Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere IZVIRNO SPOROČILO: ***Želva*** Predvidevajmo, da je babica stara nekaj manj kot 60 let, da poleg tega da skrbi za otroka mora še skuhat za celo familjo, pospraviti,.... ne vem no. Meni je to prevelika obremenitev. Včasih mamice jamramo, da je težko z otrokom od jutra do večera, pa kuhanje, pa pospravljanje - potrebne razne pomočnice. A babice pri svojih letih pa morajo vse zrihtat!? Po moje dosti babic niti ne upa povedat, da ne bo pazilo vnukov zaradi zamere, pa mogoče pri sebi ve,da bo težko in ne ve če bo zmogla. Najboljše je ,da je otrok v krajšem programu, ga babica dvigne npr. po 12. uri ga da spat in potem še malo poigra z njim. Če pa je otrok bolan pa še imaš možnost varstva pri okrevanju. evo se popolnoma strinjam....jaz sem zato, da gre otrok čimprej v vrtec, če pa zboli ga pa takrat pač popazi babica, da ni potrebno vedno v bolniško. Jaz se tut popolnoma strinjam s tem in sem tut za to napisala, da se mi to za babico zdi prevelika obveza ... ker v končni fazi je zdaj v zasluženi penziji in namesto da bi kam šla na lepše, bo tamalo merkala. Samo pri nas pač na žalost ni druge izbire, ker vrtca nismo dobili, zasebna varstva so pa predraga ... saj je tut babica rekla, da če se da, naj probamo kako ugodno in fino varstvo dobit, če pa ne bo nič, bo pa ona čuvala, dokler vrtca ne dobimo ... no pa smo hodili okrog na oglede (tam kjer so bile cene za nas še sprejemljive) in sem se kar križala, ko sem tisto gledala ... jaz ne vem, a je kakovost varstva res tako s ceno pogojena?!
|