mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: petrazg mama11... a greš zraven na plavanje? Sorry, da odgovarjam tako pozno - nekaj se meniva z mojim, da bi raje starejšo peljala. Se dogovoriva danes popoldne, pa ti potem javim - če je sploh še kakšno mesto na voljo. IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG Bo danes prvič v spalni vreči spal, ker se sicer čist odkrije, ker tok kolovrati z nogicami. Upam, da mu ne bo prevroče. Ni mi še jasno, kako ga bom nafutrala ponoči, a bomo že nekak shendlal. Verjetno ga bom kar z vrečo vzela k sebi. Ja, tako sem jaz hranila starejšo, pa se je dobro obneslo. Julija pa dobi spalno vrečo takoj ko mi uspe priti do HM - sem eno že gledala po 18 evrov, pa fina mi je, ker je cifra 68-92. Starejša ima zdaj eno ful dobro od Odeje, ki jo drajsa že eno leto, pa jo bo najbrž vsaj še do naslednjega poletja. Kje in po koliko si jo pa ti nabavila? IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Zdej naju je iz spalnice ven vrgla. Imava jogije kar v dnevni na tleh. Zakaj pa? Ali se ful zbuja, če spite skupaj? IZVIRNO SPOROČILO: AKP Sedaj pa na potrebujem pomoč. Danes in včeraj se sploh ni hotela dojit. Ko je videla joško se je tako začela jokat, da smo jo komaj potolažili in je potem komaj, komaj popila stekleničko. Ponoči pa se normalno dojima, ker napol spi in pomojem niti ne ve, da se doji. Me čez dan tako bolijo prsi, da si mleko črpam. Imam pa probleme, ker si z črpalko ne spraznim dojke. Mi nekaj malega priteče pa še če si najprej z roko stiskam in potem črpam. Sem se danes šla vmes tuširat, ker sem imela zatrdline in boleče prsi. Punce kaj naj naredim, da bo zopet vlekla. Res bi še rada dojila. Sladke kapljice (kuminove ali druge, ki jih delajo v lekarni proti krčem) kapni na bradavico in jo pristavi. Imajo taka obdobja, se spomnim še od starejše - samo jaz ji nisem nič flaše ponujala - princip, če hočeš boš jedla. Kapljice ji ne bodo škodile, tako da kar ponavljaj, če se odklopi, ko jo poliže. IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG Glede črpanja-jst si z roko hitreje sčrpam kot s pumpo Zadnjič sem mela polne joške, pa na pumpo sploh ni šlo, ne vem, a sem si kaj čudno naštimala al kaj...pol sem pa na roke, ampak to kr traja pa zoprno je...a si jo probala na obe joški dat? Jst zdej skoraj vedno dam najprej eno, dokler se ne začne pritoževat, pol pa še drugo... Jaz sem ugotovila, da na pumpo ful bolje teče, če ne pritiskam premočno na dojko. Mimogrede, meni se je tudi zdelo, da ji je premalo, tako da jo zdaj spet dojim na obeh straneh. In zadošča. Bomo pa tako prigurali do 6. meseca. Flask_a, ti imaš pa ful korenjaka, mater ste ga super zrihtal. AKP, tvoja je pa ful princeska v tisti roza oblekici. maja1488, ojoj, uboga tašča, to je pa ful grozno. Pa tvoji pupi sta še ful premajhni, da bi že ostali brez babice. IZVIRNO SPOROČILO: k.tja sem mislila do Mercatorja in Kika (petrazg, si doma??) pogledat spalne vreče. A si našla kaj pametnega? Koliko stanejo tam? IZVIRNO SPOROČILO: k.tja smo spali tako - tako. se je zbujal tudi na pol ure?! zdaj sem se odločila, da bo Urban spal pri meni, da vidim, kako bo z nočnim spanjem... ker jaz ne morem več! križ imam že z..ban in zvečer zaspim skupaj z Oskarjem. Ojoj, potem pa jaz jamram, ker se zbujamo na 2-3 ure IZVIRNO SPOROČILO: petra a sem pa zdajle poslala profesorici mail če me vzame pod mentorstvo za diplomo (iz mojga foha), držte pesti prosim Držim pesti, pa da ne bo noric tudi. IZVIRNO SPOROČILO: KatMat 38 v ustih....treba k dr a ne? Ne, mislim, da se tudi zbija šele pri 38.5 IZVIRNO SPOROČILO: zoja09 zraven vseh stresnih situacij sem bila primorana narediti veliko odločitev in peljati svojga 20 letnega psička na evtanazijo bolje, kot da bi ga pustila, da se revež muči. Zoja je pa ful cortek - a že sama je banano IZVIRNO SPOROČILO: Majch eno vprašanje če otročka vpišeš v vrtec v drugi občini, kam daš vlogo za znižanje plačila? Na domačo občino ali tisto drugo? Na domačo, samo naša npr. ne sofinancira, če je otrok v vrtcu v drugi občini IZVIRNO SPOROČILO: zmajama Dajte mi malo pomagat, sem v veliki dilemi. Naš mali falot ga že cel teden sračka ponoči in se zbuja na dve uri (prej je spal celo noč do šestih zjutraj), zaj pa ne vem a je to zaradi tega ker bolj poredko kaka in ga tišči , al je pa že moje mleko tak slabo, da se ne naje dovolj . Razmišljam, da bi mu dala zvečer preden gre spat dodatek, pa ne vem a ga naj dam prvo na joško pa potem flašo al kar flašo brez joške? Ker ponavadi ko je na joški, počasi po kakih 15 minutah (skos vleče in je) zaspi. Al je boljše da si jaz mleko spumpam (ga je še dovolj, ker ko neha jest še skos ven šprica) in dam v flaško zraven riževe kosmiče, da se bo bolj najedel. Se pa tudi čez dan vsako 1 - 1,5 uro doji. Verjetno bo treba počasi začet z GH. Aja, pa še to, kaj mu naj dam, da se bo bogi revček lahko pokakal, ker se skos tak napenja, pa samo prdi. Bio gaia ne pomaga, oziroma še ga bolj tišči, tak da se še joka zraven. Glede kakanja ti ne vem svetovati, Julija je še vedno na cca. 5 dni in tudi prdka revček mali. Mislim, da tudi zato slabše spi. Jaz jo zdaj dojim na obeh straneh in ji zadošča za 3-4 ure. Glede flaške pa - na cuzelj kapni sladko kapljico in bo zelo verjetno zagrabila. Za mleko pa več počivaj, dobro jej in se ne sekiraj (ja, za to zadnje mi je jasno, da je lažje reči kot storiti). IZVIRNO SPOROČILO: zoja09 Zakaj sem še zmer slabe volje????Ker imam kretena od dedca.Kot se spomnite se že pisala da ima on rotweilerja,ki lahko vse in hodi cel dan ven in not in dela svinjarijo,tako da sesam in umivam tla zjutraj in zvečer.No in zadsnjič mu rečem kak si on predstavlja kje se bo otrok plazil če pa pes hodi zunaj po pesku in dreku,pol pa pride not.In mi je reko,da bo otroku zbil skupaj leseno škatlo 1m na 2m v kateri se bo plazil,ker psa ne bo omejil na en prostor in ga ne po zaprl ven.Popizdlas bom. . A to se je kao hecal? Bi ga fentala en, dva, tri. Še bolje - zbila bi mu skupaj leseno škatlo 1m na 2 m, da bi se on v njej plazil. IZVIRNO SPOROČILO: zoja09 Hja a veste kaj mi je reko na to,ko sem mu zagrozila da bom šla€€???'Da bo otrok na koncu pri njem pristal,ker se je že pozanimal,da lahko dobi on skrbništvo.Čeprav nevem na podlagi česa?'Jaz ne pijem,ne kadim,se ne drogiram,za otroka lepo skrbim,je ne pretepam in ne maltretiram, službo imam,....pol pa mi reče da ima zelo dobrega in svinjskega odvetnika To je pa larifari, bi morala biti res dokazljivo slaba mamica, da bi mu to uspelo. Malo dokumentiraj tole s psom, pa nima šanse, da bi prišel mali blizu. IZVIRNO SPOROČILO: k.tja ugotavljam: Urban je prišel v "mama fazo", kar pomeni: mama je ena sama, če je ni, sem nesrečen! oz. hočem svojo mamo!!! kaj pa pri vas?? Ne, kdorkoli jo ima na rokah, je zadovoljna. Če ima zraven še dudo, pa sploh. Pa tako ali tako več kot uro in pol ne zdrži budna... IZVIRNO SPOROČILO: k.tja sem pa danes dala AD3 kapljice Urbanu (končno nisem pozabila)... po hranjenju. bi jih morala dati pred hranjenjem? kako naredite ve, ki dojite? Vseeno, kakšno jutro je ful lačna in jo najprej dojim in potem previjem - D3 dajem med previjanjem, ko brca na povijalki, kakšno jutro pa še ne tečnari za hrano in jo najprej previjem in dam kapljice in potem dojim. IZVIRNO SPOROČILO: KatMat pa kaj se z mano dogaja...k da bi bla noseca...glavobol za glavobolom....sem mela take probleme ene dva meseca da si tega ne zelim ponoviti... , da gredo glavoboli stran. IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 jz pa zdele sem skoraj doktorat naredila, se je nika drla za BZ sej jz sem tko misenla misle punca je lačna že po dveh urah kaj je zdej to a ji premal dam (180ml mi poje naenkrat) al kaj??? Naval rasti. Se bo umirilo v par dneh. Eto, do strani 150... ali vas bom sploh še kdaj ujela. Nič, grem kar na str. 175 pa od tam naprej, sicer ne bo nič. IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 Ste me spomnile...imate šampon za ta majhne ?? Za Julijo Mustelo, za Tamaro pa od Subrine Fruityja - ful lepo diši. Flask_a - super za selitev še v letošnjem letu. Dito, bravo za dopust. Julija je ful nahodna, včeraj ponoči smo 3x šibal babyvac, da je lahko spala, danes ponoči hb "samo" 1x. Revček mali, pa še vedno je ful dobrovoljček. Pa ful smo ji čistili nosek s fiziološko... Sicer se imamo pa ful dobro - prejšnji teden sta se s Tamaro začeli pogovarjati. Bi morale videti te scene. Tamara se nagne čisto k njej in ji v obrazek ful naglas začne nekaj razlagat. Pa Julija naredi vse okrogle oči, češ, kaj pa tuliš, in se ne more odločiti, ali bi jokala ali ne. Potem začne nazaj kričat s ful hripavim glaskom in nato pogovor steče. Tamara je potem ful juškala in ji je zapela kuža laja, tako da smo vsi naokoli dol padali od smeha, ko smo ju gledali.
|