blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka80 Pozdravljeni! Večkrat berem DIPO,sedaj imam pa še sama en problem in me zanimajo vaše izkušnje in predlogi.Mi je kar malo težko pisati,ampak rabim malo vzpodbude,kakšno brco v rit.Imam probleme z možem.Letos sva postala starša in imava otroka.Problem je,ker se mi zdi,da se premalo vključuje v vzgojo in družinske zadeve.Včasih imam občutek,da imam sedaj dva otroka,ne samo enega: dojenčka in najstnika.Mož je pred meseci pustil službo ( napisali so,da niso podaljšali pogodbe,zato je 3 mesece imel nadomestilo) in govoril,da si bo našel drugo.Od tega so minili že skoraj 4 meseci,našel je eno službo,podpisal pogodbo,delal en ( 1) dan ( !!!) in se odločil,da to ni zanj.Ima poklicno šolo ne vem,kakšno dobro plačano službo pričakuje za svojo izobrazbo? Zanj ni nič v redu,ali je preveč dela,ali premalo denarja.Jaz sem na porodniški kot študent imam 189 evrov mesečno in otroški dodatek in si ne predstavljam,da bi tako životarili samo zato,ker zanj nič ni v redu.Še posebej,ker sedaj,ni upravičen do denarnega nadomestila in socialne pomoči. On kadi.Do zdaj je vedno kadil v računalniški sobi,sedaj kadi tudi v dnevni,ampak ko sin že spi.Mene to moti,ker smrdi po celem stanovanju in ker cigaretni dim ni vredu za otroke.Ko sem mu to rekla,mi je rekel,da se mu otrok ni pritožil.V prostem času,ki ga ima 24 ur na dan,igra igrice ali gleda filme.Skoraj nič ne naredi sam od sebe.On pometa stanovanje in obeša perilo,občasno pomije posodo.Perilo tudi pobira,ampak zmeče na kup,ki čaka name.In potem mi vedno bolj najeda,kakšno stanovanje imava,ampak jaz se ukvarjam z otrokom,on pa ima zgleda počitnice. Kuham jaz,ampak on ne je skoraj nič.In mi je zadnjič težil,naj skuham golaž,sem skuhala,pa je rekel,da mu ne paše tega jest in da bo nekaj drugega.Zdaj mi skoraj vsak dan govori,naj mu spečem pizzo ali pa vsaj testo naredim,ker nič drugega ne bo jedel in bo potem lačen ( tako me izsiljuje).Jaz mu pizz ne delam več,prej ni bil problem,ker je tudi sam kaj naredil in imel službo,zdaj se mi zdi neumno,da bi mu kuhala,prala,pomivala,skrbela za otroka,on pa bi užival svoja »najstniška« leta.Zato je tudi shujšal.Kar skuham zase Sedaj je začel hoditi še na kave s prijatelji,me ne moti,ampak vedno naju pusti doma,ali pa noče iti z nama,če ga jaz povabim na pijačo.Se mu ne da,ali je prevroče,ali mu nič ne paše,ali nima časa,ali ravno nekaj dela,vedno ima izgovore.On gre na kavo s svojimi prijatelji,jaz s svojimi,skupaj pa ne gremo,ker se mu ne da,in ker mu ni za sedeti po lokalih ( očitno mu ni sedeti samo z nama). Moj dan izgleda tako kot izgleda dan povprečne matere na porodniški.Previjanje,hranjenje otroka,sprehodi,igranje.In včasih bi mi resnično pasalo,če bi se lahko malo spočila,ali pa če bi lahko spala kakšno uro dlje.Ampak to ni možno,ker mož hodi spat okoli enih in spi tudi do desetih zjutraj.Če se skregava prejšnji večer,zjutraj on ustane,uredi otroka in ga ima kakšno uro,da lahko jaz spim.Ampak to je samo,če se skregava.Če se ne,ni nič.Za otroka sam od sebe zelo malo naredi.Vedno je,da je izmučen ( ne vem točno od česa,danes je bil od ležanja v masažni banji,jaz to resno pišem),da se mu ne da,če lahko jaz.Ja,seveda,lahko jaz,a nej pustim otroka v pokakani plenici,ali kaj,ker se njegovemu očetu ne ljubi ?!? In da je še višek,včasih,ko se skregava,me kaznuje tako da otroka skoraj ne povoha.Za bruhat.Imam občutek,da živim z najstnikom v najhujših letih.Ne vem,kaj ga je tako obrnilo.Ali je prej samo dobro skrival svoj jaz in ga pokazal šele sedaj,ko imava otroka in ko sem »obsojena« nanj in ker misli,da ne bi šla stran ? Včasih imam tak občutek. Saj je še kup različnih stvari.Ker je brez denarja,mi je zadnjič kar vzel denar za cigarete.Brez vprašanja.Ko sem ga vprašala,če kaj išče službo,mi je rekel,da se to mene ne tiče.Ko sem mu rekla,da imava probleme,je rekel,da sva kot vsi pari,ki se včasih skregajo.Ko sem mu rekla naj se pogovoriva,je rekel da se nimava kaj pogovarjat.Ko je otrok zjutraj čebljal in bi on spal,mu je rekel mir žival.Živiva pri njemu,končujeva mansardo in on noče plačevati stroškov,jaz pa nočem živeti na stroške njegovih staršev.Jaz imam še 4 izpite in diplomo,ki bi jih lahko naredila,če bi le imel kaj časa za otroka in se z njim ukvarjal,ampak časa za to ni.Tašča včasih reče,naj dam otroka k njej v varstvo,da bi se učila,pa kar nočem,ker je to spet odnašanje riti mojemu možu.On otroka redkokdaj vzame sam od sebe,večinoma ga vzame,da jaz lahko delam nekaj,kar mi on naroči in ne zato,da bi se lahko malo usedla dol in spila kavo. On me ima rad in ima rad tudi otroka,ampak se mu ne da potruditi za nič.Razmišljam,da bi mu dala mesec dni časa in vse delala,pa opazovala kaj bo on naredil brez mojega prigovarjanja,potem pa se bom odločila kako naprej. Z nekom sem morala to deliti. da je delal samo en dan, pa kao ni zanj, ma katastrofa. S čim boste pa živeli? Ma kako si on to predstavlja. Druga izjava, ki me je zmotla je za kajenje v stanovanju pri majhnem otroku in da se kao on ni pritožil. Ma halooo?! koga on zaje****?! Tak sarkastičen odgovor. In kako vama za vraga s temi 187e znese, da sploh gresta z frendi na kakšno pijačko, ne štekam. Sej to še za mleko in plenice ni dovolj. In kar skuhaš ni ok, kje pa dobi keš za Mc donaldsa? po moje je najboljše, da končaš šolo in se zaposliš, pa zaživiš brez njega, sej nimaš nobene koristi od njega. pa ne mi zdej rečt, da je odličen očka in da te ima rad. Pa kako za vraga lahko reče otroku, ki se zjutraj- zbudi, da je žival ?!
< Sporočilo je popravil blaža -- 19.8.2009 7:00:24 >