glivice pri otroku (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

mala zirafa -> glivice pri otroku (23.8.2009 10:37:04)

Moji petletni hčeri se neprestano pojavljajo te glivice v dimeljski gubi.To jo boli, naredi se ji dobesedno razjeda potem pas enštima an rob stola in se drgne, kar izgledo zelo perverzno. Canesten  ji zelo pomaga.A kaj ko se ponavlja??Baje se s canestenom ne sme pretiravat??Prosim pomoč.Jutri kličem dr.
Kako ste se vi soočali s takimi težavami?

tajtaja -> RE: glivice pri otroku (23.8.2009 11:06:37)

ČIsto isto se ponavlja naši mali, pa tega res ni konca. ME že prav jezi. Vem da je zdravljenje dolgotrajno, ampak...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

grahek85 -> RE: glivice pri otroku (23.8.2009 11:14:44)

Sicer nimam konkretnih izkušenj z glivicami pri otrocih, je pa terapija verjetno zelo podobna kot pri odraslih s ponavljajočimi težavami. Ponavadi se dobi sistemsko zdravilo, npr. Diflucan. Gre za tablete, ki delujejo na celo telo, ne le lokalno. Skoraj nujna je tudi dieta brez sladkorja in prečiščenih OH, torej bele moke, riža in sladkega sadja. Tudi polnozrnatih izdelkov naj bi se zaužilo čim manj. Pomagajo tudi probiotični prehrambeni dodatki, npr. od Medexa ali Probio. Gre za ene najbolj varnih preh. dodatkov, ki jih brez težav lahko jedo tudi otroci in starejši, tako da tukaj ne bo težav. 

Upam, da vam uspe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image] 

mamica 1 -> RE: glivice pri otroku (25.8.2009 12:21:28)

Glivice se da uspešno pozdravit tudi z kremo Tea tree od firme Nahrin, če katera želi ji lahko pošljem, ker se v trgovini ali lekarni tega na da kupiti.
Ta krema pa je dobra tudi v drugih primerih: zdravi razne težave na koži, kot so herpes na ustnicah, dermatitis, ekcemi, ureznine, praske, glivice in candida, razširjene pore in bradavice. Učinkovit je tudi proti mikozam in akanm, ki so poleti še pogostejše. Naravno antibiotično delovanje te rastline je temeljnega pomena pri prizadevanjih, da bi bila naša koža brez napak. Ta krema pomirja vnetja, razbremenjuje naval krvi, pomirja, razkužuje, uravnava pretirano izločanje lojnic. čisti kožo in celi rane.

Felicita -> RE: glivice pri otroku (25.8.2009 16:46:34)

mamica 1, mal reklame pa to, a?

zadeva je taka, da je potrebno glivice zdravit tudi po tistem ko že izginejo - s canestenom maži še ene 3-5 dni po tistem, ko izpuščaj izgine. morda poskusiš še z uporabo oronazola za umivanje (šampona za lase, deluje tudi antimikotično). lahko pa zdravnika zaprosiš za kako drugo kremo (npr lamisil).
sicer pa meni dejansko najbolj pomaga tea tree (v muellerju je 10 ml 1€), ker so se moje glive že 'navadile' praktično vseh antimikotičnih krem, tablet pa ne prenašam.

mala zirafa -> RE: glivice pri otroku (25.8.2009 17:35:34)

Nalepša hvala vsem za odgovore.Jo bom naročila vseeno pri pediatru.A mislite da za kako alergijo ne bi moglo it v tem primeru?Drugače ima atop. dermatitis po zaužitju kinder čokolade, pa pretirani stres (veselje, vznemirjenje)Poleti lišajev ne dobi, verjetno zardi sonca in morja. 
Kaj potem perete obleke ločeno?

mala zirafa -> RE: glivice pri otroku (26.8.2009 16:11:23)

Sva bli pri dr. in nam je dala diprogento.Rekla je da gre istočasno za ekcem in glivice. posledično pa še za gnojno vnetje, še vedno v dim, gubi.V pon, ima laboratorij, pa se bo videlo kaj bo do takrat.Naj bi krema pomagala.Če ne bo gremo verjetno na tablete.Tako v vednost.

lunicaluna -> RE: glivice pri otroku (29.8.2009 17:48:43)

Gel avstarlskega cajevca-je naravni antibiotik.Uporaba pri ekcemih in glivicnih obolenj koze in nohtov,tudi med prsti .za vec me kontaktiraj

Stran: [1]