Vrednosti beta Hcg in prazna GV (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Spontani splav

Sporočilo

Anonimen -> Vrednosti beta Hcg in prazna GV (22.8.2009 18:00:53)

Pozdravljene,

se obracam na tiste, ki ste imele diagnozo prazne GV, ki se je koncala s SS. Najprej se opravicujem, ce obujam slabe spomine, ampak sem trenutno cisto obupana in zalostna in bi rada prebrala tudi kaksno vaso izkusnjo.

V katerem tednu je G posumil na prazno GV in koliko UZ ste imele zatem, da so diagnozo potrdili? Je bila vasa GV lepo okrogla ali pa kaksne drugacne oblike (ker sem slisala, da G radi 'vidijo' okrogle GV in, da je drugacna oblika slab znak)?

Mene je G poslal na trikratno (v tednu) merjenje hormona beta Hcg in narocil na novi UZ cez 1 teden. Predvideno sem v 7. tednu. Mislim, da se o datumu nikakor nisem mogla zmotiti, ker mi je test ze zelo zgodaj pokazal plusek. Vrednost Hcg je v petek bila blizu 20000. A je prazna GV mozna pri tako visoki vrednosti?

Kaj se zgodi, ce potrdijo diagnozo. Moram na ciscenje ali cakam, da splavim sama? Zaenkrat nimam nobenih znakov SS. Nosecniski znaki so pristoni, ceprav manj intenzivni kot v 1.[sm=nosecka.gif].

Hvala za vsak odgovor. Vem, da bom definitivni odgovor dobila sele ob naslednjem UZ, ampak... to cakanje me ubija.

Vsem, ki ste imele SS posiljam VELIK objem in upam, da ste ali boste kmalu zagledale zazeleni plusek!

marjetka1975 -> RE: Vrednosti beta Hcg in prazna GV (22.8.2009 22:48:35)

Pozdravljena,

žal mi je da je tebe tudi doletelo enako [sm=smiley13.gif]
ne morem ti odgovoriti na vsa vprašanja lahko pa ti probam odgovoriti na nekatera:

V katerem tednu je G posumil na prazno GV in koliko UZ ste imele zatem, da so diagnozo potrdili? Je bila vasa GV lepo okrogla ali pa kaksne drugacne oblike (ker sem slisala, da G radi 'vidijo' okrogle GV in, da je drugacna oblika slab znak)?

Jaz sem v bistvu čakala na G pregled, čas dopustov in moja G je bila oz je še ves avgust na dopustu. Sem pa posumila, da nekaj ni v redu, ko sem začela krvaveti med 9 in 10 tednom, zaradi česar sem šla na urgenco. Tam me je zdravnica pregledala in ugotovila da imam GV sploščeno. In to ni dober znak. GV naj bi bila okrogla. Ker ultrazvok ni bil jasen in kljub temu, da bi plod moral biti jasno viden, pa ni bil, me je ponovno naročila na pregled čez 3 dni.

Kaj se zgodi, ce potrdijo diagnozo. Moram na ciscenje ali cakam, da splavim sama? Zaenkrat nimam nobenih znakov SS. Nosecniski znaki so pristoni, ceprav manj intenzivni kot v 1.[sm=nosecka.gif].

Če ugotovijo prazno GV te ponavadi pošljejo na čiščenje. jaz sem sicer zdravnico prosila, da bi se sama sčistila, pa mi je rekla, da nosečnosti, ki se končajo kot SS pred 7 tednom pustijo, da se telo samo sčisti, kar je pa več, pa v naše dobro pošljejo na čiščenje.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Želim ti veliko sreče in upam, da bo vse v redu!

Srečno!

Muca83 -> RE: Vrednosti beta Hcg in prazna GV (22.8.2009 23:48:20)

O vrednosti beta hcg ne vem, lahko ti pa rečem, da se pri meni pri 6T 0D na UZ videla samo prazna GV velika 10 mm, dva tedna kasneje pa normalno velik plod za 8T s srčnim utripom. In danes je ta plodek 3 dni čez rok pod mojim srcem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tako, da jaz mislim, da je v 7. tednu še malo zgodaj za delanje zaključkov.

Pa kakšen Pušenjakov odgovor si lahko poiščeš na med.over. Vem toliko, da je določeno z velikostjo GV do kdaj je še možnost, da se pojavi plod v njej.

Upam, da se ti izide s srečnim koncem! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

aleunam -> RE: Vrednosti beta Hcg in prazna GV (23.8.2009 15:51:39)

Tvoj bhcg je visok, kar je dobro, ne vem pa kaj to pomeni ob prazni GV. Po moje, če bi bila prazna, ne bi bilo več višanja betaHCG (to je samo moje laično sklepanje). Si imela že vse tri krvne teste? Kakšne so bile razlike?

Upam na najboljše. Pa seveda javi kako bo. Upaj, ker upanje umre zadnje. Jaz sem bila izvenmaternično noseča in sem do zadnjega jutra pred operacijo upala, da se je prišlo do pozne oploditve in ga bom končno zagledala na pravem mestu, v pravi obliki in velikosti. Pa da bi slišala srčka.

Stran: [1]