oka -> RE: vrtec oz jasli in podaljšanje porodniške (24.8.2009 14:29:26)
|
jah nevem kaj naj naredim ,če ne plačam rezervacije mi mesta ne bodo čuvali.sploh nevem kam naj se pritožim.lol Nimaš se kam pritožit, ker to je pač tako. Dokler si ti doma, ima mala varstvo in vrtca ne potrebuje, njeno mesto pa lahko dajo nekomu, ki nima te možnosti. Če pa lahko plačuješ rezervacijo pa hvala bogu. Naš vrtec tega nima in se striktno držijo, da tisti otrok, katerega mama ima še porodniško ne more biti niti vpisan, kaj šele da bi hodil v vrtec oz. da bi se zanj plačevala rezervacija. In je čisto logično. Zakaj bi tebi čuvali mesto, zanj dobivali nek minimum ali pa nič, ko pa ga lahko dajo nekomu, ki je trenutno na čakalni listi in bo polno koristil to mesto in tudi temu ustrezno plačal? Že tukaj je dosti logike. Če pa dodaš še to, da CSD preverja (vsaj naš to počne) kateri otroci so v vrtcu, lahko vidiš, da imaš veliko srečo, da bo mala z decembrom sploh lahko šla v vrtec, ker ti zdaj plačuješ rezervacijo. Kot sem že omenila, v našem vrtcu je to nemogoče (oz. je bilo, mogoče so vmes že kaj spremenili). Se mi pa zdi, ko tole berem, da vsak vrtec dela po svojih pravilih in da ni nekega ključa kako ravnajo v takih primerih. Zato imaš tukaj kar nekaj informacij, najbolj točna pa je tista, ki so ti jo dali v "tvojem" vrtcu in igrati moraš pač po njihovih pravilih.
|
|
|
|