matejchy -> RE: Kam s papirjem? (24.8.2009 8:20:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: decembrka Ne, nimamo posebej kontejnerjev. Ojoj, sem mislila, da ima zdaj vendarle to že cela slovenija. Vasa obcina je ocitno mal "za časom" al pa se jim ne da denarja v to vlagat. Škoda. Pa zoprno je tudi, da moraš potem ločene odpadke prav z avtom peljat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mi jih skoraj vsak dan za eno vrečko zberemo (plastiko mislim, papir pa menda tudi v dveh dneh, saj že reklam pride toliko, pa vsega ostalega, kar je v papir zavito, da glava boli). tudi v naši vasi ni posebej kontejnerjev za ločeno zbiranje odpadkov pa ne ker smo ˝mal za časom˝ ampak ker tak kamion, ki odvaža te stvari presega dovoljeno težo za spust po taki vaški cesti; so pa na glavni cesti postavljeni kontejnerji samo kdo pa bo smeti v avtu vozil [sm=zmeden.gif] jaz papir kr v vrtec peljem Mi imamo otoček v sosednji vasi (kjer domuje župan) in če hočmo ločevat mormo tud smeti v avtu vozit. In premalo je teh kontejnerjev, saj so vedno polni - za papir in plastiko. Ko ste že pri tej temi......ni v vsako občini enako urejeno. Meni je tole zelo čudno, da nimajo vse občine urejeno ločeno zbiranje odpadkov. Pri nas je bil tak bum hočeš nočeš ločevali bomo, kontejnerje so čez noč odpeljali, pa ti domov pripelali kanto zdej jo pa kupi al pa vzami v najem pa ločuj. Zdej smo se že navadli in je samoumevno, da ločujemo plastiko pa konzerve v rumeno vrečo, organske odpadke pa v kanto.
|
|
|
|