cipralex in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Spontani splav

Sporočilo

Anonimen -> cipralex in nosečnost (18.8.2009 20:07:29)

Pozdravljeni.
Prosim za nasvet. Po 5 letih zdravljenja sem decembra 2008 zanosila naravno. Sledil je ss. Od žalosti sem od 12.3. začela z jemanjem cipralexa 10mg dnevno. Ker smo toliko čakali na + test,smo vedeli, da bo tudi za naprej težko, ker dejansko padeš spet na začetek ali še nižje.

In ni bilo tako.Test je spet pozitiven.Zadnja M je bila 5.7. in ginekolog je potrdil nosečnost. Test sem naredila 15.8. Ta dan sem spila zadnjo tableto cipralex. Zdaj me pa zelo skrbi, ker sem pila antidepresive v prvih 5-6 tednih. Bojim se ponovnega ss.Naj povem, da se mi niti sanjalo ni, da bi bila noseča.

Če katera ima kakšen nasvet, bi mi zelo pomagala.Če bi vedela, bi prej odnehala s tabletami.Bojim se tudi, da ni prav, da odnehaš naenkrat...

loremi -> RE: cipralex in nosečnost (19.8.2009 7:30:55)

Anonimna, jaz mislim, da antidepresivi na pludu ne bodo pustili posledic, vsaj zaradi jemanja zdravil v prvem mesecu nosečnosti, tako da mislim da si glede tega lahko brez skrbi. Kako bo pa vnaprej, pa se obvezno pogovori z ginekologom in osebnim zdravnikom oz. zdravnikom, ki ti antidepresive predpisuje.

oži -> RE: cipralex in nosečnost (19.8.2009 15:43:24)

Nič ne bo narobe s plodom. Jst sem jih jemala do 32 t nosečnosti pa je z otrokom vse ok.

Stran: [1]