kopanje vsak dan in plenica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


anika87 -> kopanje vsak dan in plenica (20.8.2009 23:13:32)

Zanima me, kdaj ste začele svoje dojenčke kopati vsak dan in kako dolgo ste jih polagale v vodo s pleničko.
Jaz sem Nejca prej kopala vsak drugi dan, zdaj sem začela zadnje 4 dni vsak dan, ker se mi zdi, kot da bi se mu temence začele delati. A je vsak dan prepogosto pri 8 tednih?




Balonchy -> RE: kopanje vsak dan in plenica (20.8.2009 23:18:24)

Naš se kopa vsak dan odkar mu je popek odpadel (3 tedne je imel takrat, danes 7m in 3t). Samo 1x/teden ga milim, drugače pa samo v vodi oz. se tušira.

Plenico je imel parkrat na začetku, dokler nisem bila sama sigurna da mi ne zdrsne. Še danes jo pa ima, ko ga milim in potem spiram v banjici in ne pod tušem.




Katy78 -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 12:05:36)

Jaz sem ga od začetka na 3 dni, ker se je po kopanju vedno tako jokal da je bilo groza pa čeprav je v vodi ful užival. Itak je bila tudi zima in njegove aktivnosti so bile hrana in spanje, tako da je bilo na 3 dni čisto dovolj. Ko pa je začel postajati bolj aktiven in se igrati na tleh, sem ga pa začela vsak dan in zdaj tudi nič več ne joka. Itak si pa v teh dneh ne predstavljam da ga ne bi vsak dan skopala. Namilim ga 1-2x na teden, laske našamponiram tudi 1-2x na teden, sicer pa samo z vodo, ki ji dodam malo kopeli. S pleničko sem ga kopala samo ene parkrat. Videla sem, da se vode ne boji, da v njej uživa, stanovanje je bilo pa tudi toplo in zato sem s plenico nehala.




manna -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 12:07:47)

Kopamo vsak dan odkar je bil popek OK. Nikoli s pleničko, vedno kar brez. Zdaj ima skoraj 11 tednov. Namilimo 1x na teden, laske umijemo s šamponom Foam shampoo  proti temencam od mustele, tako nima nič temenc zaenkrat.




Katy78 -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 12:08:20)

Aja, glede temenc - kolikor vem, nastanek temenc nima veze s tem, kako pogosto se dojenčka kopa. So pač nadloga večine dojenčkov. Naš jih je imel zelo malo (pa sem ga, kot rečeno, od začetka kopala na 3 dni), pa še teh sva se znebila v roku enega tedna, ko sem mu lasišče namazala z mandljevim oljem, pustila čez dan med spanjem namazano in potem z brisačo obrisala in umila. Temence so izginile in se niso nikoli več pojavile.




zmajaz -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 12:32:29)

Mi kopamo, odkar je popek odpadel, čisto različno - pač po potrebi: včasih je dva dni razmaka, včasih 3, včasih pa vsak dan (sploh zdaj, ko je vroče). S pleničko pa nismo kopali nikoli - niti ta prve, niti zdaj ta drugega.




anika87 -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 13:23:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Aja, glede temenc - kolikor vem, nastanek temenc nima veze s tem, kako pogosto se dojenčka kopa.


Ja, ja Katy, saj nisem tako misnla, nisem jasno zapisala. Ker se mi je zdelo, da so se Nejcu začele delat temence, seg ga začela kopat vsak dan. Pač zato, ker sem mu začela mazat glavco z oljem nekaj ur prej in sem pol to s šamponom prala. Drugač sma se do zdej samo umivala vsak drugi dan, tako pa mu ne morem prat glave a ne...
Pa sem pol še sčesala z mehko krtačo, to sem delala zadnje 4 dni in se mi zdi da jih skoraj več nima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
A mislte, da bo prepogosto, če ga kar nadaljujem vsak dan kopat, četudi ne zaradi temenc več? Seveda brez  mila in šampona.




šrimpf -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 14:35:12)

kopamo vsak dan, odkar je odpadel popek, razen dvakrat nismo, ker je prej zaspal. namilim ga 1-krat tedensko, takrat namilim tudi glavico. s pleničko je bil skopan samo ob obisku patronažne in potem še enkrat, kasneje pa ne več. mi je bistveno bolj prijetno otroka kopat kot umivat s tistimi krpicami, pa tudi mali uživa na polno, pri umivanju se je pa zelo pritoževal. star je pa 5 tednov. nam so pri pediatru svetovali, da ga v tej vročini lahko kopamo tudi večkrat dnevno, da se shladi. brez mila, jasno.
temence sem pa namazala z oljem in je šlo lepo stran.




kaminek -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 16:20:45)

mi tudi kopamo 1x na dan od kar je popek zaceljen. naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima skoraj nič temenc oz. kot rahel prhljajček in z rednim kopanjem gre tud to mal dol.




Blueeyes -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 16:24:33)

naši se je popek celil skor mesec dni, tko da smo jo šele takrat začel kopat - prej smo se mogl afnat s tistimi krpicami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pol sem pa samo ene 2x dala jo v banjico s plenico, pa nikol več... je ni motilo... zdej jo dam pa kr v tuš kabino in jo pod tušom kopam... prov uživa k jo curki vode žgečkajo... se prov naglas smeji.. jo pa kopamo vsak dan če nam čas dovoli - če smo kje na obisku ponavad pozno pridemo, pa je takrat ne kopam - jo pa zjutri pol s krpico umijem (če je full švicala)




Anonimen -> RE: kopanje vsak dan in plenica (21.8.2009 17:14:02)

zdej ko je vroče jo tuširam vsak dan,kopam pa enkrt ali dvakrat na teden




Stran: [1]