Bejba -> Kako smo si različni (2.6.2005 9:34:44)
|
Prejšni teden sva z mojim :love: hodila na pripravo za poroko. Moram rečt, da je bilo bolj zanimivo kot sem si predstavljala. No in, ko smo imeli na sporedu psihiatrinjo, je le ta rekla, da moški niso sposobni delati več stvari hkrati, ženske pa to sposobnost imajo/imamo. Bilo je rečeno napol v šali, napol zares, a jaz sem potem začela tole malo spremljati in ta trditev po moje kar drži. Npr. ko sem jaz doma z našim sončkom poleg tega, da "čuvam" njega naredim še ostale stvari - skuham, operem, obesim, pospravim,...skratka vse kar je treba narediti. Organiziram se tako, da lahko delam tudi več stvari hkrati. Poleg tega pa jasno poskrbim za otroka, ga nahranim, se z njim igram, greva na sprehod, skratka vse kar zraven paše. Pa se ne gre zdaj tukaj za to, da bi sama sebe hvalila, ampak se mi zdi, da večina žensk tako funkcionira. Seveda je zaradi tega kakšno delo malo švoh narejeno, ampak v končni fazi je zvečer bolj ali manj vse popedenano. Če pa na drugi strani pogledamo moškega. Ko čuva otročka, je to njegovo delo, ki ga 100% zaposli in tudi pomisli ne, da bi bilo mogoče še kaj drugega zraven narediti - npr. posodo iz pomivalnega stroja ven zložiti ali kaj podobnega ;), kar mu drugače, ko ni zaposlen s čim drugim, ni problema naredit. Če npr. zunaj dela neko delo, je to bistvo in ga ne sme nič drugega zmotiti ali mu prekrižati pot. Malo za hec in malo zares. Kaj se pa vam zdi? Ta trditev drži ali ne drži? Po drugi strani pa baje moški vse delajo premišljeno, z nekim načrtom, ženske pa bolj po kokošje :)- (tudi to so besede psihiatrinje). Torej, zanima me vaše mnenje. LP; Bejba :rozica:
|
|
|
|