saj jaz se sploh ne bi ukvarjala s tem, pa me je kadrovica sama vprašala, do kdaj mislim diplomirat in ko sem ji povedala, je rekla da s 7. stopnjo nimam kaj. In sem se prec začela sekirat, sploh pa nisem poštudirala, da jim moram sama povedat da sem diplomirala, če jim ne, jim pač ne.[sm=smiley36.gif]

nu_tella -> RE: dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 23:43:19)

Zato ker boš imela diplomo te ne morejo odpustiti. Probi se dogovort za pogodbo za določen čas za čim dalj časa. V tem času diplomiraj in potem išči novo službo. Če ti je v interesu da imaš pogodbo o zaposlitvi, ker ne vem kakšna je ovira, da nebi še naprej delala preko ŠS? Ker preko ŠS lahko delaš tudi ko nimaš več statusa (ne vem točno kako so ti pogoji). Ker recimo potem ko imaš pogodbo imaš tudi odpovedni rok...in jaz sem na parih razgovorih zvisela, ker nisem mogla pridt takoj...

Kar se pa tiče delovnih izkušenj preko ŠŠ - eni delodajalci jih upoštevao eni ne.

Pa dosti sreče pri odločitvi.

bumerang -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 7:06:38)

A ti veš, koliko ljudi s VII. stopnjo dela na delovnem mestu za V.?
Pa ta kadrovnica je naravnost ubrisana.
Podpiši pogodbo in čimprej diplomiraj pa nikomur ne povej. Včasih se je v delovno knjižico vpisovalo izobrazbo, zdaj se baje še tega več ne dela. Kako pa bodo vedeli, da si diplomirala, če ne boš sama povedala?

Klemy82 -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 7:28:23)

Bumerang, vem da veliko ljudi dela za nižjo izobrazbo. Meni to ni problem in sem povedala, da bi tudi po diplomi delala za manjšo plačo, če je to problem. Pa ni komentirala nič. Pa ni ona kriva, da je tako, taka navodila ima. Sem se odločila, da službo vzamem.

veselka -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 7:49:23)

že nekaj let velja, da višina plače po zakonu ni več odvisna od stopnje izobrazbe zaposlenega, ampak od stopnje izobrazbe, ki je za določeno delovno mesto potrebna. tko da ne vidim problema, zakaj te ne bi tudi po diplomi obdržali, saj niso zavezani k večjemu plačilu. tko da lahko vmes tud doktoriraš.

bori2 -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 7:52:01)

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

A ti veš, koliko ljudi s VII. stopnjo dela na delovnem mestu za V.?
Pa ta kadrovnica je naravnost ubrisana.
Podpiši pogodbo in čimprej diplomiraj pa nikomur ne povej. Včasih se je v delovno knjižico vpisovalo izobrazbo, zdaj se baje še tega več ne dela. Kako pa bodo vedeli, da si diplomirala, če ne boš sama povedala?

Se strinjam. Jaz sem tudi tako začela. Ne vem zakaj bi bil problem če ti veš-hočeš-razumeš, da boš plačana za V. stopnjo? Vzami službo, dokončaj študij, ne razglašaj diplome in si potem isšči sebi ustrezno zaposlitev,...

bori2 -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 7:52:51)

PA še tio. Sej sedaj ni več delovnih knjižic za vpis izobrazbe, če se ne motim?

Klemy82 -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 8:50:20)

Evo, zdaj je bila moja nadrejena pri meni, kaj sem se odločila. In se je smejala, da je vse skupaj direktorjeva kaprica in da se je pač odločil, da ljudi s 7. stopnjo pri nas ne rabimo in da je tud ona hotla it delat 7.stopnjo pa so ji takoj povedali, da če misli, da bo zarad tega mela več plače ali boljši šiht, naj pozabi. Pa potem ni šla, zaradi drugih stvari. Pravi, da dokler ne bom razglašala diplome ali zahtevala kaj iz tega naslova, načeloma ne bi smelo bit problemov.
Kakorkoli, vzela bom, pa bo kakor bo. :)
No, zdaj spijem kavico, ob 9h pa začnem delat. Lep dan vsem.

donat -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 9:09:12)

jaz se bi tudi tako odločila[sm=bravo.gif]

imam VII.st. pa delam za IV. stopnjo, plača pa je seveda za IV. stopnjo.

lep dan

petja -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 9:36:55)

Vzemi v službo, zraven v miru doštudiraj. Če si zadovoljna s službo in boš dobro delala, te ne bodo odpustili, vendar boš pa s 7. stopnjo opravljala delo, za katero je zahtevana 5. stopnja.

Pri nas v firmi je veliko takih ljudi, ki imajo višjo izborazbo kot jo zahteva delovno mesto, ampak se zavedajo, da službe ne rastejo na drevesu in da je bolje, da imajo službo. Če sem jim pa ponudi priložnost za boljšo službo, jo pač zagrabijo.

Šaki -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 9:39:17)

no vidiš.prav si se odločila.srečno!

Lunca1 -> RE: dilema-naj vzamem službo? (26.8.2009 10:48:46)

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

že nekaj let velja, da višina plače po zakonu ni več odvisna od stopnje izobrazbe zaposlenega, ampak od stopnje izobrazbe, ki je za določeno delovno mesto potrebna. tko da ne vidim problema, zakaj te ne bi tudi po diplomi obdržali, saj niso zavezani k večjemu plačilu. tko da lahko vmes tud doktoriraš.

No točno to sem ti hotela napisat. Niso ti dolžni izplačevat višje plače zaradi izobrazbe. Plača je pogojena z delovnim mestom in zahtevan stopnjo izobrazbe za to mesto. Če imaš višjo je pa to tvoj problem.

Stran: [1]