alernova - zgoscevanje za mescnega otroka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


brandon -> alernova - zgoscevanje za mescnega otroka (24.8.2009 16:13:54)

Zivjo,

Kako naj zgostimo zelo zelo redko mleko alernova za mesec starega dojencka?
Ima reflux in to mleko je kot nalasc za polivanje...

LP




Katy78 -> RE: alernova - zgoscevanje za mescnega otroka (24.8.2009 17:56:51)

Allernova ni narejena za dojenčke, ki polivajo, temveč za dojenčke, ki imajo alergijo na kravje mleko. Beljakovine kravjega mleka so v Allernovi visoko hidrolizirane, tako da jih dojenčkov organizem ne bi "prepoznal" kot beljakovine kravjega mleka. Je pa res, da sta alergija in refluks oz. polivanje povezana. Za polivalčke, ki nimajo alergije na kravje mleko, obstajajo antirefluksne formule, npr. Novalac AR.

Zgostiš lahko z riževimi kosmiči. Dojenčkom, ki veliko polivajo, zgostijo mleko na ta način že v porodnišnici. Ti pa vseeno svetujem, da se prej posvetuješ s svojim pediatrom.




mihi78 -> RE: alernova - zgoscevanje za mescnega otroka (26.8.2009 20:24:43)

Allernovo dajejo dojenčkom tudi v ptujski porodnišnici ampak zgolj iz preventive - se pravi, če otrok nima alergije, ni nobene potrebe kupovat mleka za 17€ - vem zato, ker nama dojenje ni takoj steklo pa so ji to dajali v porodnišnici. Nato se je izkazalo, da imamo tudi mi reflux, tako da je bruhala že med samim dojenjem in jokala, po tretjem mesecu pa sploh ni hotela več na prsi. In ker ni bilo povpraševanja, je bilo tudi mlekca vedno manj. Nato smo poskusili z Novalacom AR, brez uspeha! Edino kar je resnično pomagalo je bil Aptamil AR. Mogoče bi lahko navaden Novalac (ki BTW v Avstriji stane 10 €, pakiranje pa je 800 gramsko) gostila z riževimi kosmiči. Vsekakor pa za nasvet vprašaj še P.
Glede refluxa - pri nas je bilo po 6. mesecu bistveno boljše, tam po sedmem pa je skoraj izginilo, zdaj pri skoraj 10 mes pa je čisto minilo!




Stran: [1]