Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 9:14:01
|
|
|
|
zvesta
|
Otroci so si različni. Jaz si ne predstavljam, da moj dveletnik ne dospi svoje tri-štiri ure... Spat hodi zvečer ob 18.30 in se zbuja med 6. in 7.30 zjutraj, odvisno pač. In potem spi od 11h do 14h ali 15h, včasih še dalj. Je pa res, da ga samo damo v posteljico, kjer se še nekaj časa pogovarja in potem zaspi sam.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 9:16:30
|
|
|
|
Lunca1
|
Pri nas je tavelika zaključila s popoldanskim spanjem, ko smo ukinili dudo. no v vrtcu sicer spi, doma pa ni šans. Jaz je ne bi silila, če noče.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 9:53:16
|
|
|
|
SONČEK LARA
|
Zvesta...to pa je zaspanček. Včasih si prav zaželim da bi moja tud tkole zaspala...tko kot praviš vsak otrok je zase. Samo res ne vem ali delam prav ali ne. Če delam dobro njej sami da ji dopuščam manipulacijo z mano da ne gre spat. Bomo vidli kaj bo ta vikend...bo pestro
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 10:07:17
|
|
|
|
ksenjak
|
Sin (4leta) že vsaj od drugega leta doma popoldne ne spi več, medtem ko v vrtcu še vedno. Ni bilo nobenih težav, tam pač vsi zaspijo in prav tako on. Pri hčerki (2leti) pa nam zaenkrat še vedno uspe, da gre popoldne spat in ko končno zaspi, to lahko traja tudi do 3 ure. Jaz ga na tvojem mestu doma ne bi silila, v vrtcu pa mislim, da je bolje, da še vedno spi kot vsi ostali. lp
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 10:07:44
|
|
|
|
ksenija12
|
jaz je na tvojem mestu ne bi silila..naj v tistem času počne kaj mirnega v vrtcu (gleda knjigice, se igra), doma pa tudi..
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 10:25:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Po mojem otroci potrebujejo opoldansko spranje. Ni vprašanja ali on hoče ali ne, otrok spanje potrebuje. Pač ste nekateri starši prepustili vzgojjo liniji najmanjšega odpora. Mi našega lepo položimo v posteljo (star 2,5leti), mu povemo da je čas za počitek in da mu ni potrebno zaspati. Pa še vedno zaspi in se čez dve uri zbudi.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 10:28:20
|
|
|
|
lenika
|
Naš je star 3 leta in 3 mesece in je že pred kakšnim mesecem v vrtcu včasih zaspal, včasih pa samo ležal in ni mogel zaspat. Ta mesec je doma in nekaj dni je še spal, sedaj pa že 14 dni ne more zaspat čez dan. Očitno smo s spanjem čez dan zaključili. Vsaj doma. Spi pa potem od 21.00 do 9.00. Kako bo septembra v vrtcu bomo pa videli.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 10:30:13
|
|
|
|
lenika
|
IZVIRNO SPOROČILO: zasavka Po mojem otroci potrebujejo opoldansko spranje. Ni vprašanja ali on hoče ali ne, otrok spanje potrebuje. Pač ste nekateri starši prepustili vzgojjo liniji najmanjšega odpora. Mi našega lepo položimo v posteljo (star 2,5leti), mu povemo da je čas za počitek in da mu ni potrebno zaspati. Pa še vedno zaspi in se čez dve uri zbudi. S tem se ne strinjam. Naš gre tudi ležat in leži po eno uro in pol, ampak zaspi pa ne in potem vstane. Res pa je, da je nekoliko starejši.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 10:36:11
|
|
|
|
ledenaa
|
zasavka očitno ne veš,da niso vsi otroci enaki nekateri pač ne potrebujejo popoldanskega spanja Uporabnici prvega posta pa: če otrok ni potem zaspan,tečen..... oz. lepo preživi čas bo večernega spanja ni problema potem zastopi pa tudi to,da tako majhni otroci nočejo spati,ker se bojijo da ne bi kaj zamudili Mi smo imeli pri vsakem spanju vik in krik oz. zverinsko jokanje.... Pač ni hotel zaspat da ne bi kaj zamudil Vse mine Pač ga bo boža,miriš....
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 11:16:09
|
|
|
|
Najaa
|
Naša je že ena takih, ki od cca dveh let ne rabi dnevnega spanja. V bistvu že odkar se je rodila bolj malo spi. Z dnevnim spanjem smo imeli probleme od kakega leta dalje. Težko je zaspala, imela je ful energije... odkar se je pa njena sestrica rodila, starejša je bila takrat stara 26m, pa je sploh ne dajem več spat. Tudi v vrtcu ne spi oz. res zelo redko. Otroci so različni. Pa tudi to, da v spanju rastejo, čisto nič ne drži.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 11:17:24
|
|
|
|
barni
|
uh...ene pa imate zaspanete ! Nas se ni stara 2 leti in gre popoldan sicer spat, ker bi ji po mojem manjkalo in bi bla zvecer totalno tecna. Ampak spi max. 2 uri, vecinoma pa 1,5h. Zvecer gre spat ob 20:00, traja kake pol ure da zaspi in vstane ob 6:30 lahko pa tudi ob 6:00. Ce vse skupaj sestejem sploh ne spi tako veliko. Je pa ze od nekdaj tako in ocitno se bom morala sprijazniti da je pac otrok, ki ne potrebuje veliko spanja, ampak raje okoli bluzi. Se ji pa ocitno tolk dogaja, da v spanju klice, ploska, govori...vse sorte. Tudi vsede se, kaj pove, se obrne in spi naprej. Tudi jaz sem se ves cas od kar jo imamo sprasevala, koliko je sploh koristno za otroka, da ga silis spat, ce otrok noce. Koliko joka, histerije in pozrtih zivcev? Nasa po mojem prav kamlu ne bo vec potrebovala spanja popoldan. Po mojem sedaj zaspi samo zato, ker je natrenirana, da gre vedno okoli 12:00 spat.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 12:37:52
|
|
|
|
livia
|
Podobno je bilo pri nas pri prvi punčki pri enaki starosti. Pa sem vztrajala in ni mi žal. Danes je stara 3,5, pa še vedno spi popoldan 2 uri, tako doma kot v vrtcu. Očitno je imela takrat obdobje, ko ji je bilo odveč spat oz ni imela časa za spanje. Ker sem bila jaz visoko noseča, sva pač skupaj ležali, pa je včasih trajalo pol ure do uro, da je sploh zaspala. Je pa zaspala, samo trajalo je. Danes si je ne predstavljam, da popoldne ne bi vsaj za eno urco zakinkala, ker je potem ob 18h čist podivjana.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 13:43:05
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: barni uh...ene pa imate zaspanete ! Nas se ni stara 2 leti in gre popoldan sicer spat, ker bi ji po mojem manjkalo in bi bla zvecer totalno tecna. Ampak spi max. 2 uri, vecinoma pa 1,5h. Zvecer gre spat ob 20:00, traja kake pol ure da zaspi in vstane ob 6:30 lahko pa tudi ob 6:00. Ce vse skupaj sestejem sploh ne spi tako veliko. Pri nas je enako.....
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 18:35:56
|
|
|
|
simonae
|
Naš prvi je vedno malo spal in najprej me je to spravljalo ob živce (že kot novorojenček). Pa sem kmalu pogruntala, da sicer spi okoli 9 ur ponoči brez zbujanja, podnevi pa se raje samo malo pocrklja. Kar je pomenilo - če sem hotela, da malo počije, sem se ulegla z njim in kasneje ga le držala za roko. Pa je vedno brez problema spal (podnevi in ponoči), le vedno je rabil tiste pol ure, da je zaspal. Pri 4.-ih letih smo se preselili in od takrat, ko ima svojo sobo in svojo novo posteljo (ki jo midva z možem takrat sploh še nisva imela) pa zaspi brez težav sam - prav ponosen, kako je velik (sem ga prej pripravljala in se z njim veselila, kako bo fino, ko bo imel svojo sobo in posteljo). Poskusi tudi ti s tem, ko se boste kmalu preselili. Če res ni bil zaspan in to predvsem zvečer, sem mu prebrala 2 pravljici (nikoli več, čeprav je hotel izsiljevati), dala enga lubčka za lahko noč, po tistem pa mu ugasnila luč (na hodniku pa pustila) in mu omenila, da sedaj pa grem pospravljat v kuhinjo. Nato pa ga pridem pogledat - v tistem času je mirno zaspal.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 18:42:24
|
|
|
|
Anonimen
|
moja 2 tudi pri 2eh letih nista vec spala popoldan. ne v vrtcu, ne doma. je pa res, da sta potem hodila zvecer kako uro prej v posteljo. okoli 19ih. pa mi bilo nobene sitnobe ne nic. silit otroka spat popoldan se mi zdi totalno brezveze.sploh ce je videt da je otrok razigran, dobre volje in razpolozen.starejsi mi je spal cez dan 2x po 15 minut. to se v zivo spomnim. od novorojencka, pa dokler ni shodil. potem pa je do 2eh let popoldansko spanje podaljsal na 2x po pol-1 ure. okoli 2eh let pa ni vec spal.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 18:50:25
|
|
|
|
FLASK_A
|
Vse to tako lepo izpeljete... Pač ni utrujen- ne spi. Ali pa obratno. Pri nas je pa res KOMA, pa se dere, če je treba it spat Okrog 11h, 12h ga zvije in sploh ne vem, kaj narest. Postane neznosen, tečen, v končni fazi meče vse igrače vsevprek, tuli zraven... Zaspat pa ne- ampak zverinsko kričanje. Kaj nobena nima takega ali podobnega primera, da mi svetuje?
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 18:52:33
|
|
|
|
zvesta
|
Flaska, kdaj pa zjutraj vstane? Naš je tak, če je zjutraj prezgoden. In ga pač potem dam prej spat. Recimo že ob 10h. Jaz se včasih sprašujem, kak naš v vrtcu počaka kosilo, ki ga imajo ob 11.30. Ker doma najkasneje ob 11h že spi, pogosto pa že prej. Pa ni važno, ali se vstane šele ob 8h.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 19:52:31
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta Flaska, kdaj pa zjutraj vstane? Naš je tak, če je zjutraj prezgoden. In ga pač potem dam prej spat. Recimo že ob 10h. Jaz se včasih sprašujem, kak naš v vrtcu počaka kosilo, ki ga imajo ob 11.30. Ker doma najkasneje ob 11h že spi, pogosto pa že prej. Pa ni važno, ali se vstane šele ob 8h. Vstane od 7h- 8h enkrat. Sej jaz bi ga tut spat dala- ampak moram ušesa zamašit, če hočem to doseč??! Ni vsak dan isto, včasih zdrži cel dan, druge dni imamo pa veselico... Zvečer je pa angelček kar se spanja tiče- lepo gre sam v posteljo (okrog 8h) in sploh ne prostestira.
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 21:27:32
|
|
|
|
Massa26
|
Naša bo čez dober mesec stara dve leti in spi recimo 1,5-2 uri. Spala je že manj in tudi če skoraj nič ne spi, pravzaprav sploh ni tečna. Vseeno mislim, da je zanjo še dobro, da spi tudi čez dan. Že od rojstva zelo malo spi in precej težko zaspi. Večinoma mi za popoldansko spanje zaspi v avtu in jo prenesem v posteljico. Tako še nekako znese. Kadar jo dam čez dan spat direkt v posteljico, se večinoma totalno znervira, ker ona bi bila dovolj zaspana za zaspat šele ob ene treh, štirih, pol je pa zvečer ne bi spravili spat do ???. A nihče nima teh problemov, da če otrok čez dan preveč/prepozno spi, ga zvečer ni za spravit spat, ker enostavno ni zaspan niti tečen ipd., ampak bi se igral do recimo desetih ali še dlje (nama je to prepozno za vsak dan :/) Aja, zbudi se pa od 6-7ih. Hm, res so zelooo različni.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 14.8.2009 22:49:19
|
|
|
|
kaya2007
|
naša spi ponoči 12 ur, čez dan pa 2 uri, včasih kakšen dan spusti popoldansko spanje. silim je ne.
|
|
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 15.8.2009 9:35:32
|
|
|
|
zinkazi
|
Otroci so različni. Nekateri potrebujejo več spanja drugi manj. Prav je, da otroke upoštevamo in se odločimo na osnovi njegovih potreb. Če otrok toliko časa ne more zaspati, zakaj bi to od njega zahtevali? Res je tudi to, ko se opušča opoldansko spanje, je mogoče nekaj nerazpoloženja. Mogoče se da otroku možnost, da ta čas, ko je včasih spal, skupaj pogledamo kakšno knjigico, oz. mu damo možnost, da malo počiva. Kadar pa otroka prisilimo v opoldansko spanje imamo običajno ponoči težave.
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 15.8.2009 13:22:10
|
|
|
|
barbara b
|
Moj 4,5 letnik še vedno hodi po kosilu spati. Spi okoli 1 uro. Saj če bi ga pustila budnega bi tudi šlo, ampak dokler on spi vsej 1 uro vidim, da to še vedno potrebuje. Zvečer pa gre spati ob 21 pa do 6,30 ure.
|
|
RE: Popoldansko spanje dvoletnikov 15.8.2009 19:53:31
|
|
|
|
ThinkPink
|
Joj, mi pa si sploh ne moremo predstavljati, kaj bi bilo, če naša bejba ne bi zadremuckala za kakšni 2 uri popoldan. Navajena je, da gre spati takoj po kosilu (okoli 12h) in spi kakšni dve uri, včasih več. Če gremo npr. ven na kosilo in se malo zavleče, je tako tečna (enkrat nam je v gostilni za mizo zaspala sede), tako da nujno rabi svoj počitek. Spat hodi okoli 20ih, spi pa do 6ih zjutraj.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 16.8.2009 14:49:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Odraščanje ob babici in dedku za vnuke zel...Če so stari starši prisotni pri odraščanju vnukov, ti odrastejo v pametnejše in bolj ljubeče osebe, so pokazale študije.
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.