Anonimen -> RE: Štrudelj iz kupljenega listnatega testa, pomoč! (5.9.2009 15:52:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Spark Meni je sodelavka povedala kako ona speče jabolčni zavitek iz vlečenega testa, in da je tak dober. Ne vem kako bi se obnesel če bi delala s skuto, ali bi bil tudi tako sočen. Raztopiš kar nekaj margarine, približno polovico tiste male kocke Rama. Nato pa zmočiš kuhinjsko krpo. Gor položiš en list testa, in ga dobro namočiš s stopljeno margarino. Nato daš gor jabčke in še eno žlico kisle smetane daš gor. Zarolaš in daš na protvan. Nadaljuješ. postopek, da porabiš vse liste, nato pa pečt. Ko se speče ga malo zaliješ z vodo. In je ok. Meni, ki mi je bilo testo vedno trdo, je sedaj uspelo, da je užitno. Sama v štrudelj "zmečem" jabke/borovnice, jajce, kislo smetano, cimet, mal sladkorja, rozine, skuto, kar tisto Mercatorjevo, ker je bolj tekoča, mal limonine lupine naribam, vanilin sladkor, da mi fila ne teče iz testa ven, pa na en del testa posujem malo drobtin, ampak res malo, toliko, da popije sok, zavijem, na koncu stopljena margarina čez testo in to je to.
|
|
|
|