Klemy82 -> dilema-naj vzamem službo? (25.8.2009 21:30:13)
|
Torej, spet jst in moje kolobocije s službo. Da apdejtam... v firmi delam prek študenta skor dve leti....absolvent se mi izteče konec septembra, do konca študija imam še par izpitov in diplomo, nekako sem računala, da bi lahko končala do konca koledarskega leta, če bi bila res pridna. NO, dala sem prošnjo, če bi me redno zaposlili... in še isti dan me je poklicala iz kadrovske, da nej se oglasim na razgovor. Danes sem imela razgovor... situacija je taka.... Če hočem, me lahko s septembrom zaposlijo za določen čas. AMPAK (seveda je vedno en ampak[sm=smiley13.gif]). Za to delovno mesto je zahtevana mimimalno srednješolska izobrazba. To seveda imam. Problem pa bo, ko enkrat diplomiram. Praktično mi ne bi podaljšali pogodbe, ker bi bila ful prekvalificirana za to službo. Če bi imela 6. stopnjo, bi se še kje kaj našlo, s 7. stopnjo pa nimam kaj. Praktično se ljudi s 7. stopnjo pri nas po novem ne zaposluje. Se pravi, službo lahko dobim in jo bom imela dokler ne diplomiram. Potem pa...hvala lepa za sodelovanje.[sm=smiley13.gif] (seveda vsi vemo, da je problem v tem, da bi me morali preveč plačat, ane[sm=hudicek1.gif]) Po eni strani se mi načeloma ne mudi diplomirat...edino kar me doleti je, da bi morala vrnit štipendijo za zadnji letnik...tako bi imela pol leta, leto dni delovnih izkušenj in bi kasneje lažje dobila službo drugje..po eni strani pa sem že sita tega faksa in bi rada enkrat končala vse skupaj. Res sem v dilemi- naj vzamem službo, vmes naredim izpite in diplomiram enkrat kasneje pač, ali končam faks in grem čičat na Zavod brez formalnih delovnih izkušenj in si prišparam 2000eur od štipendije?[sm=smiley13.gif] Mama mi pravi, da nej samo mirkam, če vzamem službo, da ne bom potem kar obupala nad faksom in vse pustila, kot se je naredilo mojemu bratu, ki še zdaj ni spacal diplome skupaj... NE vem. Res bi rada končala faks, ker se bojim, da če bom res preveč odlašala, mi bo padlo dol vse skupaj in na koncu ne bom naredila nič, po drugi strani pa si ne znam predstavljat, da bi bila brez službe in finančno odvisna od fanta. Kakšen nasvet?[sm=smiley24.gif]
|
|
|
|