katra55 -> RE: mleko (17.8.2009 16:17:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_ IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: Nea_teja_ skuto iz alpskega kako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Skisaš ga. Lahko žlico limoninega soka ali en jogurt not vržeš, ali kaj takega, pa odcediš in dobiš skuto. Res da ni polnomastna... je pa. gina dej ti men napiši cel postopek ker to bi bilo še najbolje Ne vem sicer kakšna bo skuta iz alpskega mleka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ker je alpsko mleko sterilizirano, ga moraš nacepiti, da skisa. Najbolje, da daš 1 žlico kislega mleka ali kisle smetane (ne jogurt, ker so termofilne bakterije)v 1l mleka in pustiš 24ur na sobni T (20-25°C), da skisa. Potem kislo mleko z nožem razrežeš na kocke, nekaj časa pustiš, da se zače izločati sirotka, lahko tudi rahlo segreješ in ocediš. Lažji način, pa je da mleko zavreš ter v vrelo mleko vliješ nekaj limoninega soka ali kisa, da koagulira in precediš. samo pomoje je bolje, da skuhaš puding.
|
|
|
|