Slikanje glave (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami

Sporočilo

NinaNiki -> Slikanje glave (12.8.2009 18:41:43)

Mene zanima kako to zgleda...nisma še bila...bo pa dobil napotnico in bova šla.

J.L. -> RE: Slikanje glave (12.8.2009 20:32:17)

kakšno slikanje? CT ali z magnetno?

NinaNiki -> RE: Slikanje glave (12.8.2009 20:47:50)

Pomoje ct[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

J.L. -> RE: Slikanje glave (12.8.2009 22:08:49)

slikanje traja cca od pol ure-1h. glede na to, da mora glava zaradi kkaovosti slik med slikanjem mirovati, ti dajo čez trak, da je ne premikaš. če je tvoj otrok še majhen, ga bojo morda uspavali, da bo preiskava zanj in za njih lažja. je pa čez glavo takšen polkrog pol m. širine.

J.L. -> RE: Slikanje glave (12.8.2009 22:12:04)

http://www.viva.si/clanek.asp?id=3331

tu maš še en članek.

katjes -> RE: Slikanje glave (13.8.2009 8:44:57)

Moj sin je bil na slikanju glave - CT pred 2 leti. Ima CP in ni šans, da bi ga lahko slikali brez narkoze. Potekalo pa je takole:
Tisti dan sva bila sprejeta zjutraj v Pediatrično kliniko in nič ni smel tisto jutro jesti. Že v bolnici so mu vstavili metuljčka in so naju nato z rešilcem prepeljali v KC, kjer sva počakala na CT. Pred tem je že dobil sirup za umiritev in ko sva prišla na vrsto je bil že "zadet". Tam smo ga položili na posteljo in zraven njega sem počakala, da so ga uspavali. Me pa je pred tem opozorila zdravnica, da bo v trenutku zaspal in da naj se ne vstrašim.
Pred vrati sem počakala 5 minut, nato pa so ga prepeljali v drugo sobo, kjer je še spal cca 30 minut. Zraven sta ga ves čas kontrolirali pediatrinja in pa anestezist.  Po eni uri sva bila že nazaj v Pediatrični kliniki, kjer je še malo počival v postelji. V bolnici je še dobil kosilo, ki ga je pojedel z velikim užitkom - repa in klobasa!
In to je to! 

Anonimen -> RE: Slikanje glave (16.9.2009 8:56:42)

Moj otroček je še dojenček zato je bil za slikanje glave CT uspavan (anestazija). Slikanje je trajalo je kratek čas (par minut), vendar pa je bil še kar nekaj ur pod nadzorom zdravnikov, zaradi anestazije. Baje ga slikaju tudi brez uspavanja, če je pri miru (po mojem mnenju se splača potrudit in ognit anestaziji, ker je bil naš dojenček kar bogi zaradi tega. LP

onina -> RE: Slikanje glave (18.9.2009 22:09:59)

naš ni bil nič uspavan. takrat je bil star 5 mesecev. uz so naredili skozi odprto mečavo. sedel mi je v naročju.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.9.2009 22:25:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]