kontacepcijske tabletke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

modrooka -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:12:00)

Punce zivjo!

Imam eno vprasanje. Sedaj po porodu mi je ginekolog svetoval zascito s tabletkami, ki jih prej nisem se nikoli uporabljala. Sedaj je pa stvar taka.
Na prvi dan menstruacije sem jih zacela jesti, sedaj pa menstruacije ni konec (ze 3 tedne}. :( Saj ne gre za kaksno mocno krvavitev, samo ves cas nekaj packa... Kdaj bo tega konec? Je imela se katera take tezave?
Ja, imam pa menda tabletke z najnizjo stopnjo hormona, ki se jih se dobi brezplacno na recept (sam sedaj se ne morem spomnit, kako se imenujejo :zmeden:.

Hvala za pomoc!

Lep dan!

modrooka mamica

Erdbeere -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:13:12)

Logest mogoče??? :zmeden2:

modrooka -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:13:33)

ja :bravo:

Vera* -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:14:50)

Ja tudi pri meni se je to dogajalo.Imela pa sem tudi logest.

Erdbeere -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:14:54)

sam kej več ti pa ne znam povedat...jest sem jih jedla 5 mesecov pa sem se 5kg zredila...zdej sem jih pa nehala, ker to je blo pa preveč...zakaj pa že 3 tedne krvaviš pa ne vem...poklič G pa vprašaj, če je to normalno :zmeden:

metuljček -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:15:08)

Sigurno imaš logest a ti je G reku da jih začni jest na prvi dan M.
Svetujem ti da pokličeš G. in vprašaš kaj je to lahko da ti tabletke ne odgovarjajo,ker če imaš logest meni so super.

kepica -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:15:45)

Ojla!

To je čisto normalno.Tudi meni se je to zgodilo.Sem krvavela tri tedne in sem mislila,da bom izkrvavela.Klicala sem G in je rekla,če bo še par dni trajalo,da naj pridem na pregled,pa se je k sreči umirilo.Ti svetujem,da obiščeš G,če bo še par dni trajalo,da zamenjaš tabletke,ker baje do tega pride zaradi prenizke stopnje hormonov v tabletkah

modrooka -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:16:25)

In kdaj se to konca oz. izboljsa? Ne bi sedaj rada imela menstruacijo 365 dni v letu :hudicek::hudicek::hudicek:...

kepica -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:16:26)

Ja,pa imam tudi Logest

kepica -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:17:23)

Saj bo slej ko prej minilo,drugače pa,če te skrbi,pokliči G.Verjetno ti bo dal nove tabletke z več hormoni.

Vera* -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:17:28)

Meni se je po približno 3 tednih.Če ne bo čez par dni boljše pa k ginekologu.

urla -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:18:46)

Jest sem tudi po porodu začela jesti Logest in prvo tablico tabletk sem imela iste težave kot ti. Drugače pa nobenih kil več ali kakega drugega slabega počutja. Pazit moraš samo to, da jih jemlješ vsak dan ob isti uri. Jest sem jih enkrat zvečer pozabila ;), pa sem pol hitr zjutraj pojedla, vendar se je čez dva dni pojavil rjav izcedek, ki je trajal vse tja do menstruacije. Pa mi je G rekla, da v takem primeru vzamem dve hkrati (so tako malo hormonske, da to ni nobena panika).

Urša

kepica -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:21:43)

Uh,jest jih pa jemljem vsak dan enkrat zvečer.Kadar se spomnim.Ponavadi enkrat od 8-11,pa še nisem imela izcedka.Mogoče zato,ker tako dolgo traja od tadnjega tabletka,ki ga vzamem,pa do začetka menstruacije:zmeden2: V sredo vzamem zadnjega,pa M dobim šele v nedeljo.

modrooka -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 13:32:43)

Punce,

hvala za vse vase izkusnje. Sem malo potolazena, ker sedaj vem, da se to ne dogaja samo meni. :(

pa,pa

modrooka mamica

kimmii -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 14:03:24)

Tudi jaz sem imela na začetku takšne problema, tudi jem logest, prvi mesec, mogoče drugi še malo, sedaj pa jih jem 5 mesecev, pa je vse O.K. Tudi kologramčki niso šli nič gor.
Mislim, da tudi pri tebi ne bo nič drugače, telo pač rabi čas, da se navadi na spremembo.

modrooka -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 14:04:14)

Kimmii, hvala za tolazbo! ;)

lp

Anonimen -> kontacepcijske tabletke (2.6.2005 14:50:04)

Klasično za KT za prve mesece. Telo se navaja na hormone, prilagajno obdobje bi naj tzrajalo največ ene tri mesece.

Isto se je zgodilo moji kolegici, krvavitev je trajala cel mesec. Ena druga kolegica je po njih bruhala, tako da jih ni mogla jemati, mene je pa cel prvi mesec bolela glava. Vse tri smo jemale stediril-m. Drugače nisem imela nobenih problemov vseh 7 let, ko sem jih jemala, razen da so se mi v zadnjem času vse pogosteje pojavljale migrene. Vendar sem že itak podvržena migrenam. Je pa res, da nisem imela nobene v zadnje pol leta, ko jih ne jemljem več, niti se nisem zredila. Smo pa sedaj veselo v akciji:sloncek::sloncek::sloncek:, potem, ko bomo enkrat imeli dojenčka, bom šla pa nazaj na KT. So mi bile tako fajn, nobene skrbi, kondomov, pa še menstruacija je bila točna, če je bilo treba sem jo pa tudi premaknila.

Stran: [1]