Caia -> RE: Majčice 2010 (5.1.2010 12:28:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: fiška33 Jaz verjamem, da si je Caia zadevo kar precej naštudirala in tudi na internetu se da prisluhniti, pogledati videote ali prebrati izkušnje zahodnjaških mamic, ki so se za to pot odločile in jo uspešno izpeljale. Zgodnejše odvajanje od pleničk je pač dokazano mogoče. Google "diaper free". Prej ali kasneje se bomo s tem spopadale vse in če se da odvadit prej, ne vem, zakaj se ne bi poskusilo. Tudi sama sem si nekaj pogledala o tem in mi je precej interesantno. Seveda je odvajanje postopno in imajo otročički običajno na sebi za vsak slučaj pleničko. Pač moraš se izurit v tem, da prepoznaš otrokov znak, da mora na potrebo. Otrok daje signal, mi pa se odločimo, a ga bomo spregledali, ignorirali, ali pa začeli prepoznavat govorico našega malčka. Vsaka prišparana plenička predstavlja uspeh in če se ima mamica s čim za pohvalit, je to to, da je zelo pozorna, kaj želi njen otrok, kar je plus. Že poskušanje v tej smeri se mi zdi zelo pohvalno. Ta, "občutek suhosti" novejših plenic precej upočasni prepoznavanje posledice, če se kar polula, in verjamem, da veliko težav pri odvajanju od plenic, predstavlja prav to. LP Lepo si to napisala. Te občudujem, da že v prvi nosečnosti tako razmišljap in imaš toliko informacij. Jaz sem za diaper free slišala prvič ko je imela Gaja 8 mesecev in bi bila zelo vesela, če bi že v nosečnosti dobila kak namig. Zato sem omenila, če bi morda katero pa vendarle zanimalo. Sicer pa grem v soboto na prvo delavnico združenja Naravni začetki, od katere si precej obetam. To mi je sedaj najpomembneje, da se pripravim na porod 100%. Aha, zanima me glede tega testa za sladkorno. Meni v prvi nosečnosti tega sploh ni dala testirat. Kdaj je čas za to? Da bom bolj pozorna in bom vedla vprašat?
|
|
|
|