Nasara88 -> RE: Pravice na delovnem mestu (19.8.2009 15:11:38)
|
Pri meni je ravno težava v tem, da se nam v bistvu (z izgovorom na krizo) kratijo vse ugodnosti ali "pravice". Torej prepoved koriščenja dopusta, prepoved koriščenja nadur (ki itak niso plačane), prislino in dejansko zastonje (ure se ne beležijo) delati 2 dni v mesecu, ko uradno sploh ne bi smela (podjetje vleče od države subvencijo za skr. delovni čas). Sigurno, da bom v takšnem primeru poskušala najti kakšno stvar, ki pa mi mogoče "pripada", vsaj kot pogajalsko izhodišče in ne kot osnovo za iskanje pravice na kakšni višji instanci. IZVIRNO SPOROČILO: liliana Kar pozanimaj se...... Po drugi strani pa......res je, da nas matere z otroki zakoni do neke mere ščitijo.....vendar pa, če smo pred porodom opravljale določeno delo katerega del je bila tudi službena pot za nekaj dni ali več in bile za to delo tudi plačane, se mi zdi pa vseeno malo iluzorno pričakovati, da pa bo zdaj delodajalec do mene, ker sem mati, tako zelo prizanesljiv, da bo na službeno pot poslal sodelavko ali sodelavca, čeprav je v mojem opisu del in nalog to moja naloga...... Vendar pa lahko govorim zase, ker pač imam tako srečo, da delam v podjetju, kjer je plača solidna (ker dobra itak nikoli ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ), odnosi normalni, kjer mi ni problem eno uro do ginekologa ali na banko skočit ali v kafič na kavo iti.....torej je tudi zavest zaposlenih nekako na takem nivoju, da ne iščemo ravno vsake luknje v zakonu, da bi obranili svoj takšen in drugačen status......ker pač nimamo občutka, da se nam godi krivica......
|
|
|
|