vprašanje? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

LONA13 -> vprašanje? (3.6.2005 14:45:01)

Nekaj me zanima, če mi katera lahko odgovori:zmeden2:?

Naše babice in mame govorijo, da če rodiš prej je boljš da s sedmimi mesci kot pa z osmimi!!!

V čem je logika :zmeden:!?
To poslušam že celo nosečnost ampak pravega odgovora pa še nisem dobila!:grrr::(

A katera ve mogoče????

Polona

Anonimen -> vprašanje? (3.6.2005 14:56:18)

Poanta je v pljučkih. V sedmem mesecu še pljučka niso razvita in če dobiš popadke ti dajo pač inekcijo za razvoj pljučk. V osmem mesecu pa se pljučka začnejo razvijat in je kombinacija z inekcijo bolj kritična.

Če ni tak me punce popravite.

BOjana

LONA13 -> vprašanje? (3.6.2005 14:58:28)

Bojana ful ti hvala za odgovor!

SEm že ful folka vprašala, pa vsi vejo za to ampak nobeden mi ni znal povedat zakaj!???
:bravo::bravo::bravo:

Lp, Polona

petraCBU -> vprašanje? (3.6.2005 15:36:29)

Nočem se delat pametna, ampak dr. Pušenjak je na sosednjem forumu odgovarjal na to vprašanje in je rekel, da je to totalna neumnost in da je vsekakor bolje, da se rodijo z čim več tedni (oz. meseci)!
P.
P.S.
Ne da se mi linka iskat v dokaz, jaz bi mu pa kar verjela.

tina104 -> vprašanje? (3.6.2005 16:41:21)

Sem pred kratkim gledala eno oddajo o nosečnosti in porodu in je zdravnik tam rekel, da je to slišal prvič pri mesarju... tako, da ni nekih znanstvenih dokazov o tem.:)

pravljica -> vprašanje? (3.6.2005 16:47:17)

pa saj če malo pogledate logično...:zmeden2:
ne vem no...bolje 1 mesec prej kot pozneje...hmm:zmeden:

Anonimen -> vprašanje? (3.6.2005 16:47:21)

Jaz sem tudi slišala da to ni res, da več tednov kot je, bolje je za otroka.

Jessy -> vprašanje? (3.6.2005 22:43:49)

Tocno o tem je meni mama razlagala, da kako so govorili ljudje glede tega, da je boljse, da se rodi s sedmimi, kot pa z osmimi meseci. Pol je pa enkrat imela zadosti teh "babjih čenč" je pa ginekologa vprašala, ki pa ji je rekel, da je vsaka minuta pomembna pri trajanju nosečnosti, kaj šele mesec. Da je to totalna neumnost, ki so si jo ljudje sami izmislili.

Saj, če logično pomisleš je res trapasto!

Stran: [1]