RE: selitev od doma (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

sneguljčica -> RE: selitev od doma (26.8.2009 12:14:28)

IZVIRNO SPOROČILO: MLADAMAMICA

IZVIRNO SPOROČILO: anya984
Skratka...sem tak občutljiv človek, ki nikomur nebi skrivila niti lasu, šla pa bom v okolje, kjer so sama podtikanja, hinavščina, opravljanje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

mojamura, najbolj me je zmotil ta stavek... nemogoče je, da se z nobenim v familiji ne razume, razen, če obstaja razlog za to, da jo nihče ne prenese in se nad njo znašajo. definitivno pa nemorem razumeti, zakaj misli, da bo njena tašča isterala svojo hči, da bo tamlada srečna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ps. tudi sama sem tamlada in dve moževi sestri živita pri tašči in tastu...

mladamamica, meni se tudi zdi, da malo pretiravaš. Meni se zdi, da ne pričakuje, da bo tašča isterala svojo hči, ampak da se bo hči sama odselila v hišo, ki jo delajo zanjo. Menda je ja logično, da če delaš hišo, da se boš odselil. In če bi nekdo zavlačeval s selitvijo in bi zato jaz mogla živeti z njim, mi tudi nebi bilo ravno po godu, pa če je to moj brat ali od partnerja. Sicer menim, da res tukaj ni važno, koliko sta stara sestra in partner, pa tudi njun problem je, kaj delata s svojim življenjem.

In čisto mogoče je, da se z nikomer ne razume, ker so oni tako drugačni. En kolega se je zaljubil v mojo prijateljico in zato pustil prejšnjo punco, s katero sta bila skupaj 5 let. Bivša se je zelo razumela s starši in njegovo sestro, zato moji prijateljici sploh niso dali možnosti, da jo sprejmejo. Vse kar je naredila, jim je šlo na živce, pa čeprav ni nič naredila, na koncu niti k njim ni več šla. Enako so od te prijateljice starši bili prepričani, da ta pa ni pravi zanjo (ne vem točno zakaj, mislim da izobrazba in služba ali nekaj takega) in so ji vedno težili, on pa ni več hodil k njim. Kako sta zdržala 4 leta, da nista šla eden k drugemu domov, ne vem, sta se pa na koncu razšla, mogoče tudi zaradi tega.
Zato se ne prenagli v obtoževanju in iskanju krivca za njihove odnose. anya984 se je hotela le potožit in ne pričakuje, da ji bomo mi rešili problem, sploh pa ne delali njeno psihoanalizo.

Lun1ca -> RE: selitev od doma (26.8.2009 12:41:16)

anya984 se je hotela le potožit in ne pričakuje, da ji bomo mi rešili problem, sploh pa ne delali njeno psihoanalizo.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: selitev od doma (26.8.2009 13:54:29)

hvala sneguljčica. Mladamamica itak nikoli ne bo vedela o občutkih, ki pridejo, če te kljub nenehnemu trudu ne sprejmejo ker očitno ne premore nobene empatije. Naj samo še omenim da tast je OK, samo da ga onedve že v kali zatreta, če hoče izraziti svoje mnenje. In čisto vsi so me lepo sprejeli in me imajo radi...od prvega do zadnjega v vasi, pa tudi nikoli z nikomer nisem imela nobenih konfliktov v celem življenju, ker sem pač nekonfliktna oseba in prilagodljiva...ampak vsake prilagodljivosti je enkrat konec, ko vidiš da se samo ti trudiš, onadve te pa po domače povedano samo prcata v glavo, te opravljata in sta nasploh hinavki. In sploh ne mislim, da bi sestro starši poterali iz bajte, ker ima kot sem že povedala dovolj prostora še spodaj (imajo še dve prazni sobi). Pa še nekaj je... nista imela prav nobene želje na svoje it-onadva bi se še zmeraj valjala doma v hotelu mama, če jima nebi na silo začeli bajto delat. In še nekaj. Že od nekdaj je vedela, da pač ne bo doma in da bo doma brat. Ko sva se midva spoznala, ona ni imela fanta, dobila ga je potem čez kako leto. Kaj a je mislila, da midva bova pa v nedogled čakala, da se bo gospa odločila it nekoč na svoje, pa tudi če je to magari pri 40-tih?
Ženska je socialno na ravni 5 letnega otroka...enkrat ji je moj fant samo povedal resnico o tem, kako nesramna je in ona v histeričen jok, pa atiju povedat in pol je bil moj grd in kaj se gre, da sestro v jok spravlja...no ne mi rečt da je tako obnašanje pri 30-tih in več  normalno?! Po tem incidentu sva omenila da greva pač na svoje in da naj ne pričakujejo da bova v isti hiši. Potem je bil šele ogenj  v strehi. Tašča v jok, tast pa, v stilu...vse sem ti dal, vse naj bi blo tvoje, ti pa tkole-zihr te je ona naštimala, da ne boš potem pričakoval kakšne dediščine če se zdaj vsemu odpoveš, lej k si mami v jok spravil...blabla-skratka ne prideš zadevi do dna, pa če se mečeš po trepalnicah.

Teni_ -> RE: selitev od doma (26.8.2009 14:06:05)

Poleg tega mi je rekel nekako takole: a misliš da če greš nekam v najem, da lahk kdaj potem do lastnega stanovanja prideš ko pa že za najemnino daješ 500€ na mesec. Potem pa si celo življenje podnajemnik, na stara leta maš pa tolk majhno pokojnino, da si še najemnine ne moreš plačat in rataš odvisen od otrok...take fore mi je pravil.

Pa se da. Mi2 sva šla pri mojih 20 in njegovih 22 letih z enim otrokom, pri samo njegovi plači v najem. Pa takrat ni prišel s plačo na 100.000 takratnih SIT. Pa je šlo. Sva bila pol leta v najemu, se potem preselila v drugo podnajemniško stanovanje in ga po enem letu s pomočjo kredita odplačala. Takrat so se finance malo spremenile, moji starši so zastavili svoje stanovanje in smo toliko skrampali, da smo odkupili. Vse se da, če se hoče. Nikoli, ampak nikoli, ne bi živela pri njegovih, ker je pri nas situacija podobna in se moj z mojimi starši boljše razume kot s svojimi.

MLADAMAMICA -> RE: selitev od doma (26.8.2009 14:10:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR
Poleg tega mi je rekel nekako takole: a misliš da če greš nekam v najem, da lahk kdaj potem do lastnega stanovanja prideš ko pa že za najemnino daješ 500€ na mesec. Potem pa si celo življenje podnajemnik, na stara leta maš pa tolk majhno pokojnino, da si še najemnine ne moreš plačat in rataš odvisen od otrok...take fore mi je pravil. 

Pa se da. Mi2 sva šla pri mojih 20 in njegovih 22 letih z enim otrokom, pri samo njegovi plači v najem. Pa takrat ni prišel s plačo na 100.000 takratnih SIT. Pa je šlo. Sva bila pol leta v najemu, se potem preselila v drugo podnajemniško stanovanje in ga po enem letu s pomočjo kredita odplačala. Takrat so se finance malo spremenile, moji starši so zastavili svoje stanovanje in smo toliko skrampali, da smo odkupili. Vse se da, če se hoče. Nikoli, ampak nikoli, ne bi živela pri njegovih, ker je pri nas situacija podobna in se moj z mojimi starši boljše razume kot s svojimi.

se strinjam... tudi sama sem v najemu in sva ušparala, da bi lahko tistih 20 procentov gotovine plačala, da imava svojo garsonjerico, čakava le še, da bova kreditno sposobno... tko da, vse se da...
ti si vložila v stanovanje pri tašči (če si samo za kopalnico 15000, si za vse skupaj 30000e predivevam. za ta denar bi si kupili stanovanje izven ljubljane.

mateyka -> RE: selitev od doma (26.8.2009 14:13:49)

ti, pa dajte zamenjat - vsi se usedite (tvoj in ti z njegovimi starši in sestro) resno in direktno vprašita, če se da zamenjat bajte, če ji je težko it v novo in da bi vidva rada bila na svojem, ker delata držino in bi rada te zadeve dorekla zdaj in ne ko bosta mela tretjega otroka (to zadnje tko da jih mal prestrašita [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). da bi rada mela mir za dojenčka in da bi rada da imajo oni mir pred njim in cmeranjem, ki pač vedno pride zraven malih otrok. in če kaj zadramatizirajo reč, da je pač zdaj sila in da se je to treba zdej zmenit in kaj češ zdaj noret, samo zment se je treba, da se ve kako in kaj za naprej, ker bi rada pred porodom mela vse prištiman, ker kasneje ne bo časa selit, prestavljat, pospravljat in rihtat stanovanja, sob itd. da bi to prej rada uredila dokler še lahko - preden trebuh zraste in ne vidiš več prstov na nogah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
če ji predlog ne bo ok, naj pač vzame kar ji gre - aka nova hiša. samo potem naj jo vzame zdaj. vi rastete, kmalu boste trije in mogoče kmalu štirje - who knows, ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
hočem rečt, malo porini zadeve. malo jih brcni v rit, da se premaknejo. samo reci, če se njim ne da, da jo lahko ti. da ti nimaš problema se preselit. tud če je nova hiša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Anonimen -> RE: selitev od doma (26.8.2009 14:14:04)

Joj to je tudi ena manipulativna družina. Pa saj nekako tako je tudi pri mojem doma. On pa nima več očeta, sestra sicer živi v Lj ampak hodi domov za vikende; mama pa vtikuje nos v vse kar jo ne briga.
Manipulirajo pa z njim tako, da se meni že kar malce za malo zdi, res. Sva 52vikendov v letu na voljo, enega hočeva pa zase (in ja, TOČNO tistega, ker sva imela TOČNO tisti dan obletnico) in čeprav sta obe to vedeli je ravno takrat sestra prišla iz Lj in zagnala vik in krik kakšna da sva, da pa takrat greva nekam. Seveda potem še njegova mama in... ah ja... Naj povem, da je prej sestra hodila domov 1x/pol leta, zdaj pa je tu že vsak vikend. In sem rekla, da se ne mislim cele vikende z njo ukvarjati, ker imava mi2 v bistvu čas en za drugega samo takrat. Je pa potem kar naprej v stanovanju od mojga, hodi gor gledat TV, vozi psa gor. No ko ji je zadnjič rekel, da pes nima kaj iskati gor (ker če moj nima vstopa, tudi njen ne bo šetal po stanovanju) je bilo spet hudo. Ampak se preprosto ni dalo na lepši način - je prej poskušal.

Ampak vem, da lahko manipulirajo z njim ravno zaradi tega, ker noče prepirov in misli, da bodo preprosto enkrat odnehali. Je tak kot noj - zakoplje glavo v pesek pa počaka da mine. In sva imela kar dolgo pogajanja, da se pa jaz RES ne bom preselila v tisto okolje (so še druge zadeve - npr. zjutraj ob 7ih ko sva šla v službo ga je mama pričakala pri vratih in napeezdila da kako lahko ima zvečer ugasnjen gsm, da kakšen sin pa je ipd ipd) in da sem rajši v najemu. Tako da sem rešila ta problem.... upam. Se je menda malce streznil, ko sem mu rekla, da on kar naj tišči glavo v pesek, ampak da se mu zna enkrat narediti da jo bo pa le potednil nazaj ven pa po videl, da mene ni več poleg njega...

MLADAMAMICA -> RE: selitev od doma (26.8.2009 14:14:04)

Mladamamica itak nikoli ne bo vedela o občutkih, ki pridejo, če te kljub nenehnemu trudu ne sprejmejo ker očitno ne premore nobene empatije.

nono... še predobro vem, kaj pomeni biti nezaželen. mene njegov brat videt ne more, bi me ustrelu z očmi, če bi le lahko... ampak hočem rečt, da v to ne bi rinla, če se ne štekamo. a razumeš? ne bi šla nikol žvet k njemu. vidla sem da si marčevka (če se ne varam) - kot sem jaz in za voljo svojega otroka se ne bi pustila drugim sekirat in hkrati vložit toliko truda in denarja... ker boš slej ko prej od tam odšla... po hitrem postopku.
to je vse, kar ti želim povedati. ne misli pa, da ima mene cela familija rada, sploh ne (najbrž nobeno tamlado nima) ampak zato dlje ko živimo, raje se imamo in je

lilip -> RE: selitev od doma (26.8.2009 14:21:48)

Če imaš kaj pameti se hitro poberita od tam... Pa sta si preračunala, koliko bosta morala vložiti v stanovanje, da bo res končano?

Še enkrat: Bejži stran!!! Govorim iz lastnih izkušenj... Žal.

Anonimen -> RE: selitev od doma (26.8.2009 16:00:14)

jaz tišim stran, moj pa kot mula v drugo stran, kao da njej pa res ne bo prepustil še te  hiše-presneti principi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tako je bilo že preden sva začela vlagati v stanovanje. Jaz sem hotela drugam, on je rekel da ne moreva-kao, v bajto bova pa povečini vlagala midva, ker starša sta že zdaj rekla, da kar sta naredila sta naredila, drugo je na nama-bajta pa je stara 30 let in je skoraj vse dotrajano. Ne vem kaj ona misli, dobila bo novo bajto, samo vselila se bo notri, midva bova končno gledano na slabšem, pa še to ji ni všeč. Jaz ne vem, kaj tast in tašča razmišljata, da jih bo ona na stara leta rihtala? Odpade to, ker že zdaj z njima ravna na nespoštljiv način, pa je skoraj bog za njiju, z nama, ki ju bova v končni fazi imela na skrbi, pa ravnata takole.
mladamamica...oprosti če sem odreagirala preveč burno, ampak sem res v dilemi glede tega. Neštetokrat sem se poskušala postaviti tudi v sestrin položaj, pa mi nikakor ni bilo jasno kaj ona sploh hoče. Tudi jaz imam mlajšo sestro in brata in tudi pri nas si bo eden od njiju zgoraj kjer imamo sedaj vsi sobe delal stanovanje-in z gotovostjo lahko trdim, da ko bi do tega prišlo, jaz pa bi bila še vedno doma, bi se kar prašilo za mano, tako bi spakirala v spodnji štuk, ker bi bilo tudi meni neprijetno se nastavljat mladi družinici pred nos.

sunprincess -> RE: selitev od doma (26.8.2009 18:45:02)

Sploh ne vem kaj se tok pritožuješ? Če ti kaj ne paše pojdi živet drugam. Si sploh ne predstavljam,da pride k naši hiši ena očitno razvajena smrklja in začne opravljat, da bi se že lahko stran spravila, da bo ona imela plac. Če ji starši delajo bajto, se to tebe popolnoma nič  ne tiče, ravno tako kot se te ne tiče, če še pri petdesetih živi doma. Edini, ki bi mu to lahko šlo v nos je tvoj brat, pa še on ne bo dosegel nič, če ne bo to po volji njegovim staršem Konec koncev je to njihova hiša, oni so jo zgradili, ko bosta pa vidva imela svojo hišo, pa bosta s prostori razpolagala kolikor bosta želela. In ker ti bodo šli očitno vsi ostali prebivalci hiše v nos, ti toplo priporočam,da pejta nekam na svoje, ker samo tam boš mogoče ti carica, v tej hiši boš pa samo priseljenka...

sneguljčica -> RE: selitev od doma (26.8.2009 19:53:00)

jaz tišim stran, moj pa kot mula v drugo stran, kao da njej pa res ne bo prepustil še te  hiše-presneti principi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tako je bilo že preden sva začela vlagati v stanovanje. Jaz sem hotela drugam, on je rekel da ne moreva-kao, v bajto bova pa povečini vlagala midva, ker starša sta že zdaj rekla, da kar sta naredila sta naredila, drugo je na nama-bajta pa je stara 30 let in je skoraj vse dotrajano. Ne vem kaj ona misli, dobila bo novo bajto, samo vselila se bo notri, midva bova končno gledano na slabšem, pa še to ji ni všeč. Jaz ne vem, kaj tast in tašča razmišljata, da jih bo ona na stara leta rihtala? Odpade to, ker že zdaj z njima ravna na nespoštljiv način, pa je skoraj bog za njiju, z nama, ki ju bova v končni fazi imela na skrbi, pa ravnata takole.
mladamamica...oprosti če sem odreagirala preveč burno, ampak sem res v dilemi glede tega. Neštetokrat sem se poskušala postaviti tudi v sestrin položaj, pa mi nikakor ni bilo jasno kaj ona sploh hoče. Tudi jaz imam mlajšo sestro in brata in tudi pri nas si bo eden od njiju zgoraj kjer imamo sedaj vsi sobe delal stanovanje-in z gotovostjo lahko trdim, da ko bi do tega prišlo, jaz pa bi bila še vedno doma, bi se kar prašilo za mano, tako bi spakirala v spodnji štuk, ker bi bilo tudi meni neprijetno se nastavljat mladi družinici pred nos.

Zgleda sta se odločila, da kaj drugega ne pride v poštev, kot selitev v hišo staršev. Če boš zdaj stokala in jamrala še preden si tam, ti ne bo čisto nič pomagalo, kvečjemu slabše bo. In tudi njih ne boš čisto nič spremenila, pa če nam boš stokrat napisala, kaj je kdo rekel. Starši so se odločili tako kot so se, ti moraš sprejeti kar vama dajo in jim biti za to hvaležna. Nimajo vsi take sreče, da bi sploh kaj dobili. Življenje ni vedno pravično (vsaj do vseh enako ne).

Pomisli raje, da ko njegovih staršev več ne bo, bosta lastnika velike hiše, takrat si bo v njej lahko uredil stanovanje vajin otrok. A veš koliko je to vredno? Pa tudi sedaj vama ni treba kredita jemat in najemnine plačevat. Res greš trenutno na slabše, ampak zakaj bi moglo tako ostati? Skuliraj se, misli nase in na otroka, če boste v ločenih prostorih, ti ne bo treba biti s taščo in sestro. Ko pa imaš opravka z njimi, pa nasmeh na obraz, pa prijazno, da jih bo še bolj žrlo, očitati pa ti ne bojo mogli ničesar.
Torej, če že ne moreta na svoje, se čimprej sprijazni z dejstvom, da greš v njihovo hišo. Ne razmišljaj o njegovih, ampak začni raje več razmišljati o otročku, o možu in sebi, saj si vendar v veselem pričakovanju.

ursi -> RE: selitev od doma (26.8.2009 21:36:17)

Očitno tukaj ne gre več za iskanje raznih rešitev, ampak je že odločeno, da greš živeti k njim.

V tem primeru se poizkušaj čimbolje razumeti s sestro in taščo, saj na koncu koncev boste vedno takorekoč živeli skupaj. Če si res tako nekonflikten človek in prilagodljiv, potem ti bo tudi to uspelo. Ne mislim s tem, da boste nevem oh in sploh prijatelji, ampak fajn pa je, da se ljudje tolk dobro razumejo med seboj, da ne gledaš, kje se jim boš izognil.

Fantovih staršev ne boš spremenila, to je čist brezveze mislit. Bolj kot boš to poizkušala, slabše bo. S tem še vedno mislim, da je prav, da vedno poveš svoje mnenje, ampak jim ga ne vsiljuj (isto velja za njihovo). Poizkusi razumeti, zakaj oni mislijo drugače. Z glavo skozi zid ne gre. Tudi tvojemu fantu je takšno življenje kot ga živijo vsakdanje in on ne vidi vseh stvari, ki gredo tebi na živce.

Jasno postavite meje, kje je čigavo - naj bodo vajini protori res vajini. Prej, kot boste to rešili bolje bo.

Potrebovala pa boš še veliko podpore svojega fanta, če boš hotela srečno živeti pri njih.

Pa srečno.

*Pija -> RE: selitev od doma (26.8.2009 22:32:04)

Anja jaz te poplnoma razumem. Tudi sama sem nezaželena pri njem in vrjemi sčasoma bo huje. Kot so povedale predhodnice najdita si stanovanje...res je težko ampak če ima službo in redno plačo se vse da. Boljše stisnit zobe kot pa živeti v okolju in med ljudmi pri katerih nisi zaželena. Sedaj je fant na tvoji strani te podpira in hvalabogu da je tako ampak mogoče se pa še to kdaj spremeni in potem boš sama. Vem kako je pri meni.Njegovi ga non stop ščuvajo proti meni kako nisem zanj da ga imam pod nadzorom in takšne.V glavnem sem najbolj hudobno bitje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] In je na moji strani se zavzame ampak včasih opažam, da pa je vseeno pod njihovim vplivom in jim malo nasede. In vem da tja ne grem živet, ker kjer jaz ne bom zaželjena bo tudi s tem moj otrok trpel.Premisli dobro

MLADAMAMICA -> RE: selitev od doma (27.8.2009 7:35:01)

IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess
Sploh ne vem kaj se tok pritožuješ? Če ti kaj ne paše pojdi živet drugam. Si sploh ne predstavljam,da pride k naši hiši ena očitno razvajena smrklja in začne opravljat, da bi se že lahko stran spravila, da bo ona imela plac. Če ji starši delajo bajto, se to tebe popolnoma nič  ne tiče, ravno tako kot se te ne tiče, če še pri petdesetih živi doma. Edini, ki bi mu to lahko šlo v nos je tvoj brat, pa še on ne bo dosegel nič, če ne bo to po volji njegovim staršem Konec koncev je to njihova hiša, oni so jo zgradili, ko bosta pa vidva imela svojo hišo, pa bosta s prostori razpolagala kolikor bosta želela. In ker ti bodo šli očitno vsi ostali prebivalci hiše v nos, ti toplo priporočam,da pejta nekam na svoje, ker samo tam boš mogoče ti carica, v tej hiši boš pa samo priseljenka...

imava enako mišljenje

ronja -> RE: selitev od doma (27.8.2009 9:22:46)

Pomisli raje, da ko njegovih staršev več ne bo, bosta lastnika velike hiše, takrat si bo v njej lahko uredil stanovanje vajin otrok. A veš koliko je to vredno?

in bo njegova žena/mož pisal/a na DIPOtu: tašča mi ne da mira[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Ali pa "a naj grem živet tja"?

alja, če mene vprašaš, maš problem čisto drugje, ne z njegovo sestro, ne z njegovo mamo,... ampak z njim! On noče it s tabo drugam in samo in izključno samo zaradi njega boš šla tja! Onidve nimata s tem nič, sta kakršni sta. NIsta nujno dobri, ampak to te ne bi preveč motilo, če ne bi živeli skup.
Torej: moj prvi nasvet je še vedno: povej mu po pravici, da tja nočeš it živet, ker boš nesrečna, najdi si nekaj za najet (če začneš že zdaj iskat, boš našla kaj pametnega za razumno ceno, recesija ti dela v prid[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).  Če si tega ne upaš, ker veš, da ne bo hotel s tabo, potem imaš problem z njim: prvič, ker mu ti ne zaupaš, drugič pa ker ti on daje dejansko neke razloge zato.
To bi naredila jaz, ampak sem zelo alergična na mamine sinčke, tako da ta nasvet ni za vse enako dobrodošel - jaz ne bi mogla živet s katerimikoli starši, nekateri pa lahko - odvisno od karakterja.

Drugi nasvet pa je bolj napisan tebi na kožo, ki si pač še precej bolj prilagodljiva in se nočeš z nikomer kregat, ki si bolj navajena, da je tako, kot drugi rečejo in ki bi za vajino ljubezen bila pripravljena it živet tudi tja. V tem primeru si nehaj metat pesek v oči, da se ne da drugače, da ni denarja ipd... Ker vidiš, da so vse to izgovori in da bosta za obnovo 30 let stare hiše dala vsaj toliko kot za najem nečesa na podeželju! Tak da sprejmi, da je to vajina kaprica, da bosta tu - oz. bolje rečeno njegova in ti boš z njim zato, ker ga imaš rada in ker ga nočeš postavit pred to preizkušnjo, da bi moral izbirat ali ga njegovi razdedinijo ali pa izgubi tebe.
Ok, to sprejmeš, potem sprejmi še njegove, take kot so: ne razmišljaj, kakšni bi morali bit in ne vrednoti njihovega življenje - kot npr: pri 37 še nimata nič, živita na račun mame, itd... Lej, vsi bogataši živijo na račun staršev - oz. pač tega, kar so jim zapustili, pa jim nihče ne očita ne lenobe ne ničesar - normalno je, da živijo od dediščine - v tem ni nič sramotnega... Tudi če midva živiva v podarjenem stanovanju ali vidva v podarjenem nadstropju, se nikomur ne zdi nič sporno - še čudno bi se jim zdelo, če bi hotela na svoje! Zakaj bi bilo potem sporno, da pač ona še živi doma? Ker ji delajo hišo? Jah, če še ni končana, pač še ni šla - če se sama ni odločila zanjo, potem se ji seveda tudi nič ne mudi. Pa gradnja je precej zahteven proces in če nimaš res hude želje in gorečnosti zato, se hitro zavleče še pa još! Če to obojim paše, pač naj živi tako. Midva bova svoji tamali sigurno prej poterala ven ali pa se sama preselila (odvisno od prostora, financ...), ker si bova želela kaj miru, ko odrastejo, vendar pa niso vsi ljudje enaki. Nekaterim se je strašno težko ločit od staršev/otrok in pač živijo še naprej skup. Če se ne kregajo med sabo, potem jim očitno laufa. Saj bosta tudi vidva živela tam, navsezadnje... Tak da: ne obsojaj, ne meri drugih po sebi, pa ti bo lažje. Ljudje živijo milijone različnih življenj in vsako je pravo za nekoga...
Ok, torej sprejmeš, da sta se VIDVA odločila živet tam, da je to rezultat vajine svobodne volje in sprejmeš to, da sta njegova mama in sestra težki ko cent in da se bojita, da bi jima ti motila simbiozo. IN kaj potem? potem si prijazna, upaš na najboljše, se ne izpostavljaš po nepotrebnem, ne hujskaš fanta proti sorodnikom, ne sprašujeta se več, kdaj bo sestra odšla iiz domačega gnezda,... ampak si uredita življenje tako, kot da boste ves čas živeli skup.

Baje se vse da, če se hoče. Za kakšno stvar sicer zelo dvomim, vendar pa kljub temu: če bi bila vojna in bi bili prisiljeni živet skupaj oz. bi bilo to edino varno za moje otroke, bi živela magari z vsemi 4imi starši skupaj! in bi se potrudila še pa još, da se ne bi kregali! Torej, gotovo se bi dalo - če bi imela res močno motivacijo. Jaz je v mirnih časih pač ne najdem, ti mogoče jo, če pač misliš, da je razdedinjenje res tako staršna stvar - to je stvar perspektive in prioritet.
Samo ne si rečt, da ti on ne dopušča možnosti, zato ker oni njemu ne dajo možnosti. S tem sprejmeš vlogo žrtve, ki jo boš furala naprej še celo življenje pri njih! Kaj je narobe z vlogo žrtve? To, da misli, da nima prav nobene kontrole nad svojim življnjem in je celo živeljnje nesrečna in v 99% onesreči še svoje otroke! Torej: če greš tja, se zavedaj, da si se TI SAMA to odločila, da imaš popolnoma vse možnosti, da NE GREŠ tja, če nočeš. Da ima tudi ON POPOLNOMA vse možnosti, da ne ostane doma in da je pač izbral bedaste principe: ok, res bomo nesrečni, ampak sestra pa vendarle ne bo dobila in nove hiše in še tastare bajte!

Razumem, da ga imaš tako rada, da bi to naredila zanj. Tudi jaz bi se poročila z lubijem, če bi si on to zelo zelo želel, čeprav je to sicer proti mojim principom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (hvalabogu si ne želi). Ampak moraš vedet, da se za kakršnokoli življenje odločata sama, nihče vaju v to ne sili. Ja, izsiljujejo res, ampak odločitev je še vedno vajina.

srečno, pa kakorkoli se odločiš!

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]