|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
23.8.2009 23:50:54   
wintertime
No, moja mala žaba tudi spi pri nama v postelji. Nisem imela še nobene neprespane noči, mala biba pa nič stresa, nič kolik, nobenih težav z zobki user posted image , joj mam srečo. Pa vsako jutro me pocuka za lase in se mi na veliko nasmeji user posted image !

Ko je bila še manjša sem jo potem ko je pri meni zaspala še prestaviljala v posteljico vendar ji je premajhna user posted image , se pri obračanju zaletava v stranici user posted image in seveda zbudi.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 0:21:54   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

No,dobro da pustiš otroka da joče za znoret user posted image

ja imam idejo,otroka pustit da joka je zame .... bom dala samo to user posted image



nisem takšne vrste mama, da bi pustila otroka jokat,...ampak mora se naučit določenih stvari...in če pač v nekaj dneh ne bo ratalo, bomo nadaljevali star način...
navsezadnje pa...vsak ravna po svoje...s tem se strinjam. in če je danes otrok jokal, še ne pomeni da je to bedno dejanje...
IN JA...MALI JE ZASPAL...bomo videli za kako dolgo



tak odnos ni potreben !!! res ne... mislim, da noben starš ne ve vsega... tudi vzgojitelj pa lahko dela leta z otroci, ne ve vsega.. vsak otrok, ki priveka na svet je svojevrsten in se starši temu primerno potem odzivajo. primerjanje je nemogoče. in ni prav, da se.

starši ponavadi delajo z metodikami, ki jih poznajo. prve izkušnje z metodo pa so si nabrali sami kot otroci. šele drugi korak so potem iskanje informacij.

ta način, ki sta ga uporabila, je dober za kasneje, ker otrok meje nenehoma preizkuša. mislim pa, da je zdaj mali še resnično premali. lahko pa namesto, da ga imata celotno na rokah, ga položiš v zibelko in držiš pod trupkom svojo roko ( z eno roko ), z drugo ga božaš. tako, da si zraven, je na rokah, ampak leži tudi na posteljici. pa ga probaš malo pretentat s tem. tako, da bo zaspal na roki. roko umakneš in bo naprej spal v postlejici... ( ideja )

ko pa večji okol 9 in 10 meseca, pa bi bilo priporočjivo, da zaspi sam v posteljici. pri otroku mora biti vsak dan isto. napišita si program : branje kratke pravljice, kopanje, mirna glasba, spanje. in se ga vestno držita.

kr pozitivno naprej... ni konec sveta... noben ni popolen. napake se delajo kar naprej.. važno je to, da se jih prepozna prej ali slej - zaveda in nauči novega pristopa. in opraviči otroku ( ko je zrel, da razume ).





_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu Andrejka9386)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 7:33:02   
kaminek
naša pupa je stara 2 meseca in jo po kopanju nahraniva in dava spat, tudi če je budna in takoj zaspi. redkokdaj, da se začne jokat in jo treba ponosit. dava jo v posteljico in greva stran, ker dojenček čuti vibracije, k jih starši oddajamo.
če pa ne zaspi, jo pa tudi še malo pocartamo in ponosimo, zato imamo roke in hb, da smo zmožni to nardit (mislim v fizičnem pomenu). tud otroček potrebuje toplino in bližino svojih staršev.

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 9:52:17   
daisyb
moj bo mel dva meseca in pol in zaenkrat zaspi sam v svoji posteljci....na zacetku je tezko zaspal v temi zato smo skoz imeli lucko..sedaj pa jo kar ugasnem in pustim mal vrata odprta. je pa res, da se vsak vecer mal joka in je tecen....jaz ga zvecer okopam, mu ponudim se flasko (vcasih gre spat brez zadnjega obroka, ker se prevec dere in pol nic ne je, vcasih ga uspem potolazit in pol se mal poje)...pol pa ga mal crkljam in pojem...ce pa vidim, da bo zaspal na mojih ramnenih pol neham prepevati in ga dam takoj v postlo...in ga pustim samega.

upam, da bo ta ritem nadaljeval.

(odgovor članu Andrejka9386)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 13:22:47   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386

mi2 se ne dojiva... Ponavadi je zaspal ob flaški. Pravijo pa, da mora dojenček buden v svojo posteljico, da se navadi da mora tam zaspati. Nikoli še ni spal pri nama v postelji. Že do prvega dne v svoji posteljici ampak je do sedaj zaspal na rokah. Mogoče je 2x uspelo, da sva ga položila v posteljico in da je zaspal


Kje to piše? Ali samo pravijo tako?
Tako majhnega dojenčka jaz ne bi pustila samega, da se joče... Ne vem no, sem za bolj soft načine uspavanja. Verjemi, da še prehitro zrastejo in vse to mine. Do takrat pa uživaj z njim.
Pa še to - dojenčkove navade se hitro spreminjajo. Če ga zdaj uspavaš z nosešnjem, to ne pomeni, da ga boš tako uspavala tudi čez en emsec. Moja tadruga je tudi od rojstva do enega 4. meseca zaspala sama, ko sem jo položila v posteljo... Potem pa me je vedno bolj začela rabit. Pač, otroci so različni in če te rabi, tvojo bližino, zakaj bi mu to odrekla? Zato, ker nekdo pravi, da se mora tega navadit? Ma ja...

(odgovor članu Andrejka9386)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 13:40:50   
Nalini
IZVIRNO SPOROČILO: veronikab

Andrejka9386 - meni se je moj pri taki starosti začel dreti kot sraka. Prej sem ga lepo navadila, da je v posteljici zaspal sam, pol pa en večer kot odrezano, jok do onemoglosti. Ni pomagalo nič - niti pestovaje, dojenje, zibanje, božanje, prigovarjanje ... drl se je kot da ga iz kože dajeva.

No in isto kot je jokavo obdobje prišlo, je tudi izginilo. Trajalo je približno 2 tedna.


tudi pri nas je bilo enako .... okrog 3. meseca (no malo čez) smo imeli vsak večer na sporedu ario .... ne vem zakaj .... in je tudi nekje po dveh tednih minilo .....
potem sem ga navajala, da zaspi ob meni in ne na meni ..... dobra dva tedna pa vsak večer sam v svoji zibki ....user posted image  (že trkam na les)

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 13:50:49   
mama11
IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386

naš do sedaj ni hotel sam zaspat, sva ga vedno nosila in je zaspal na rokah...vidim da je bila to največja napaka...mislite da se bo navadil? srce se mi para ko ga poslušam da joče...res...sicer ga ne puščava samega, ampak stojiva zraven posteljice...Jaz srčno upam da bi se navadil da zaspi sam...


Nič ni bila napaka, saj so otroci zelo prilagodljivi, pa še ni lepšega kot uspavanje novorojenčka na rokah. Če ga navadita drugače, bo nov način kmalu sprejel. Poskusi ga imeti na rokah, da se umiri in postane zaspan, nato ga odloži (še preden ti zaspi). Če zajoka, ga spet vzami v roke in umiri, ko je umirjen in na tem, da zaspi, ga zopet odloži. Pri nas je delovalo in imamo 21-mesečnico in 3-mesečnico, ki zelo lepo zaspita "sami". Lahko pa tudi poskusiš, če je lažje z dudko ali ninico.

Skupnega spanja pa pri nas nismo prakticirali in tudi ne pustim nikomur, da mi soli pamet zaradi tega. Nam je tako ustrezalo, komur pa ustreza drugače, naj si pa naredi drugače.

(odgovor članu Andrejka9386)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 14:16:15   
crna87
to da otrok spi sam pa da se prvo zjoče...to so nam mnogi predlagali, celo zdravnica, sam iz začetka je mal teško sam k vidiš rezulat, se pa vidi na obema zadovoljstvo, ker oba vsaj se naspiva.

_____________________________

*Moj Gregi ~ 22.05.2008*

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 15:54:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: crna87

to da otrok spi sam pa da se prvo zjoče...to so nam mnogi predlagali, celo zdravnica, sam iz začetka je mal teško sam k vidiš rezulat, se pa vidi na obema zadovoljstvo, ker oba vsaj se naspiva.


se popolnoma strinjam - ker naš rabi več prostora na postleji kot jaz - tko da če bi spal poleg naju, ne bi spal nobeden

mi smo ga pustili jokat 2x, tretjič ni več jokal -  ko je jokal, sem ga šla pogledat parkrat in ko me je zagledal je takoj nehal, ko sem šla ven, je spet začel - tudi če sem bila zraven, pa ga držala za rokico, je jokal - tko da sva mu potem sam lučko prižgala, jaz sem sedela pred vrati in po 15ih minutah je nehal

zdaj je star 14 mesecev, zvečer ga dam v posteljico, rečem lahko noč, polubčkam in zaspi - ob 19.30 ali 20.00

(odgovor članu crna87)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: TEŽAVE PRI SPANJU....NA POMOČ...
24.8.2009 16:11:04   
Anonimen
Sem prebrala tudi ta članek. In se popolnoma strinjam s tem, da če je mati mirna, je miren tudi otrok. Jaz sem se zelo trudila, da je vedno, kadar sem ga vzela v roke, čutil, da sem mirna - veliko sva se crkljala čez dan, ponoči samo toliko, da sem ga podojila, podrla kupčka in je že spal. Je pa res, da nisem forsirala, da bi od začetka spal ne vem kako dolgo. Zbujala sem se, ko je želel jesti in prav vesela sem, da sem tako delala, ker je kmalu sam žačel podaljševati spanje. Jaz mislim, da se otrok kmalu začne zavedati, kaj lahko doseže z jokom. Mislim, da so precej pametnejši glede tega, kot s mi mislimouser posted image . In ko ga navadimo, da zaspi na rokah, nas z jokom prosi, če ga damo v posteljico. Otrok joka, ker ne zna govorit. Jaz svojemu otroku še sedaj posvečam tisti čas, ki ga potrebuje, tudi zvečer preden zaspi podreva kupčka potem ko popije mleko, si še kaj poveva in nato ga dam v posteljico. Vendar ponoči tudi če se zbudi, se malo pogovori sam s sabo in zaspi nazaj. In zato ne bi rekla, da je nezadovoljen otrok - še več, menim, da otrok, ki se naspi, je veliko boljše volje. Naš je sploh en velik zaspanec - še zdaj pri 14ih mesecih spi čez dan 4 ure cca, včasih tudi več.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




obis komisije v času bolniške
extra

ALI VAS JE V ČASU BOLNIŠKE ZARADI NOSEČNOSTI KDAJ OBISKALA KOMISIJA?

DA (7%)

NE (93%)


Število vseh glasov: 268

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!