kdaj sporočit o rojstvu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

biga -> kdaj sporočit o rojstvu (13.8.2009 10:09:54)

Marca imam rok, pa me zanima, če lahko takoj po porodu vložim novo vlogo za otroški dodatek - ravno ta mesec sem jo morala za prvega otroka - se pravi, če potem na isto vlogo vpišem oba otroka skupaj? Se ta sprememba (štirje družinski člani) takoj upošteva?
Kaj pa glede vrtca? Ravno tako na občini takoj vložim vlogo za znižano plačilo vrtca, ker smo štirje člani? Bo začelo veljati že takoj ali šele septembra z novim šolskim letom? Ker potem verjetno pademo v en nižji plačilni razred.

Anonimen -> RE: kdaj sporočit o rojstvu (13.8.2009 10:55:39)

...

Anonimen -> RE: kdaj sporočit o rojstvu (13.8.2009 10:56:24)

mislim da se takoj z naslednjim mesecem.

Najaa -> RE: kdaj sporočit o rojstvu (13.8.2009 11:53:03)

IZVIRNO SPOROČILO: biga

Marca imam rok, pa me zanima, če lahko takoj po porodu vložim novo vlogo za otroški dodatek - ravno ta mesec sem jo morala za prvega otroka - se pravi, če potem na isto vlogo vpišem oba otroka skupaj? Se ta sprememba (štirje družinski člani) takoj upošteva?
Kaj pa glede vrtca? Ravno tako na občini takoj vložim vlogo za znižano plačilo vrtca, ker smo štirje člani? Bo začelo veljati že takoj ali šele septembra z novim šolskim letom? Ker potem verjetno pademo v en nižji plačilni razred.

Isti mesec kot rodiš, vložiš za otroka vlogo za otr. dodatek. Vlogo oddaše za oba otroka. In šteje se od meseca, ko si rodila.
Takoj tudi na občino sporočiš in veljat začne z naslednjim mesecem, ne šele septembra.

Stran: [1]