|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroški dodatek
16.8.2009 13:41:50   
danc
lep pozdrav!
zanima me, ali meni kot materi samohranilki, ki sem še redna študentka pripada otroški dodatek zame.
Mojemu otroku vem, da pripada, kaj pa meni?

najlepša hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroški dodatek
16.8.2009 13:51:15   
buči
Če nisi starejša od 26, mogoče. Ampak ker že imaš otroka ... Ne vem, poglej na csd Šiška, tam imajo tudi on-line vprašanja.

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.8.2009 14:06:29   
FORZA
Če še živiš pri svojih starših pol ti pripada in če nisi starejša od 26 let.

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.8.2009 16:19:20   
zmajaz
Dokler imaš status študenta in če si mlajša od 26 let, ti pripada - moraš pač urediti, da ga dobiš ti namesto tvojih staršev.

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.8.2009 11:24:26   
danc
ja nevem.... zaradi tega, če živiš v zunajzakonski skupnosti so rekli, da mi ne pripada več, pol so mi rekli da tudi če sem samohranilka, ne, tretjič mi spet rečejo da bi se gledali dohodki mojih staršev in mene, pol spet da bi se gledali moji in otrokovi dohodki....
in kako naj zdaj vem če mi pripadajo in čigavi dohodki se gledajo, če še samo na csd ne vedo, o tem če jih dobim in koliko pa tako ali tako oni odločajo.....

nič več mi ni jasno!!   user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.8.2009 14:24:17   
NATAŠA35
jaz sem bila študentka in sem dobivala otroški dodatek tako zame kot za sina...pa ga je zame dobivala mama in sem so samo prenesli, da ga jaz dobivam na svoj trr

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.8.2009 19:08:57   
danc
saj sem postavila vprašanje na ministrstvu preko e-uprave pa so mi zatrdili, da sem do njih upravičena in se gledajo dohodki mojih staršev, za otroka pa se gledajo moji in nejgovi dohodki!
če še mogoče katero druga, ki je v podobni situaciji zanima....

najlepša hvala vsem za pomoč in prijaznost!
papa

user posted image

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2009 9:31:20   
NATAŠA35
a ni malo čudno, da se gledajo dohodki tvojih staršev za tvoj otroški dodatek, kaj pa v primeru, da ne živiš pri njima?user posted image user posted image

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2009 9:48:34   
danc
zdaj če živiš s partnerjem, ti kao ne pripada več, ker si v zunajzakonski skupnosti, drugače pa nevem, vendar tudi mislim, da ti ne.... nevem ne bom nič rekla, ker imajo te zakone napisane, tako kot si jih pač vsak posameznik interpretira!!!
lahko pa postaviš vpr. na e-uprava
pa še nam sporoči, če se ti da......

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1064&sid=881

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.8.2009 9:51:15   
danc
ali pa ti rečejo, da se še vedno gledajo dohodki tvojih staršev, ker so kao oni tvoja družina.... ti pa si potem otrokova družina, vendar niti to ne gre, ker tam so mi tudi rekli, da ne morem biti član v 2 družinah, v moji s starši in v tej s partnerjem in otrokom!!!!
nimam pojma!user posted image

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.8.2009 11:01:50   
zmajaz
Kaj pa če prijaviš lastno gospodinjstvo - takrat se potem dohodki staršev tudi zate ne upoštevajo, ampak samo tvoji, kot družinska člana se pa štejeta samo vidva z otrokom. Pa za prijavo lastnega gospodinjstva ne rabiš imet prav svojega stanovanja, ločenega od staršev - toje samo formalnost, ki jo urediš na upravni enoti/občini.

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.8.2009 11:20:15   
danc
kaj pa če bi katera vprašala na e-upravi?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.8.2009 11:29:03   
zmajaz
Ah s tega z lastnim gospodinjstvom verjetno ni nič - na brezplačnih pravnih nasvetih sem našla tale odgovor noseči študentki:

"če ne živite s partnerjem, ste opravičeni do preživnine od staršev, starši pa do otroškega dodatka za vas, ko rodite, pa ste potem vi opravičeni še do otroškega dodatka za svojega otroka in pa do socialne pomoči.

Če pa živite s partnerjem, pa naj bi skrbel za vas in otroka partner. V slednjem primeru potem vas starši niso več dolžni preživljat, ker to vlogo prevzame parner, niti starši več ne prejemajo za vas otroški dodatek, niti vas več ne morejo uveljavljat za olajšavo - ker ste potem povsem nova mlada družina in kot tako vas povsem samostojno obravnavanajo na CSD".

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.8.2009 13:04:25   
danc
torej tu pravijo, da ne bi bila jaz več upravičena do otroškega dodatka?
samo zakaj so meni na e uprava rekli da bi bila vseeno upravičena?
sicer meni tako ali tako ni jasno zakaj ne bi bila več upravičena če se redno šolam in nisem 26.
to sta pogoja, potem pa te nekaj ****, saj če bi imela partnerja, ki se isto redno šola, pa bi z njim živela, bi pa morala imet sklenjeno preživnino s svojimi starši, ker se še redno šolam in nimam 26 let.
pogoji so isti, vendar so te starši dolžni preživljat, država, pa se iz tega ven potegne, da ne rabi otroškega dodatka plačevat....

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.8.2009 13:05:59   
danc
aja saj je napisano, da bi bila upravičena, a ne? ups, sem na hitro prebrala! user posted image

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.8.2009 13:50:08   
zmajaz
Ja - seveda si upravičena - samo ta varianta, da bi prijavil svoje gospodinjstvo in se za OD ne bi upošteval dohodek staršev ne gre skozi.

(odgovor članu danc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.8.2009 19:11:44   
danc
ja koliko jaz razumem, je res tako.....  user posted image

res najlepša hvala za pomoč!!!!   user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?