RE: tolk sem jezna (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


caillou -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 6:18:02)

Ma meni bi po rit dol viselo, res.




katipi -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 8:28:36)

Ampak tukaj se pa res vidi, kako smo si ljudje različni; enim bi bilo popolnoma vseeno, ene bi pa razkačilo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sneguljčica -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 11:15:39)

Res ni konec sveta, ampak je pa res glupo do amena. Seveda je razlika, ali da ime prijateljica ali svakinja. Sestrični bosta skupaj do konca življenja, od prijateljev otroci pa ni nujno, da bodo prijateljevali tudi z našimi otroki. Pa se ne gre toliko za koga se gre, ampak je bedno, ker je med njima tako majhna razlika. Pa stari starši bojo pravili okrog - moja vnukinja evelin od sina in moja vnukinja evelin od hčere.
Kdo je komu prevzel ime.... glede na to, da je prva rodila, ko je bila druga 2 meseca noseča, skoraj verjamem, da je svakinja prevzela, lahko je sicer svakinja že nekaj let razlagala, da bo njenemu otroku tako ime, ampak je potem to njen problem. Meni bi blo tudi hudo, če bi mi nekdo tako prevzel ime, ampak ni hudič, da nebi v 7 mesecih našla kaj novega, lepšega, posebnejšega in primernega za svojega otroka. Pa tudi skoraj ne verjamem, da ti je od vseh tisočih imen in raznih novodobnih izpeljank lahko všeč samo eno in edino ime in boš otroka tako imenoval, pa tudi če bo v hiši že en in na ulici pet otrok z istim imenom.
Ne vem no, čudno mi je, da sta pri hiši dve dojenčici z istim imenom, pa recte kar hočete[sm=smiley2.gif]




mala maja -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 12:22:56)

pred časom se je nama zgodilo enako. Moževa sestrična je dala ima fantku Luka tako kot je naš in fantek je pol leta mlajši od našega. Tudi od mene so letele take besede, da sem se zgrozila sama nad seboj, sedaj sem se navadila. Mogoče imamo tud srečo da nismo veliko skupaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Lahko bi pa res malo pomislila tale tvoja svakinja in mož. Malo predrzno od niju

Pikec pa tudi če sta imela že prej izbrano ime predno je sploh zanosila, se bi lahko malo zamislila. pač je to neprevidljiva situacija.




liliana -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 12:39:25)

Na Portugalskem so pred časom želeli zakonsko prepovedati poimenovanje deklic Jade (nisem sigurna, če jim je uspelo).....ker je pač v času predvajanja ene telenovele o Jade skoraj vsaka deklica dobila ime po junakinji......

Mogoče bi bilo za razmisliti, da bi prepovedali ista poimenovanja otrokov v ožjem sorodstvu.......ker nedavno se je, še posebno na kmetijah, dogajalo, da je prvorojeni sin "prestolonaslednik" dobil ime po svojem očetu in sta bila Jože in Jože ml.......ko ju je mama oz. žena klicala pa je bilo lepo, da sta oba prišla......








Anonimen -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 12:46:52)

Meni bi to marsikaj povedalo o moji svakinji, da bi bila pa zaradi njene omejenosti jezna, pa niti slučajno. Se ne pustim takim motit...




Šarki -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 14:30:28)

men tud ni to ql, sploh če sta iste starosti. če sta veliko let narazen mi je še nekak...  moja hči ima isto ime kot moja sestrična, vidimo se dvakrat na leto, pa 20 let sta narazen, tko da mi je blo to še nekak sprejemljivo, pa so ble pripombe z vseh koncev, če nimava domišljije.... ampak raj to kot pa da bi bla kakšna Hatixha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (mož je tujec, tko da sem se zadovoljila s kakršnimkoli slovenskim imenom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




KIKI**** -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 18:35:39)

Mene to ne moti.
Moji tamali je ime Klara in je od brata punca rekla da bo dala čist drugačno, niti malo podobno ime.
Ko so jo v porodnišnici vprašali kako ji bo ime je rekla Sara, zelo podobno, ko pokličeš otroka in je to ugotovila šele ko je prvič po porodu vidla Klaro.

Pa kolegica ima Laro, enako ji sicer ni dal ime noben od bližnjih me pa tud ne bi motilo.
Kot je ena prej omenila 2 lepi deklici z dvema lepima imenoma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




TomTaylor -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 18:45:53)

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

Mene to ne moti.
Moji tamali je ime Klara in je od brata punca rekla da bo dala čist drugačno, niti malo podobno ime.
Ko so jo v porodnišnici vprašali kako ji bo ime je rekla Sara, zelo podobno, ko pokličeš otroka in je to ugotovila šele ko je prvič po porodu vidla Klaro.

Pa kolegica ima Laro, enako ji sicer ni dal ime noben od bližnjih me pa tud ne bi motilo.
Kot je ena prej omenila 2 lepi deklici z dvema lepima imenoma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .



tole je pa zelo podobno pri nas - naše tri punce, se pravi moja in njeni dve najboljši prijateljici: Klara, Lara, Sara. Zvečer ko odidejo jo sploh ne znam normalno poklicat ker je Klara, Lara in Sara




Pikec -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 19:13:32)

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja
Pikec pa tudi če sta imela že prej izbrano ime predno je sploh zanosila, se bi lahko malo zamislila. pač je to neprevidljiva situacija.



Zakaj naj bi se ona odpovedala nečemu, kar ji je lepo samo zato ker je pač nekdo imel to srečo, da je naraščaj prej spravil na svet?

BTW pr nas se ena imena kar nonstop ponavljajo v žlahti... pa kaj... pa še se bodo, tud pr meni.

A jest pa naj mojo svakinjo zadavim, ker ima isto ime in priimek kukr jest (pa to že brez poroke, po poroki pa ni hotla podvajat priimka čeprav smo jo prepričevali, da bi blo zlo unikatno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Al bi morala bratu prepovedat, da jo k hiši pripelje?
Pa tud nisva 20 let narazen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Je pa smešno, ko kdo od domačih pokliče (recimo) Ana pa obe uletiva. Pa nečakinji je jako fajn zdej k začenja govorit pa naju kliče in priletiva kar obe, najpogosteje pa tista ki je bliže, pol se pa tamala že zbuni, če ne pride taprava.... je cel žur. Meni je fajn... in sploh ne kompliciram... Pa to  je sreča da sem se preselila od doma, ker če bi bil še naslov isti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] jao...




Nikita*** -> RE: tolk sem jezna (19.8.2009 20:57:20)

IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Kaj pa če je svakinja imela že prej izbrano ime, pa ste jo vi z vašo izbiro prehiteli, ker ste pač samo prej rodili?

Evo, točno to sem tudi jaz pomislilla... da je mogoče svakinja že prej imela izbrano to ime, pa ji ga je piule prevzela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Potlej se situacija obrne in ni svakinja tista ta žleht...




Po moje je tudi bilo kaj takega in ni hotela odstopati od imena.A ti je celo nosečnost nisi vprašala kako bo otroku ime?Glede na to,da si ji dala oblačila bi rekla,da sta prijateljici.



Tudi na to možnost sem sama najprej pomislila. In če je imela ime že prej zbrano (jaz ga imam naprimer že petnajst let), pa tega ni razglašala naokrog, je tudi logično, da ni odstopila od izbranega imena. Tudi jaz ne bi.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]