RE: vračilo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

donat -> RE: vračilo (23.8.2009 22:56:31)

PUNCE UPAM DA VSE DELATE KOT PRODAJALKE!!!

ČE NE PROBAJTE pa boste vidle kaj vse se doživi s strani strank.

ja nekatere imate prav!!!

liliana -> RE: vračilo (23.8.2009 22:56:44)

Tako pa pravijo na Uradu za varstvo potrošnikov:

Blago brez napake je mogoče zamenjati ali vrniti le ob soglasju prodajalca!

http://www.uvp.gov.si/si/praktikum/zamenjava_blaga_brez_napake/

Nika v službi -> RE: vračilo (24.8.2009 11:39:11)

IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Ne vem, a vam kot kupcem ni samo po sebi umevno, da če kupite neko stvar naj bi ta bila nova, nenošena ?
Ker folk si probava vse živo od spodnjega perila, nogavic, čevljev, kopalk.... in pol čez par dni prinese v štacuno in bi imeli denar.
Sami veste, da prodajalec lahko sprejme samo popolnoma nerabljeno robo, tako, da se lahko naprej proda.
Če je roba rabljena, jo lahko prodajalec kar sam kupi.

Ja, valjda, da v trgovini ali doma, če naročam preko kataloške prodaje, probam kopalke, čevlje, nedrček... jasno preko svojega perila oz. z nogavicami. In ful se mi zdi trapasto govoriti o popolnoma nerabljeni robi, saj mi trgovec čevelj, ki je že čisto razhojen, ker je bil tolikokrat proban, ne da po neki znižani ceni. Vse stvari so probane, večkrat in od različnih ljudi, pa naj bo v trgovini ali doma. Ker je tako prav in ker pač določene stvari moramo probati, da vidimo, če so nam prav.

Vem, kaj pravi zakon in absolutno sem mnenja, da bi trgovci MORALI vzeti nazaj izdelek, če ga kupec prinese nazaj v originalni embalaži, nepoškodovanega in nerabljenega (saj se hitro vidi, če je bilo kaj samo sprobano ali dejansko nošeno!), povračilo pa je stvar dogovora - gotovina, bon, menjava artikla, vse dopuščam.

Jasno pa je, da se specialne zadeve oz. nekaj, kar je narejeno po naročilu, ne menjajo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]