ZmajTolovaj
|
Meni se tudi ne zdi ravno katastrofa, če otroka čuvajo stari starši - dokler to vsem ustreza, se pravi da niso čist crknjeni, če to počnejo z veseljem, če se otrok dobro počuti in ne nazadnje da se da vse lepo zmenit. Naša je bila zdaj eno leto tudi dosti pri babicah, se je imela super, lepo, so jo razvajali (v mejah normale za moje pojme), stari starši so bili itak blaženi, da le lahko čuvajo. Pa moji živijo 60km stran, njegovi malo manj, ampak je bilo OK. Je pa to z mojega vidika absolutno začasna rešitev, ker si ful želim, da bi šla v vrtec, med otroke, vgojitelje, v večjo skupino, skratka med vrstnike. Sicer pa ima vsak svoje poglede na varstvo in stare starše itn. To sploh ni poanta. Zavedam se tudi, da so problemi z vrtci (skoraj) povsod, da še zdaleč nismo edina občina. Mi pa dvigne pisker sprenevedanje odgovornih. Odkar smo se mi preselili sem (4 leta), se je št. folka ful povečalo, novogradenj je ko dreka, da o nosečnicah in vozičkarcah ne bi. Investicij občine je pa tudi ogromno, nova knjižnica, upravna enota, ceste, neki spomeniki (? ), v glavnem moje čisto laično mnenje je, da bi komot našli sredstva tudi za reševanje vrtčevskega problema. Zdaj postavljajo neke kontejnerje, OK, ampak to je spet čisto kratkoročno. To bo rešitev za 20,30 otrok. Potem jih pa spet ostane 200. Ne vem, no. Gre za to, da je vrtec pristojnost občine, tako da sploh ne vem, kako lahko SPLOH kje najdejo izgovore. Da je država sprejela zakon o drugem brezplačnem otroku? Ma ja, no. Bottom line vsega je, da si župan na svojem položaju (direkt odgovoren) ne bi niti pod razno mogel privoščit takih izjav v javnosti, tudi če že osebno tako misli.