Pravica doječe matere (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

vmg -> Pravica doječe matere (20.8.2009 8:54:17)

V Zakonu o delovnih razmerjih sem zasledila naslednje:
193. člen
(pravica doječe matere)

(1) Delavka, ki doji otroka in dela s polnim delovnim časom, ima pravico do odmora za dojenje med delovnim časom, ki traja najmanj eno uro dnevno.

(2) Pravica do nadomestila plače za čas odmora po prejšnjem odstavku se uresničuje v skladu s predpisi, ki urejajo starševski dopust.

Ali katera kaj ve o tem? Kje se to ureja. Klicala sem na SCD in pravijo, da o tem ne vedo nič.

Šaki -> RE: Pravica doječe matere (20.8.2009 10:02:35)

IZVIRNO SPOROČILO: vmg

Ali katera kaj ve o tem? Kje se to ureja. Klicala sem na SCD in pravijo, da o tem ne vedo nič.

hja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
nič čudnega.ja.
bi pa mogli vedt.
jz drugače ne vem glede tega nič.
kaj pa če pokličeš magari na drug csd.v LJ?

Anonimen -> RE: Pravica doječe matere (20.8.2009 15:34:35)

...to urejaš pri delodajalcu......jaz sem to izkoristila v celoti.....

liliana -> RE: Pravica doječe matere (20.8.2009 21:03:17)

IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

IZVIRNO SPOROČILO: vmg

hja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
nič čudnega.ja.
bi pa mogli vedt.
jz drugače ne vem glede tega nič.
kaj pa če pokličeš magari na drug csd.v LJ?

Ni nujno, da bi mogli vedeti.....ker verjetno gre za tako imenovano pravno luknjo.....kjer ZDR pravi, da se pravica do nadomestila plače za čas odmora za dojenje uresničuje v skladu s predpisi, ki urejajo starševski dopust.....Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih pa take določbe kot ZDR ne vsebuje.....in če naletiš na "dobrega" delodajalca, ki ti je to uro pripravljen plačati je vse lepo in prav, če pa naletiš na delodajalca, ki ni tako "dober" pa ti te ure ne bo plačal, ker mu po ZDR to ni treba....."CSD" pa tudi ne bo te ure plačal, ker ZSVDP tega ne vsebuje.....tako je pač včasih z zakonodajo.....

Stran: [1]