Dober govej golaž (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


bayb77 -> Dober govej golaž (20.8.2009 14:01:13)

Živjo punce, dajte mi prosim povedat, kako skuhate res dober govej golaž in predvsem kakšne začimbe daste notri, koliko časa ga kuhate pa kateri kos govedine je najboljši..
Sem ga že kuhala, samo mi je po okusu vedno nekaj manjkalo[sm=zmeden.gif]

hvala, lep dan vsem!!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.8.2009 14:04:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.8.2009 14:30:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: Dober govej golaž (20.8.2009 15:20:53)

Kolk mesa tolk čebule. Čebulo pražim dokler ne razpade, če nimam časa zmiksam čebulo s paličnim. Dodam meso, pražim še naprej, dodam mleto rdečo papriko, zalijem z vinom, dodam lovorjev list, sol, poper in kuham dokler ni meso čist mehko. 




Felicita -> RE: Dober govej golaž (20.8.2009 15:31:38)

jest sm ga nardila po temle receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=886 in je bil res odličen. je pa po mojem mnenju tko, da si morš za golaž vzet čas oz. ga počas kuhat (sej kuha se skor sam, samo zravn morš bit). jest ga packam nekje 4-5 ur vse skupi.




gloria -> RE: Dober govej golaž (23.8.2009 17:35:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Kolk mesa tolk čebule. Čebulo pražim dokler ne razpade, če nimam časa zmiksam čebulo s paličnim. Dodam meso, pražim še naprej, dodam mleto rdečo papriko, zalijem z vinom, dodam lovorjev list, sol, poper in kuham dokler ni meso čist mehko. 



...isto delam sam od začimb dodam še ščepec kumine ter rožmarina.....




Primoza -> RE: Dober govej golaž (23.8.2009 18:38:24)

Kar Kotany mešanico za golaž je najbolje kupiti in slediti na vrečki napisanemu receptu. Le čebule dam jaz več kot piše tam, pol mesa, pol čebule.

Za čebulo je pomembno, da je drobno nasekljana, da se lažje razpusti. Meso prej posujem s soljo za mehčanje.




Jessy -> RE: Dober govej golaž (23.8.2009 19:23:47)

Če hočeš res dober golaž, moraš meso in ogromno čebule tako dolgo pražiti, da se prične čebula prijemat dna posode. To se zgodi po dveh urah praženja. Potem pa počasi prilivaš vodo in ponavljaš postopek prijemanja čebule na dno posode. S tem postopkom pridobiš čudovit okus in tudi barvo. Paziti je treba le, da se ne prismodi, ker potem je grenak.
Ko je dovolj obarvano, priliješ vodo, dodaš nekaj paradižnikovega koncentrata, veliko rdeče sladke paprike v prahu, mleto kumino, česen, sol (jaz dam govejo jušno kocko in sol), lovorjev list, malo origana, bazilike, rožmarina. Potem pa to kuhaš še vsaj pol ure, raje pa dlje.




bayb77 -> RE: Dober govej golaž (24.8.2009 12:18:23)

[sm=bravo.gif]super, hvala za recepte, bom malo pomešala vse skupaj pa bo[sm=smiley36.gif], jaz sem ga do sedaj kuhala malo bolj simpl, zato pa ni bil tako dober. Ali katera kuha golaž tudi v ekonom loncu?




~Biba~ -> RE: Dober govej golaž (24.8.2009 12:52:59)

z golažem je tak, bolj je stari bolj je dober[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

če ga skuhaš danes, bo z vsakim dnem boljši...ponavad je nam najbolj okusen drug al tretji dan po kuhanju. če še ga seveda kaj ostane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]