Na katero stran namestiti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


miapia -> Na katero stran namestiti (19.8.2009 20:57:42)

avtosedež? Za voznikom ali sopotnikom. Prosim za tehtne in strokovne argumente zakaj na kateri strani.

Hvala.




zband -> RE: Na katero stran namestiti (19.8.2009 21:31:45)

midva imava tri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] male, pa nimava kaj izbrati.ko sva imela enega  sva ga dala za sovoznika,,,zakaj?ker je naj varneje.al pa tudi ne.dajta ga tam kjer se vama zdi ,da je najboljše...pa ne se obremenjevati z tem.

lepo in varno vožnjo vam želimo




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.8.2009 21:34:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




selmaselma -> RE: Na katero stran namestiti (20.8.2009 0:14:03)

za sovoznikom. iz razlogov, ki jih je navedla Almera ali pa na sredini (če imaš enoprostorca) zaradi stranskih trkov. tak je men razložila v trgovini. 




ema111 -> RE: Na katero stran namestiti (20.8.2009 6:20:34)

Mi ga imamo za voznikom.
Nam niso nič omenili v BC katera stran je bolj varna, enoprostorca pa nimamo, da bi ga namestili na sredini. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Za voznikom sva se tako odločila ker, ko sem na poti sama z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne rabim hodit okrog avtomobila, vstopiva in izstopiva oba na eni strani.




Hope2 -> RE: Na katero stran namestiti (20.8.2009 6:34:46)

Iz stroke vem, da je dokazano, da je najbolj varen zic za voznikom. Najmanj varen je sopotnik, potem zic za sopotnikom, nato voznik in nazadnje zic za voznikom. Zakaj, ker se voznik avtomatsko obrne vstran od najhujšega trka (če je seveda možno). Za srednji zic pa ne poznam varnosti, zaradi stranskih trkov  najbrž zelo varen




akin -> RE: Na katero stran namestiti (20.8.2009 9:34:29)

Se strinjam s Hope. Tudi kar jaz vem, je najvarnejši sedež za voznikom. Kljub temu pa imamo mi lupinico za sovoznikom, in sicer zato, ker običajno vozi moj dragi, ki svoj sedež potisne toliko nazaj, da lupinica sploh ne paše več dobro zadaj. Jaz takrat sedim zraven nje.
Če grem pa kam sama z malo, jo pa imam vedno spredaj (seveda brez airbaga oz s sklopljenim). Ne morem si pomagat, ampak če je kak nenaden krik, jaz nisem mirna, dokler ne vidim da dejansko ni nič hudega, ampak ji je pač le tečno ali kaj podobnega. Če je ne vidim, se vedno sprašujem - kaj pa če je slučajno osa v avtu in jo je pičla, kaj pa če se s kakšno igračko davi, kaj pa če...
Seveda potem v pravih avtosedežkih, ki so obrnjeni v smeri vžnje, ni več tega problema.




Lunca1 -> RE: Na katero stran namestiti (20.8.2009 10:41:45)

Mi smo imeli najprej za sovoznikom, no zdaj imamo zasedeni obe poziciji. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Če se ne motim sem enkrat brala, da je najvarnejši sedež zadaj na sredini. Je pa neroden za pripenjanje.

Drugače pa kar se trka tiče bi jaz po moje, če bi mi šel kdo nasproti zavila desno, kar pomeni, da bi avto priletel v moj levi bok, kjer pa je sedež za voznikom.  Meni zato ni logično, da je to najvarnejši sedež.




Najaa -> RE: Na katero stran namestiti (20.8.2009 10:51:18)

Vsak pravi drugače o varnosti, mi smo se pa razporedili predvsem praktično. Tavečja je za sovoznikom, tamala na sovoznikovem sedežu, jaz pa za voznikom. Ko se peljem sama z njima, ne morem imeti lupine vzadaj in še stran obrnjeno. Nikoli ne veš, kdaj se otrok lahko začne davit.




Stran: [1]