mamamajča -> RE: pomočnica vzgojiteljice (25.8.2009 21:19:11)
|
Tako je. Obvezen je bil instrument (seveda tudi posluh), klavir ali kitara po izbiri, blokflavta in orffovi pa obvezni. Sami smo morali delati glasbene pravljice, jih predstavljati po mariborskih vrtcih. Skozi srednjo šolo in fax smo imeli plesne, likovno, lutke, rolanje, drsanje, plavanje in smučanje, vse obvezno. In ob vsem tem v šoli 14 predmetov in šola je vse prej kot lahka! Toliko let teorije in toliko ur prakse in naj mi noben ne govori, da naj bomo tiho in zadovoljne, ker ima nekdo možnost priti do iste zaposlitve, ker naredi par enih izpitov. Spomnih se drugega in tretjega letnika, ko sem imela pouk popoldne, ob petih zjutraj vstajala, letela na avtobus in na prakso, od tam pa v šolo in ostala do sedmih zvečer. Naučile smo se odgovornosti! In upam trditi, da smo strokovne in dobre. Žal danes brezposelne. Sem po porodniški dala prijavo na razpis, pa so sprejeli tisto iz živilske. Pa se počutiš kot en podn od podna- čemu vse to? Ves ta trud, vsa ta leta, če te na koncu zamenja nekdo, ki ni nič delal? In žal pač tega ne morem odobravati!
|
|
|
|