|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
8.1.2010 13:39:17   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: dreja79
Jest pa mislim, da sem dobila mastitis!!user posted image  Desna ziza je ful napeta, čist trda, pa noter me kar peče. Vročine mislim da nimam, ampak moje telo je pa upostošeno. Kot da bi dobila gripo!! Čist sem zanič!

Sesaj (no, dete naj to počne), črpaj, izstiskavaj pod toplim tušem... če te ne boli ekstra fejst, meni so v zd rekli, da tak da se niti dotaknit ne moreš in sploh, če nimaš vročine, boš s tem vse rešila.
Pri meni je bilo v prvih 2 mesecih tako, kot si opisala, skoraj vsak dan, predvsem zjutraj, pa se nikoli ni končalo zares slabo. Samo, da se je požeruhek prebudil, pa je bila stvar rešena.

Tanik, vse naj naj, lepo praznuj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zjutraj sem bila pod tušem in sem to delala, pa je blo mal boljš. Ob 4.30 zjutraj sem si že pumpala ven, pa ni šlo, kot da bi imela en zastoj. No, pol je pa še tko, da naš srakec, sploh danes noče kaj velik jest. K ga pristavim, se ful dere user posted image .

Jest res ne vem kaj ga meče. Čist je neki razdražen, pa slin se tolk, da je slinček v 5 minutah čist moker. Ima tolk sline, da jo kr ven pljuva, pa balončke dela. Mal mi je čuden, da bi bli že zobki, ker je prvi dobil zobke pri 7,5 mesecih. Verjetn se lahko zgodi, da jih bo ta kaj prej. Pa kakat ne more, včeraj nič, pa danes tudi še nič.

Moje počutje je pa tako, kot bi me en velik šlepar povozu user posted image . Totalno sem brez energije. Še tole pišem zlo počas user posted image . Grem spet mal počivat.

Neli mene tud včasih bradavice bolijo, in to zato, ker včasih tamal ful grdo vleče, potem me pa boli. Vmes ga mal popravljam, ampak nama ne rata vedno.

Pri nas tud sneži! Men je všeč, ker sem domauser posted image  Pa saj je zima, pa naj bo sneg, potem spomlad naj da pa mir.

Moj oče je tud že pokojni, letos bo 13 let. Stara sem bila 18 in se kar pozna, da ga ni bilo ob meni. O mami pa raje ne bi govorila, ker se sploh ne zanima za svoje otroke, tako kot pri tebi Vila Malina oče. Pa mož ima tud samo še mamo, tako da imajo najini otroci le eno babicouser posted image . Res je nekje tam gor nas čuvajo. Jest večkrat zavijem na pokopališče in mi je prec boljše. user posted image . Sicer pa to danes zame ni tema, ker sem že tko čist down!user posted image

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4676
8.1.2010 13:58:18   
škorpijončica

Tanik, vse najboljše!

Spet me nekaj zanima ; kako je z glutenom na začetku uvajanja goste hrane? Sem kupila ovseno kašico pa zdaj premišljam, da ne vem če se sploh sme dat gluten..zaradi celiakije.. Katera ve, kako je s tem?

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4677
8.1.2010 14:01:20   
veselka
js mam tud očeta, kot da ga ne bi mela... no, mogoče bi mi/nam blo lepše, kdo ve...

sem pa dons tud jaz bolj tko tko... pač moj pameten možiček se je odločil, da bo pod plinsko peč namontiral police, ker bi ga tam najmanj motil printer user posted image ... seveda se je v zadnjem trenutku spomnil pogledat načrt za cevi, pa kljub temu ne vem al optimistično al naivno al ignorantsko, verjetno vsakega pomalo, vseeno zavrtal včeraj zvečer v zid in preluknjal vodovodno cev user posted image , evo in sva brez tople vode, vsaj mrzlo imava in gretje dela, seveda do pondeljka, ker se dons ni dal nikogar dobit, imamo pa neke specialne cevi, katere lahko popravi samo podjetje, ki je napeljavo naredilo user posted image ... o stroških popravila raje ne razmišljam... nekako mu vedno uspe, ko bi si lahko malo finančno opomogla iz zapufanosti, da ga kako poserje... al skasira kazen na cesti, kej na avtu nardi, no tokrat pa pač to user posted image

sej sva se fino pogovorila, sem jezna, žalostna, vsega mešano... sej bi rekla, da se zgodi... ampak se prevečkrat user posted image

no sej, bom preživela...

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4678
8.1.2010 14:05:46   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica

Tanik, vse najboljše!

Spet me nekaj zanima ; kako je z glutenom na začetku uvajanja goste hrane? Sem kupila ovseno kašico pa zdaj premišljam, da ne vem če se sploh sme dat gluten..zaradi celiakije.. Katera ve, kako je s tem?

Škorpijončica, jaz sem imela danes pri P spet posvet o GH, kljub temu, da nisem prvorodka in glih zato, da ga kje ne poserjem. Naša P gluten priporoča pri 8m ali pa še kasneje, ampak ne pa prej user posted image Jaz ga pri Tari tudi nič prej nisem uvajala, pa se bo tudi sedaj držala, ker sem preveč otrok z alergijami že videla user posted image 6m sadje in zelenjava, 7m meso in rumenjak, 8m gluten in mlečni izdelki, potem pa ribe, divjačina, svinjina, beljak in ostalo po 1 letu user posted image . Toliko na grobo user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4679
8.1.2010 14:28:12   
tulpek
Barika, a si šla potem ven? Meni je bilo prav super, sva bila zunaj skoraj celo uro. Srečala sva pa samo poštarja, nobenega avta. Si noben ne upa ven po nepotrebnem v tem snegu. Spluženo pa ni bilo še danes nič. Verjetno je v mestu težje it zdaj ven, ker zasujejo vse pločnike s snegom. Je pa nekaj časa lepo snežilo, potem je padal leden dež, pa spet sneg...

IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Neli Sara je tudi 4 mesece stara in še nič ne razmišljam, da bi ji kaj dodajala. Zaenkrat jo moje mleko še nasiti. Moram pa priznati, da me včasih kar zamika, da bi ji kakšnega korenčka dala za probat, ker me tako požira z očmi, ko jem.

Podpis. Bom še počakala. Čeprav nekateri že fulll dodajajo se meni ne zdi potrebno.

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 4680
8.1.2010 14:36:21   
tulpek
  škorpijončica, vidim da ti je o glutenu pisala za dolenjka... mislim enako kot ona. Tak da ali menjaš ali pa počakaš, če bo rok trajanja še. Ali pa daš kakšni sosedi, ki ima starejšega user posted image . Zihr je zihr.

Veselka
, le kdo bi razumel te moške... moj je tudi včeraj eno traparijo naredil, rezultat pa je njegova porezana roka... pa sem mu še rekla, naj razbitine ne da direkt v koš, da se js ne porežem... Ampak jih je dal in potem šel še v koš roko tiščat, da si je še enkrat pogledal svoje lepe (mislim, grozno lepe user posted image ) razbite šalčke.... ki jih je razbil na poti od avta do kuhinje, ker je hotel vse naenkrat prinest...

Neposredna povezava do sporočila: 4681
8.1.2010 14:44:19   
Nepoznana
IZVIRNO SPOROČILO: neli04

jaz sem pa žalostna danesuser posted image ,je dve leti kar mi je mami umrla in se sploh ne morem navaditi na misel,da je ni.zato punce,ne kregajte se s svojimi mamami,ker nikoli ne veste,kdaj se lahko zgodi,da vam samo trenutek spremeni življenje

Citirala sem samo neli, ampak vsem, ki ste v podobnem položaju: user posted image .

Žal mi je, ko slišim, da imate nekatere s starši slab odnos oz. sploh ne. Jaz sem pa ful navezana na oba, tudi oni name, zdej že na fanta in seveda Vito. In sem prav vesela, da smo samo 10 min z avtom stran doma in jih lahko obiščem kadar želim. Tega sem še bolj vesela zaradi prihodnosti, ko bosta najbrž potrebovala več pomoči in bom blizu... Starih staršev pa, žal, nimam več. Od devetega leta, ko mi je umrla še zadnja babica.

Uf, tole z gosto hrano pa že vidim, da bo umetnost spet. Kaj sme, pa kaj ne, pa kaj hoče in kaj ne.... Jaz imam tudi namen začeti z zelenjavo - korenček, cvetača, šele potem s sadjem. Da se ne bo preveč na sladko sadje navadila, itak da bo potem zelenjava bljek user posted image . Meni je bila in šele pri 20 letih sem ugotovila, da je užitno še kaj, razen zelene solate in korenjauser posted image .

Z GH pa nameravam začet šele po 6 mesecu, če bo le dovolj mleka... Kaj čemo prehitevat. Včeraj mi je pediatrinja rekla, da bi ji dala malo čaja po žlički, da bi dobila  tekočino - kadar leži na hrbu včasih zakašlja, kakor da se ji sluz nabira. Ampak je rekla, da ni nič slišati in da ni panike. Zdej pa ne vem, al res rabi tistih par kapelj čaja, glede na to, da itak je vsaki dve uri - najmanj. Ne bi rada, da bi mi pol manj jedla...user posted image

25.9. Vita
rojstvo: 52cm, 3600g, og 35cm
1. mesec: 54cm, 4460g, og 36,8cm
3. mesec: 62,5 cm, 6410g, og 40 cm

(odgovor članu neli04)
Neposredna povezava do sporočila: 4682
8.1.2010 14:48:37   
Nepoznana
Barika: dobila sem prtička! user posted image user posted image Hvala ti! user posted image

25.9. Vita

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 4683
8.1.2010 14:55:35   
barika
user posted image jeeee, Tomaž ima pa prvi zob!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4684
8.1.2010 14:59:09   
Nepoznana
Bravo Tomaž!! user posted image user posted image

25.9. Vita

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4685
8.1.2010 14:59:10   
Mož*
Nazaj z dolgega snežnega potepanja. Fantastično pada. Malce me sicer skrbi, kako bo jutri z našo tekmo v Kranjski Gori (organiziramo mednarodni VSL na Podkorenu), bo tehnični delegat povedal.

Gluten: dejansko čim kasneje, po dopolnjenem 8. mesecu. Samo toliko: celiakija ali glutenska enteropatija v resnici NI alergija oz. preobčutljivost, temveč genetska (prirojena) presnovna motnja. Gre pa pomanjkanje encimov za prenos ene izmed komponent glutena čez črevesno steno (gliadin); le ta ostane tam pritrjena in povzroča vnetje.

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

Neposredna povezava do sporočila: 4686
8.1.2010 15:05:42   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: barika

user posted image jeeee, Tomaž ima pa prvi zob!user posted image user posted image user posted image

Ti, strela, ma oštja ste eni hitriuser posted image user posted image user posted image

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4687
8.1.2010 15:13:37   
dolenjka
Ohoho, septemberčki pa zobati postajajo user posted image user posted image user posted image

Aja, pa rotateq smo danes dobili 2. odmerek user posted image Obvezno cepljenje pa sem prestavila na sredino februarja, ko bomo imeli 4m in pol. Pri tej starosti smo tudi Taro prvič cepili user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 4688
8.1.2010 15:15:12   
barika

IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana

Barika: dobila sem prtička! user posted image user posted image Hvala ti! user posted image

ni za kej ... našega poštarja je pa zamedlo, bom pa šele ob devetih zvečer pogledala če je kej user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4689
8.1.2010 15:15:41   
dolenjka
Anitka, zgleda da bomo za nove padavine v torek lahko me poskrbele user posted image http://vreme.zurnal24.si/slovenija/osrednja-slovenija/ljubljana/ user posted image

< Sporočilo je popravil dolenjka -- 8.1.2010 15:16:19 >

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4690
8.1.2010 15:17:05   
barika
Tulpek, nismo šli ven, preveč pada user posted image , je bil pa M. cel dan tečen, tak da sem ga na balkon postavla za par minut, potem pa v postlo vrgla in je zaspal.

Mož, men se tud zdi, da Tomaž enmal prehitevauser posted image , čeprav je pa M. pri 7. mesecih dobil prva dva, potem pa na vsaka 2 meseca po dva zoba user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 4691
8.1.2010 15:34:49   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: barika

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
A je šlo brez problemov? Nam jih drugi dela čist preveč user posted image .

A kar na balkon user posted image user posted image user posted image Glavno, da je pomagalo.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4692
8.1.2010 15:39:00   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

škorpijončica, vidim da ti je o glutenu pisala za dolenjka... mislim enako kot ona. Tak da ali menjaš ali pa počakaš, če bo rok trajanja še. Ali pa daš kakšni sosedi, ki ima starejšega user posted image . Zihr je zihr.

Veselka
, le kdo bi razumel te moške... moj je tudi včeraj eno traparijo naredil, rezultat pa je njegova porezana roka... pa sem mu še rekla, naj razbitine ne da direkt v koš, da se js ne porežem... Ampak jih je dal in potem šel še v koš roko tiščat, da si je še enkrat pogledal svoje lepe (mislim, grozno lepe user posted image ) razbite šalčke.... ki jih je razbil na poti od avta do kuhinje, ker je hotel vse naenkrat prinest...

tko je moj na urgenci in operaciji prsta končal lani maja

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 4693
8.1.2010 15:44:00   
kdusic
Hej!
barika user posted image user posted image user posted image za zobek

Hmm glede GH sem zdaj čisto zmedena...Včeraj smo imeli obisk patronažne (seveda nenapovedan, kar prišla pred vratauser posted image )  in mi je rekla da mu lahko dajem zelenjavo,krompir,špinačo,mandarino rezredčeno z vodo, mi je pa zanimivo ko mi je rekla da mu lahko dam navadni ali sadni jogurt a pravijo pa da do enega leta nič kravjega mleka...
Za meso(piščanec,zajec,puran) mi je rekla na drugi polovici 5 meseca, tako kot rumenjak...
Jaz sem ga malo posrala ko sem mu dala najprej frutek in zdaj mu skuham krompir in korenček in dela take grimase...saj počasi se bo privadil... Ne vem sem opazila da vsaka patronažna oz. pediater svetuje po svoje...

31.8 09 smo dobili novega člana Svita.

31.9.09; 49cm, 2990g
25.9.09; 1. mesec; 54cm, 3950g
28.10.09; 2. mesec; 57cm, 5760g
1.12.09; 3. mesec; 64cm, 6780g
12.1.10; 4 mesec; 67cm, 7900g

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 4694
8.1.2010 15:48:43   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: kdusic

Hej!
barika user posted image user posted image user posted image za zobek

Hmm glede GH sem zdaj čisto zmedena...Včeraj smo imeli obisk patronažne (seveda nenapovedan, kar prišla pred vratauser posted image )  in mi je rekla da mu lahko dajem zelenjavo,krompir,špinačo,mandarino rezredčeno z vodo, mi je pa zanimivo ko mi je rekla da mu lahko dam navadni ali sadni jogurt a pravijo pa da do enega leta nič kravjega mleka...
Za meso(piščanec,zajec,puran) mi je rekla na drugi polovici 5 meseca, tako kot rumenjak...
Jaz sem ga malo posrala ko sem mu dala najprej frutek in zdaj mu skuham krompir in korenček in dela take grimase...saj počasi se bo privadil... Ne vem sem opazila da vsaka patronažna oz. pediater svetuje po svoje...

Hudo tole user posted image Pa nenapovedano user posted image Mislim, da bi šla pri meni v rikverc user posted image In kje je mandarino našla user posted image Citrusi user posted image Eh, pa kaj se sploh oglašam user posted image user posted image

(odgovor članu kdusic)
Neposredna povezava do sporočila: 4695
8.1.2010 15:55:06   
škorpijončica

Veselka, res je, vedno je nekaj..tud nama se je avto pokvaril in to tri dni preden nama poteče registracija..sploh ne vem kaj bova, ker ne bova izdelala servisa, če ga peljeva tazga...pol pa bo zmanjkalo kurilnega olja in potem zihr pride še poračun za elektriko pa sva ga naj.. vem kako ti je, tipi so pa sploh svojeglavi...  (Jst tud kot da nimam očeta..večkrat sem si celo želela, da bi umrl..no vsaj v otroštvu, ko je pijanc pretepal mojo mamouser posted image )

Glede glutena pa res ne vem..zdaj sem brala knjižico Prehrana dojenčka in piše, citiram;"Zaradi spoznanja, da zgodnje dohranjevanje (pred 4.m)in poznejše dohranjevanje(po 7.m)z žiti, ki vsebujejo gluten (pšenica oves, ), povečuje obolevnost za celiakijo pri otrocih z genskimi nagnjenji za to bolezen, pričnemo z uvajanjem manjših količin žitaric, ki vsebujejo gluten, ko je dojenček še vedno pretežni del dojen (napr.6.m), saj maqterino mleko namreč zmanjšuje nevarnost za razvoj celiakije."user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 4696
8.1.2010 16:32:08   
jullie
..kar se tiče glutena sem js začela po 6. mesecu in še to na začetku samo v obliki frutekov.. meni je pediater rekel, da lahko začnem čez mesec in pol z GH ampak glede na to, da imam še svojega mleko zaenkrat dovolj bom začela malo pozneje..ker mi je tako še veliko bolj enostavno.. uvajanje in kuhanje, pa premišljevanje vsak dan, kaj naj naredim ...brrr.. nisem glih v kuhinji doma user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4697
8.1.2010 17:18:45   
baby blue
Evo z mojim sva pokidala celo dvorišče in spila toplega čajčka.... Pa vmes sem pol urce zaspala... Sej jutr bom mela pa musklfibr user posted image user posted image Sam sneg še kr pada in pada in nič ne kaže da bi kej prenehalo... Tako da bo treba jutr spet kidat user posted image

barika super da imate že zobek user posted image ... Pri naši Lani še nič ne kaže...

Goste hrane pa še ne uvajam... Namen imam dojit do 6. meseca s tem da bi mogoče vmes poskusila s kako zelenjavo kak korenček in kaj podobnega... Sem ji pa zadnjič dala malo melone zapolizat pa se je najprej pačila potem ji je bilo pa všeč

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 4698
8.1.2010 17:29:42   
dreja79
No, ob dveh popoldne sem dobila vročino 37,4 sem klicala zdravnico in me je takoj vzela. Imam mastitis in sem dobila antibiotik za 7 dni na 6 ur.user posted image

Matic je fuuuuuuul siten, sama sem tud bolj švoh, potem ima pa še tašča take komentarje glede mastitisa, ( najlažje je gofljo vrtet k sama ni nikol dojilauser posted image ), da te srat prime in se človk dons res lohk sam še zjoka.

Kar se pa tiče GH bom pa jest tud počakala do dopolnjenega 6. meseca, če bo le šlo. Bom pa tud glede na vaše nasvete začela z zelenjavo.

Kdusic ta je pa dobra user posted image user posted image . Mogoče ni imela ke druga za počet, pa je mal uletela.

Barika bravo za zobek user posted image . A je bil kaj siten?

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 4699
8.1.2010 17:33:01   
veselka
js sm pa za vsak slučaj kupla riževo kašico. no, sam bom počakala na pregled, kolk ma kilčk kej. sva jo tehtala v bodiju in plenički na domači dig. tehtnici in je pokazalo 7.7 kg. zadnjič mi je neki protestirala ponoči, pa se zdej ob pol noči se mi zbuja, sprazne flaško in spi naprej. očitno ima poskok v rasti or smth, ker prej je odspala brez flaške, moja večerna ziza pa ne zadosti njenih potreb

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 4700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  186 187 [188] 189 190   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

klavdi*

Koliko otrok imate?

2 (77%)

3 (12%)

4 (11%)

Število vseh glasov: 308

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!