Izpit iz ZUPa (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

ThinkPink -> Izpit iz ZUPa (25.8.2009 7:48:26)

Ravno se prijavljam na izpit iz ZUPa, pa me zanima, koliko se je to za učiti? V javni upravi sem zaposlena 6 mesecev, neke osnove že poznam. Na predavanja bom hodila v sredini septembra, zdaj pa ne vem ali se naj na izpit prijavim v zač. oktobra ali v zač. novembra? Bi imela 14 dni dovolj časa, da predelam tisti špeh od zakona in še večji špeh od gradiva (poleg službe, otroka, pa vseh obveznosti)? Koliko ste se ve kaj učile?

Anonimen -> RE: Izpit iz ZUPa (25.8.2009 11:08:04)

hmm.. jaz sem se učila nekje 2-3 tedne, točno ne vem več. Se mi zdi, da je dosti stvari kar logičnih, čeprav ne delam tega v službi. Mislim, da se da predelat v enih 14dneh, vendar si raje vzemi kak teden več.. (saj veš - včasih se ti enostavno ne da, potem je kak obisk, kakšna bolezen...)

Anonimen -> RE: Izpit iz ZUPa (25.8.2009 11:10:44)

Mene tut to še čaka ... in poznam eno, ki se je (brez otrok) nanj pripravljala mesec in pol, pa ni počasne sorte ... tak da jaz si bom pomoje kar čas vzela za tole zadevo, sploh ker greš lahko samo 2x opravljat.

miapia -> RE: Izpit iz ZUPa (25.8.2009 12:34:02)

Jaz sem se kar učila oz. predelovala, pa imeli smo seminar. Je pa to že par let nazaj, ko sem bila še samska in brez otrok in sem se učila tudi pozno v noč. Je pa veliko stvari že samo po sebi umevnih, sploh ker si zaposlena v JU.

laura28 -> RE: Izpit iz ZUPa (25.8.2009 13:00:03)

oj. Zanima me kje boš delala ta izpit in kolk časa prej se je treba prijavit,  jaz bi ga  tut rada šla delat. Za učenje bi si vzela cca14 dni časa tolk, da res dobro še enkrat preletim, ker sem se vse to učila že na faxu, moram sam osvežit.

maja&m -> RE: Izpit iz ZUPa (25.8.2009 21:36:51)

Jaz sem šla skozi to letos poleti (junija je bil seminar, julija pa izpita). Delala sem pa na IJU v Lj. Pa sem tudi na FU hodila in ta izpit že imela. Koliko časa? Toliko kot ga rabiš. Ni težko in ni lahko. Mi smo imeli na pisnem čisto enaka vprašanja kot skupina pred nami (imeli smo cca 1 teden narazen izpite). Fajn je če greš na seminar, vsaj meni je bilo. Na pisnem se je dalo plonkat in to res plonkat. Na ustnem si pa razdeljen in je spet odvisno na koga naletiš. No jaz sem na "svojega" profesorja (Viranta). Jih je tisti dan tudi nekaj padlo pri njem. Je pa tako, da če pišeš dobro (od 8 naprej), je ustni zgolj formalnost. Sploh če pišeš 9 ali 10. Na ustnem sprašuje različno, od tega kar si ga "sral" na pisnem, do tega kaj si po poklicu in kje si zaposlen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vsak naj pa sam presodi, kako hitro se lahko nauči. Eni so si samo prebrali..kao čez noč. Samo jaz v to ne verjamem. Jaz sem si vzela kar nekaj časa, da sem si svoje zapiske naredila in da sem se potem spravila k učenju. Tako da sem se učila manj kot 14 dni (nekje 10 dni).

Stran: [1]