rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone Mene pa zanima,kaj bi storile,če bi se otrok peljal z staro stoenko,ki nima niti pasov zadaj?Samo za informacijo,ker imamo namen otroka pustit na dopust na Hrvaško,oseba z tem avtom pa nima pasov zadaj,kaj šele avtosedež.Sama sem sicer odločno proti,ampak vseeno bi rada slišala vaše argumente,da se spopadem s tem problemom.Sem zelo vesela,da gre lahko zraven na morje,ampak še spati ne morem,če pomislim,da otrok ne bo niti pripasan kaj šele to da ne bo v avtosedežu.Gre sicer za dokaj kratko relacijo vožnje ( ene 15km)ker prej bo potekala vožnja z vlakom,ampak vseeno prosim za nasvet.Jaz osebno ga ne pustim.Torej se da kaj storiti?Na Hrvaškem nisem zasledila niti zakonika o uporabi avtosedežev,tako da se res ne znajdem najbolje...Bi pa rada,da gre otrok na morje... Hvala za pomoč! Lp metka-zone: glej, tukaj samo iščeš opravičilo, da bi se otrok v cilju višjega interesa morja pelal 15 km ne da bi bil zvezan. celo zakone si šla preštudirat. zakaj le? a ni dovolj zdrava pamet, ki bi ti povedala, da to ni varno, da to ni ok? od mesta do mojega doma je samo 10 km....celo 5 manj, kot je vaša načrtovana ruta....pa sva imela s tamalim tako silovit trk, da je bil kombi, ki je ves iz aluminija totalka.....in niti pomisliti ne smem, kaj bi se mu zgodilo, če bi ne bil v dobrem sedežu, pravilno pripasan pa kakorkoli, da bo zdaj moja predraga hugica rekla, da sem super RR mama jaz mojega neprivezanega ne vozim, ga ne bom in ne bom dovolila, da ga kdorkoli drug. in prosim, hočem plaketo za super mamo