livia -> RE: spalna vreča (25.10.2009 8:16:36)
|
Mi za pokrivanje uporabljamo izključno spalke, poleti, pozimo, vedno in povsod. Edino na morju, če je ful vroče, jo ne uporabljamo. Vse imamo take brez rokavov, kupim pa poletno - tanjšo in zimsko - debelejšo. Uporabljati smo jo začeli pri prvi hčerki nekje okoli 3 meseca, pri drugi od rojstva. Ponoči in pred spanjem sem vedno dojila tako, da je bil otrok v spalki. Ker sta bili tako majhni, ko smo jo začeli uporabljat, je nikoli nista hoteli zbrcata lai da bi ju kako drugače motila. Naša ta starejša je stara 3,5 leta, pa še vedno spi v spalki, pa tudi še dolgo bo. Čeprav ni tiste sorte otrok, ki bi se ponoči ful vrtela, ampak spi v svoji sobi in definitivno ne bi bila celo noč pokrita, če bi imela kovter ali deko. Tako pa si ziher, da je otrok pokrit in da ga ne zebe. Mi imamo zdaj pod zimsko spalko še debelejšo pidžamico. Ko smo bili manjši, lahko kombiniraš body, pa čez pidžama ali pajac. Odvisno od temperature. Poleti so v spalki samo v bodiju s tem, da v sobi nimamo nikoli več kot 22 stropinj tudi poleti. Velikost spalke zmeriš tako, da zmeriš otroka od ramen do konca nogic (pri tvojem bo to verjetno okoli 50 cm), dodaš med 10-20 cm in to je prava spalka. Se pravi dolžine 60-70cm. Če želiš, imam jaz eno viška dolžine 68.
|
|
|
|