Hitro - kako zmešam sestavine? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Ekaz -> Hitro - kako zmešam sestavine? (18.8.2009 18:25:20)

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5655

V tem receptu piše, da zmešamo jajce, sladkor, kislo in sladko smetano....mešam to na roke ali z mešalnikom. Se mi zdi, da je pomembno kako.




Detece -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (18.8.2009 18:29:28)

Muffini se pravilno delajo tako, da mešamo suhe in mokre sestavine posebej, nato pa jih na koncu združimo z rahlim mešanjem. Mešaš pa tole z mešalnikom ali pa metlico.




Ekaz -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (18.8.2009 18:36:19)

Torej smetane z mešalnikom....da rata takšna, kot da bi želel npr. namazat na nek biskvit in ne ročno, da je tudi po mešanju še tekoča?




blaža -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (18.8.2009 18:57:30)

ne lahko tekoča.

V glavnem moka in pecilni gresta skupaj, pa ponavadi se stepe posebaj beljake, postopoma se dodaja rumenjake, ko se beljak že speni in pol postopoma še sladkor, pol pa v vse to moko. Če je kje mleko ali kisla smetana jo damo lahko kar v rumenjake in na koncu moko. če je dodan kakav, ali nutella, dodamo čisto na koncu.

Tako je pri vseh biskvitih. vsaj tako sem jaz vajena. In moko je najboljše presejat v to maso in mešat ročno z metlico.




Ekaz -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (18.8.2009 19:00:00)

Hvala za odgovore. Sem že zmešala. Še pečico segrejem in alo notri.




blaža -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (18.8.2009 19:08:58)

no sej jaz mislim, da muffini, pa kar nekaj biskvitov ni tako delikatnih, da bi ratali pol gumijasti, je pa boljše nardit tako kot sem napisla, ki vseeno lahko ratajo zbiti, če nardiš tako, so pa rahli.




Ekaz -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (18.8.2009 19:11:59)

Bom upoštevala pri naslednjem kuharskem podvigu.




Gina -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (18.8.2009 22:50:08)

Pri mufinih se načeloma meša kar z metlico na roke, saj je tako strašno hitro in enostavno. Če mešaš z mikserjem, se ti večji koščki, recimo hruške, jabolka, preveč zmiksajo, pa smetana se ti speni. Jajce je tule mišljeno celo, nič rumenjak posebej, beljak posebej, ni potrebe po kompliciranju, ker maš pecilni prašek zraven. Pri mufinih tudi komot zamenjaš sladko smetano z maslom, če je nimaš pri roki - maslo stopiš v mikrovalovki in to je to in tudi obratno, če ti ostane smetana od domačega mleka recimo, jo lahko uporabiš namesto masla.

Najprej zmešaš mokre reči, dodaš suhe in napolniš modelčke. To je to.




Hope2 -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (19.8.2009 8:41:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pri mufinih se načeloma meša kar z metlico na roke, saj je tako strašno hitro in enostavno. Če mešaš z mikserjem, se ti večji koščki, recimo hruške, jabolka, preveč zmiksajo, pa smetana se ti speni. Jajce je tule mišljeno celo, nič rumenjak posebej, beljak posebej, ni potrebe po kompliciranju, ker maš pecilni prašek zraven. Pri mufinih tudi komot zamenjaš sladko smetano z maslom, če je nimaš pri roki - maslo stopiš v mikrovalovki in to je to in tudi obratno, če ti ostane smetana od domačega mleka recimo, jo lahko uporabiš namesto masla.

Najprej zmešaš mokre reči, dodaš suhe in napolniš modelčke. To je to.



Daj mi prosim povej, ko si tak strokovnjak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], s čim lahko zamenjam kislo smetano. Bi danes k pasulju naredila tole, pa nimam kisle smetane




pikecpokec -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (19.8.2009 9:12:28)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pri mufinih se načeloma meša kar z metlico na roke, saj je tako strašno hitro in enostavno. Če mešaš z mikserjem, se ti večji koščki, recimo hruške, jabolka, preveč zmiksajo, pa smetana se ti speni. Jajce je tule mišljeno celo, nič rumenjak posebej, beljak posebej, ni potrebe po kompliciranju, ker maš pecilni prašek zraven. Pri mufinih tudi komot zamenjaš sladko smetano z maslom, če je nimaš pri roki - maslo stopiš v mikrovalovki in to je to in tudi obratno, če ti ostane smetana od domačega mleka recimo, jo lahko uporabiš namesto masla.

Najprej zmešaš mokre reči, dodaš suhe in napolniš modelčke. To je to.



Daj mi prosim povej, ko si tak strokovnjak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , s čim lahko zamenjam kislo smetano. Bi danes k pasulju naredila tole, pa nimam kisle smetane



Z jogurtom.




Gina -> RE: Hitro - kako zmešam sestavine? (19.8.2009 14:52:55)

Nisem glih strokovnjak, mam pa rada mufine. Jaz bi dala samo sladko smetano. V bistvu dam navadno v mufine stopljeno maslo ali sladko smetano.

A češ en dober recept:

3velike banane
¾ skodelice sladkorja (lahko manj, jaz dam rjavega)
1 jajce
1/3 skodelice zmehčanega masla
1 žličko pecilnega praška
1 žličko sode
½ žličke soli
1 in ½ skodelice moke (sama včasih zmešam razne vrste mok, pa je ravno tako fajn)
(mi vzamemo skodelico za čaj)
 
Prižgi pečico in segrej na 190°C (3750 F)
Zmečkaj z vilico banane (če delaš z jabolkom ali hruško jo nareži na majhne koščke - ne miksat, ni enak okus). Dodaj jim sladkor, rahlo stepeno jajce in zmehčano maslo, potem pa še vse suhe sestavine. Nadevaj v pomaščene modelčke (jaz jih niti pomastim ne, samo nadevam). Peci približno 20 minut. Dober tek!
 
Meni so najboljši mufini z enim velikim jabolkom in dvema bananama. Lahko daš pa hruške ali kar pač želiš od sadja. Lahko dodaš tudi koščke čokolade h bananam. Njami.




Stran: [1]