zopet preživnina (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

daja_ -> zopet preživnina (25.8.2009 18:37:58)

Pozdravljene. Veliko sem že prebrala o izvršbi preživnine, vendar nisem dobila točnega odgovora. Moja situacija je sledeča: bivši mi je v lanskem letu plačal le tri preživnine, v letošnjem letu pa mi redno plačuje, vendar brez upoštevanja povišanja le-te. Zanima me, kako lahko izterjam preživnino za obdobje, ko mi ni plačeval in znesek povišanja. Kako ste zadevo reševale in kako hitro ste jo rešile?

Hvala za odgovore in lep pozdrav.

ona -> RE: zopet preživnina (25.8.2009 23:29:17)

Kupiš obrazec za izvržbo,ga izpolniš in pošlješ na sodišče!
Če boš rabla več ifo me kontaktiraj,ker je kar nekaj za pazit pri pisanju pa ti bom jutri pomagala...spomni me na zs,ok!
Se pa hitro vse da dobit!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ona -> RE: zopet preživnina (26.8.2009 18:26:18)

A te še vedno zanima kako uredit?
Sporoči,ok!

ta.nja -> RE: zopet preživnina (2.9.2009 12:35:05)

Živjo!

Bom kar tukaj vprašala. Midva s partnerjem sva se razšla. Dne 27.07.09 sva poslala na okrožno sodišče predlog za potrditev sporazuma staršev o plačevanju preživnine in stikov za otroka. Zdaj me pa zanima koliko časa se čaka na datum, da sploh prideva na obravnavo? Nekdo mi je rekel da celo nekaj mesecev. Ker jaz komaj čakam da se ta stvar reši.

Lp

Kerensa* -> RE: zopet preživnina (3.9.2009 3:30:06)

Zagotovo najmanj nekaj mesecev. Jaz sem leta 2006 sicer dala tožbo, vendar sem zaprosila za prioritetno obravnavo, pa sem kljub vsemu čakala leto in pol, da je šla zadeva skozi in postala pravnomočna (pa ni bilo nobenih pritožb s strani bivšega partnerja). Govorim pa o Ljubljani - odvisno je tudi od tega, od kod si ti in koliko so pri vas sodišča zasedena s takšnimi zadevami.

Stran: [1]