markojca -> RE: Preiskave v Rakičanu! (22.9.2009 11:59:01)
|
Pozdravljeni vsi skupaj! Sem nova na forumu, ker tudi z mojim imava težave z zanositvijo in imam ali pa bom še imela en kup vprašanj. Ampak sedaj bi rada povedala "latki", da delajo laparoskopijo v MS, ker sem jaz lani imela opravljena oba posega hkrati: LAP in HSG. Bila pa sem v bolnišnici v MS tri dni. Da ti povem od začetka in ti bo mogoče kaj v pomoč. Meni so se naenkrat pojavile hude bolečine v levem jajčniku, nekje v sredini leta 2007, ampak te bolečine niso bile vsak dan-tu pa tam. Enkrat so bile tako hude, da se nisem mogla premikati in se je bolečina razširila na celotni spodnji del, tako da me je na koncu že vse bolelo. In takrat sem se naročila v ambulanti-seveda sem čakala par mescev, da sem prišla na vrsto. Ko sem G. razložila kake bolečine imam, me je samo s prsti potipala in rekla da nič ne čuti in da imam bolečine pri ovulaciji-jaz sem pa vedla da to niso iste bolečine in ker me je hotela na hitro odpikat, sem ji rekla da že eno leto poskušam zanositi in še vedno nič-takrat je takoj spremenila odnos do mene in me naročila na vaginalni ultrazvok-in kaj so ugotovili-da imam pregrado v materničnem vratu in endometriozni jajčnik-tisti levi, ki me je tako bolel, v desnem jajčniku pa vodno cisto-ŠOK seveda. No, in tako se je začelo, naročila me je na operacijo na katero bi morala čakati več kot pol leta ampak je slučajno imela en prost termin in sem prišla na vrsto čez dva mesca. Prišla sem v bolnišnico zjutraj na tešče, izpolnila en kup papirjev, naredili so cel kup preiskav in potem je sledila operacija. Po operaciji sem mogla it na malo potrebo, nakar opazim, da je moj urin modro-zelene barve in šele kasneje so mi razložili, da so naredili še HSG hkrati z LAP, da so probali prehodnost jajcevodov. Takrat mi je G. rekla, da bi sedaj v roku treh mescev morala zanositi-ampak nisem. Priskrbela sem napotnico pri svoji G. za spermiogram, mojega naročila in čez mesec in pol je on opravil ta test. Jaz sem bila z njim in takrat (sredina leta 2008-ker se trenutno ne spomnim točno datuma) je bilo tako, da sva morala čakati tam doli kak majo rdeče zofe, okrog 9-ih sta prišli sestri in smo šli na vrh stavbe, tam kak majo drugače materinsko šolo-vedno pa to delajo samo ob sredah in največ tri pare dnevno vzamejo. Izvid je bil v roku dveh dni pri G., ko sem ga dobila v roke, sem po internetu prečekirala kaj kaj pomeni in ugotovila, da ni vse Ok. Potem je nekaj časa minilo, preden sem se spet naročila pri G. , ker sva v tistem času še vseeno poskušala, da bi zanosila in nazadnje nama je G. ob pregledu spermiograma in moje situacije le dala napotnico za kliniko v MB. Prvič sva bila naročena 17.7.2009, takrat sem dobila pet napotnic-štiri za kri: dve sta bile za hormone, ena za ščitnico in ena za neko bakterijo in še ena za ultrazvok maternice na točno določen dan: od 10-14 dni ciklusa. Moj pa je naročen na še en spermiogram in k andrologu na pregled; šele po vseh preiskavah greva novembra 09' z vsemi izvidi na drugi razgovor, da nama povejo kako in kaj. No, zdaj sem se malo razpričala ampak upam, da ti kaj prav pride......kaj se pa tiče vseh ostalih zadev, pa vidiš da sem jaz tudi nova v tem in ne vem kaj me čaka in ne razumem vsega, zato tudi jaz naprošam vse tiste bolj izkušene če imate kaki nasvet, da napišete..... Latka, še enkrat odgovor: jaz sem bila v bolnišnici vsega skupaj tri dni, če je vse ok, seveda. Kaj pa se tiče dr. Vojvodiča, pa ga precej žensk hvali; tudi mene je enkrat pregledal in se mi je zdel precej prijazen-bolj kot moja G. Ne vem pa, če ima katera kake drugačne izkušnje.....
|
|
|
|