Felicita -> RE: čudežna pijača (21.8.2010 7:48:28)
|
jest delam mlečnega. ugotovila par zadev: - prva in največja zmota, da gobici kovina 'škoduje' (povsod to piše, sam razložit mi pa noben ni znal kako in zakaj). ne samo da ji ne škoduje, v industriji inertno kovino (rostfrej) uporabljajo za hitrejšo tvorbo gobice (tvori 'jedro' gobice na katero se prlimajo žvale). možno je, da kovine, ki reagirajo s kislino v kefirju (npr železo mi pade na pamet, ki je podvrženo koroziji) spremenijo kefirjev okus, ampak sami gobici pa ne škodujejo. torej ni treba laufat v štacuno po plastično cedilo in plastične žlice. - kefir lahko 'dela' oz. stoji celo do tri tedne, medtem ko se za 'staran' kefir upošteva tistega, ki dela več kot 1 teden. je pa zelo kisel in posledično zelo bogat s folno kislino. - gobice daš čist po občutku... dela lako že 5 zrnc (pa potem dalj časa, pa mešat je treba), zgornje meje pa ni. upam da še komu pomaga.
|
|
|
|